Očkovanie proti HPV a neplodnosť

silviaan
9. jan 2022

Ahojte, je tu niekto kto mal vakcínu proti rakovine krčka maternice a mal neskôr problém s plodnosťou? Ja som bola ešte v roku 2012 a už 8 rokov sa snažíme o bábätko. Po umelom oplodnení sa embryo neuchyti respektíve raz sa uchytilo ale aj odišlo. Napadlo mi to kvôli tomu že mám dve sestry. Jedna očkovanie neabsolvovala ta mala dve deti bez problemov a druha sa dala zaočkovať a maju sice dieťa ale tak isto na umele oplodnenie. Nemusí to s tým vôbec súvisieť no som zvedavá či je na tom niekto bodobne...

martinaju
9. jan 2022

@silviaan nemyslím si že to s tým súvisí. Aky je tvoj dôvod neplodnosti? Zistili niečo?

silviaan
autor
9. jan 2022

@martinaju nie nezistili nič, všetky výsledky mám v poriadku a nevedia prečo sa to embryo neuchyti

fiffinkaa
9. jan 2022

Nedá sa to ani potvrdiť ani vyvrátiť...

jasminam
9. jan 2022

@silviaan ked si nebola na hematologii, Skus vysetrenia tam,vscsinou tam sa odhali problem ..
ja mam ockovanie proti HPV a otehotnela som potom hned,cize s tym to podla mna nesuvisi

kristinka92
9. jan 2022

S očkovaním proti HPV to nemá nič spoločne….ja som bola ockovana proti HPV pred asi 15rokmi keď to bola velka novinka, hneď medzi prvými, otehotnela som do mesiaca…

silviaan
autor
9. jan 2022

bola som aj na hematologii aj na immunologii 😔 nič nám už asi neostáva len skúšať a dúfať že sa to podarí...

pet888
9. jan 2022

Ono za neschopnostou pocat byva vela faktorov,ale ockovanie na HPV to urcite nie je.Velakrat je za tym prave psychika,co moze byt aj u vas,kedze ste obaja po fyzickej stranke v poriadku.Tu zdielam jedno zaujimave poucne video prave ohladne tej psychickej stranky,mozno pomoze:

https://www.youtube.com/watch?v=0I-VUURL51g
martinaju
9. jan 2022

@silviaan treba ešte genetiku, skontorlovať štítnu žľazu, priechodnosť máš sprsvenú? Spermiogram aj rozšírený? Hysteroskopia? Prípadne už len genetika embryi.
To že sa neuchytí ťažko povedať prečo toto nezistí nikto ak sa aj uchyti a odide je vysoka pravdepodobnosť že nie je geneticky správne.
Jednoducho ani pri prirodzenom snažení sa neuchytí každé embryo, velakrat sa uchytu a končí to biochemickým tehotenstvom. Umelé oplodnenie nerobí zázraky s tým či sa uchytí a či vydrtží lekár ani veda už nič nespraví to je na tom hore.
Ja si nemyslím že to je z očkovania. Je neskutočné množstvo očkovaných a nemajú problém a je neskutočné množstvo neočkovanÿch a majú problém.
Príklad sestra neočkovaná tak si povedia že chcu babo a na prvý šup je tehotná. Prve ani nevie ako.
Na tiež neočkovaná a otehotniet som nemohla otehotnela som až po umelom ale prvy transfer biochemicke, druhy transfer nič, tretí transfer nič a vyšiel nám až štvrtý transfer (10te embryo) jednoducho to chce to správne embryo.

renatka100
9. jan 2022

@silviaan ano moze su o tom aj odborne clanky https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29889622/

Birth rates in the United States have recently fallen. Birth rates per 1000 females aged 25-29 fell from 118 in 2007 to 105 in 2015. One factor may involve the vaccination against the human papillomavirus (HPV). Shortly after the vaccine was licensed, several reports of recipients experiencing primary ovarian failure emerged.