Očkovanie a predčasná menopauza

24. feb 2023

Ahojte počuli ste o Tom že covid očkovanie môže vyvolať predčasnú menopauzu?..kedysi som sa o Tom dočítala v jednom fóre a aj tu to raz jedna kocka spomínala..môže byť na Tom niečo pravdy?

avakona
24. feb 2023

Nie, lebo toto tvrdenie nie je absolútne podložené dátami. Ja mam 35, 3x zaočkovaná proti Covidu a otehotnela som na prvý krát - hoci podľa niektorých "odborníkov" by som mala byt vlastne ešte aj neplodná

simsalabim
24. feb 2023

V mojom pripade urcite nie. Coskoro mam 53 a nic sa nezmenilo. Ale neda mi - nezda sa ti, ze tych fam spojenych s ockovanim je uz nejako moc?

marianarem
24. feb 2023

Na ockovanie odpovedat neviem, vylucene to mozno nie je. Na funkciu vajecnikov vsak dokazatelne vplyva samotny covid:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC85...
To je aj moja skusenost.

kvetinka75
24. feb 2023

ťažko povedať. Myslím, že aj keby boli také štúdie, tak zverejnené nebudú, skôr iba tie, kde covid môže za problémy. Poznám viac žien, ktoré mali po očko problémy. Ale možno by ich mali aj bez očko. To sa ťažko dokazuje. Roky má veľa žien predčasnú menopauzu. Takže nie je to niečo, čo by začalo až teraz. Takéto veci sa ťažko dokazujú

matabb73
24. feb 2023

Odporcovia očkovania sú schopní pripísať mu aj rannú hnačku. Na zaciatku tvrdili, že očkovaní ľudia budú neplodní. Skús sa spýtať teraz či to tak je. Už tu take témy boli a písalo veľa žien, že po očkovaní otehotneli a už majú zdravé deti. Dokonca niektoré neplánovane. Budeme teraz tvrdiť, že očkovanie spôsobuje neplánované tehotenstvá? Je to celé nezmysel. Môže ti rozhádzať na nejakú dobu menštruačný cyklus, rovnako ako aj iné očkovanie alebo choroba. Netreba veriť všetkému čo si kde prečítaš na nete. Ak ťa téma zaujíma, spýtaj sa na to odborníka, nech ti vysvetli ako to funguje keď žene začína menopauza.

autor
24. feb 2023

Alebo teda sa poopravim aby to nevyzeralo že som odporca očkovania..moze také niečo spôsobiť aj samotný covid ? Lebo tiež nechcem byť z tých čo všetko zvaluju na očkovanie..ja sama som očkovana 2x

matabb73
24. feb 2023

Na to sa spýtaj svojho gynekológa, či sa robila nejaká štúdia. Musí to byť väčšia skupina žien, aby to malo nejakú výpovednú hodnotu. Predčasná menopauza tu bola aj predtým. Ja som mala skorú, ako 41 ročná. To sa už nepovažuje za predčasnú. My to máme v rodine. Aj mama mala skoro, aj sestra, tak sa to dalo čakať.

autor
24. feb 2023

No ja mám 35 a blbne mi to od očkovania resp.od druhej dávky ale mala som potom aj covid. Robila som si nedávno test na menopauzu a vyšiel pozitívne idem k lekárovi tak som zvedavá čo sa dozviem..tiež máme ale predčasnú v rodine lebo moja stará mama mala 34 keď mala menopauzu moja mama tesne pred 40 ..

kvetinka75
24. feb 2023

autorka - môže aj nemusí. Akákoľvek choroba ti môže spustiť v tele akékoľvek ochorenie. Môjmu mužovi sa napr. po covide zhoršili žalúdočné problémy a po očkovaní skončil na pohotovosti a zhoršili sa mu zase iné zdr.problémy. ale keďže ich už mal pred tým, tak časom by sa zhoršili tak či tak. Ale či sa to urýchlilo, ťažko povedať. Ak je to takto tesno po, tak je dosť vysoká pravdepodobnosť. Možno sa to iba urýchlilo o pár mesiacov. A aký test si si robila?

autor
24. feb 2023

@kvetinka75 z lekárne čo je na menopauzu.. kamarátka poradila nemala dlhšie menzes urobila si test lebo tiež to majú v rodine a vyšiel pozitívne a doktor potvrdil potom ..vraj je spoľahlivý na 90%

deti95060810
24. feb 2023

môže byť a nemusí... očkovaná nie som.
ale podobné diskusie bývajú aj ohľadom autizmu. Tam tiež odborníci tvrdili že z očkovania isto nie je autizmus
a keď som bola na worksch. u Maštenovej vo Zvolene tak tá potvrdila že autizmus je aj z očkovania...
takže podobne to bude aj s menopauzou....
autorka koľko máš rokov? môžeš to mať aj zo stresu...

autor
24. feb 2023

@deti95060810 35 a sedia aj ostatné príznaky návaly tepla nespavosť podráždenosť a podobne .

deti95060810
24. feb 2023

nespavosť tam nerátaj.... v niektorých rodinách je to ako rodinná ananmnéza - trpí sa z pokolenia na pokolenie...
radšej nech spraví gyn. testy

kvetinka75
24. feb 2023

@deti95060810 presne, nespavosť má veľa ľudí a aj mužov. To by som ja mala menopauzu už niekoľko rokov a zatiaľ je všetko OK.

basska_b
24. feb 2023

A antikoncepciu si brala? Jedna kolegynka to vraj mala z toho... zatuzila po detoch a uz bolo neskoro. Ale tazko sa hlada jasna pricina, tych vplyvov je strasne vela

autor
24. feb 2023

@kvetinka75 ale ja nemám len to..mám nechuť na sex podráždenosť návaly tepla a chladu..nervozita depresie problémy s vlasmi suchá pokožka suchost.tam dole..a mohla by som písať ďalej
.

