Odstránené obidva vajcovody

dorothy13
25. feb 2022

Ahojte,dali ste si niektorá odstrániť vajcovody kvôli nepriechodnosti? Ďakujem

zuzanaokasova
25. feb 2022

@dorothy13 ahoj ja mam odstránené...pýtaš sa kvôli ivf?

dorothy13
autor
25. feb 2022

@zuzanaokasova áno aj,ostal mi jeden vajcovod nepriechodný,rozhodla som sa dať si ho preč laparkou, lebo mi robí šarapatu v zmysle že otehotniem a vypudiť mi plod do brucha a chcem ísť na ivf. Je tam väčšia šanca potom otehotnieť či ako to je? Tebe kedy bralo a prečo?

zuzanaokasova
25. feb 2022

@dorothy13 ja som prišla o prvý spolu s cystou. 1 IVF 1 vklad neúspešný. Potom som mala 1x biochemické tehu a 1 mimomaternicove tehu (zobrali druhý vajcovod) s tým jedným vajcovodom prirodzene. Keď sme išli 2m po mimomaternicovom na KET, tak mi dr. v CAR povedal, že je pre mňa lepšie keď uz nemám vajcovody. Tie držia zápal v tele a embryo sa neuchytí. Doslovne povedal "zvýšili ste si o 45% šancu na úspech " vklad bol úspešný. 6.3. bude mať dcéra 4r. Určite odporúčam vybrať, ak nie je funkčný a držím päste...

zuzanaokasova
25. feb 2022

@dorothy13 záleží prečo sa vám nedarí...urobiť treba základné vyšetrenia a spermiogram. My sme boli na prvej konzultácii v CAR Ferticent v BA a všetky vyšetrenia vstupné vrátane spermiogramu boli zadarmo. U nás bol problém "len" tie vajcovody. Inak sme mali všetko ok. Ešte doplním, že už je to nejaký ten piatok 🤪
V roku 2013 to bolo zadarmo...

dorothy13
autor
25. feb 2022

@zuzanaokasova ďakujem,že si sa ozvala
Ja sa toho trocha bojím,prvýkrát to bolo rýchlo a zivotaohrozujuce takže som neriešila ked ho vzali ale teraz som sa rozhodla pre ivf a snažím sa predísť neúspechu aj keď sa to nedá,ale predsa vybrať niečo čo neplní funkciu myslím,že je len prospešné . Ale dnes keď mi vravel ten primár,že nič nebudú riešiť len výberu a hotovo ,aby sa tam niečo nepoškodilo,tak som sa zľakla trošku ale si ma upokojila. A to že 45percentnr šance sa zvýšia som rada. Najskôr som že počkám ale nemám na čo .inak vyzerá že som vo všetkom ostatnom úplne ok,dokonca ovulácia taká,že až. Ešte nad ako býva. Len ten "mechanicky"problém.... Ale chcem ísť do toho lebo už aj krámy mám akési slabšie tak ak dačo s hormonami .

zuzanaokasova
25. feb 2022

@dorothy13 ja som pri mimomaternicovom tiež mala šťastie. Pre bolesti mňa hospitalizovali ráno a večer mi praskol vajcovod. Krvácala som do brucha. Hneď mňa brali na operáciu. Brucho som mala rezané ako na sekciu. Laparo uz sa nedala. O dva mesiace sme sa išli do CAR poradiť a o ďalší mesiac bol uspešný KET . Keď sú nefunkčné je ozaj lepšie ich vybrať. Ms sa počas života ženy mení...je to normálne. Ja som mala pred tehotenstvom ms veľmi slabú...teraz mám veľmi silnú... Beriem aj lieky... držím päste nech sa vám zadarí na 1x.

dorothy13
autor
25. feb 2022

@zuzanaokasova áno,mňa v hodine dvanástej,šla som na kontrolu po zas neúspešnom tehu a brucho plne krvy tak do pol hodiny už na operácii.nechcem to riskovať.dakujem ti veľmi za odpoveď .si ma upokojila ♥️

zuzanaokasova
25. feb 2022

@dorothy13 za máličko... uz len mat šťastie na CAR 💗

kundiboo
18. okt 2022

@zuzanaokasova @dorothy13 ahojte čítam vaše príspevky o nepriechodnosti vajcovodov. Mne to zistili na hyfosy, myslite ze ma zmysel ist na laparku aby sa na to hlbšie pozreli ? Tiež sa bojím aby sa mi pri IVF nestalo mimomaternicove

zuzanaokasova
18. okt 2022

@kundiboo ja osobne by som tomu šancu dala. Ak máš nepriechodné, sú ti k ničomu. Držia v tele, zápal a ten ničí zárodok. Treba sa ti podarí po "prefukoch " otehotnieť 😘