autor
24. feb 2023

@basska_b nie nebrala nikdy

anonymous87
24. feb 2023

@autorka moja sestra mala menopauzu v 34 rokoch. V podstate od 35 nema vobec menstruaciu. Vysetreniami zistili, ze ma poskodeny jeden chromozon X (je to zlozitejsie a na dlhsie)…
Ale ano, tak ako kazda choroba alebo ocko moze cyklus rozhadzat. Moze to byt aj stres, lieky atd 🤷‍♀️
@matabb73 Nieze neplodni. My sme mali byt do pol roku mrtvi 😂 ku cti im sluzi, ze nam to potom predlzili na 5 rokov 😀

matabb73
24. feb 2023

@anonymous87 5 rokov nám dali? Milé od nich.

matabb73
24. feb 2023

Keď to máte v rodine, tak sa do dalo čakať. Mne začal cyklus blbnut keď som prestala ako 37 ročná dojčiť. To by som to mohla pripisovať dojčeniu. Proste sa tie dve veci stali náhodné v tom istom čase. To neznamená, že jedna spôsobila druhú.

januska12323
24. feb 2023

Tvoja mama a stará mama boli očkované? Tu máš odpoveď.

kvetinka75
24. feb 2023

autorka - veď preto, si choď k dr. dať spraviť krvné testy, myslím, že sú presnejšie ako z lekárne a áno, príznaky sú ako pri menopauze. V podstate je jedno čo ju vyvolalo. 100% nú odpoveď ti nedá nikto. Ale to ani nie je podstatné. Teraz tu je a treba to riešiť. Neviem či by pomohla nejaká prevencia voči tomuto. Možno nejaké bylinky?

matabb73
24. feb 2023

@deti95060810 autizmus nie je z očkovania, to bolo už veľa krát vyvrátené. Túto fámu vypustil jeden americký lekár, ktorý zmanipuloval svoj výskum, aby predal jednovalentné vakcíny, s ktorými obchodoval. Bolo mu dokázané, že klamal a vylúčili ho kvôli tomu z lekárskej komory. Odvtedy prebehlo niekoľko štúdií a v žiadnej sa nepotvrdil súvis autizmu a očkovania. Ak to stále niekto tvrdí, tak klame.

"Úvahy o tom, že očkovanie proti osýpkam, mumpsu a rubeole (MMR) spôsobuje vznik autizmu vznikli v roku 1998. Už od roku 1995 sa realizovali štúdie, ktoré skúmali príčinnú súvislosť medzi očkovaním a vznikom autizmu. Bolo realizovaných 13 odborných štúdií v rámci Európy a Severnej Ameriky. Vo všetkých štúdiách bolo k dispozícii veľké množstvo údajov o očkovaní a dátumom vypuknutia autizmu. Po preskúmaní vzoriek populácie detí sa v ani jednej z týchto štúdií nepotvrdil príčinný vzťah medzi očkovaním a vznikom autizmu. Vo Veľkej Británii sa vyhodnotilo 498 detí s autizmom narodených v rokoch 1979 až 1992. Napriek tomu, že sa potvrdil trend nárastu prípadov autizmu, nebola pozorovaná žiadna zmena v počte diagnóz autizmu po roku 1987, od kedy bola používaná MMR vakcína, ktorej sa pripisoval príčinný vzťah so vznikom tohto ochorenia.

Vo Fínsku a Dánsku odborníci použili národné registre, z ktorých čerpali údaje o vakcinačnom statuse a súvislostiach so vznikom autizmu. Sledovaná vzorka reprezentovala vyše 500 000 detí, ktoré sa narodili v rokoch 1982 až 1998. Taktiež sa nepotvrdilo riziko vzniku autizmu po očkovaní.

Naopak, po 10 rokoch sa objavili informácie, že autori teórii o príčinnej súvislosti očkovania a autizmu sú obvinení z manipulácie s údajmi pacientov, pričom spoľahlivo zabezpečili šírenie poplašných správ a odmietanie očkovania proti mumpsu, osýpkam a rubeole rodičmi. Zabezpečili tak návrat týchto ochorení - okolité krajiny hlásia nové epidémie v nevakcinovanej populácii , hlásia žiaľ aj úmrtia detí na tieto preventabilné infekčné ochorenia."
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...

matabb73
24. feb 2023

Autorka: To, či ti začína menopauza ti môže potvrdiť len lekár gynekológ na základe hormonálneho profilu. Dovtedy sú to len dohady. Tak treba ísť na vyšetrenie a ak sa to potvrdí, dá sa to trochu oddialiť pomocou hormónov. Ja som brala len fitoestrogény a aj to trochu pomohlo.

kvetinka75
24. feb 2023

@matabb73 netvrdím že autizmus je z očkovania, to si nedovolím, pretože dôkazy nie sú ALE už nejaké tie firmy dostali mastné pokuty za falšovanie výsledkov výskumu. Takže v dnešnej dobe slepo veriť týmto výskumom .....

matabb73
24. feb 2023

@kvetinka75 myslíš, že keby to bola pravda, vyspelé krajiny by to nechali tak? Netreba hneď veriť každej konšpiračnej teórii. Pre spoločnosť je prospešný zdravý človek, nie chorý, preto je v záujme každého štátu urobiť všetko pre to, aby ľudia boli čo najzdravší.

cukroska
10. máj 2023

Takže ide skôr o dedičné ako všetko pripisovať očkovaniu.