Ochlpenie na tele ženy

olivkaradusova
7. jún 2022

Ahojte!
Už od puberty sa mi tvorí celkom dosť husté a tmavé ochlepnie a dosť ma to trápi. V porovnaní s mojimi kamarátkami mám toho fakt extrémne veľa, zatiaľ čo ony aj keby sa vôbec neholia, nikto by si to ani nevšimol. Chcela by som mať veľmi takú pokožku, take gény ako ony.
Chcela by som od vás poradiť. Je normálne mať ako žena (nehovorím, že je toho úplne veľa všade) chlpy na tvári, pod bradou, na krku, na ramenách, rukách, zápästí, článkoch prstov, na bruchu a chrbte, stehnách, v intímnej oblasti, ale aj na chodidlách a prstoch na nohách? Poprípade nepoznáte nejaké osvedčené a spoľahlivé metódy na zbavenia sa ochlpenia za dostupnú cenu?
Ďakujem vám za rady

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulahr
7. jún 2022

@olivkaradusova som rovnaký typ ako ty, som tmavá takže jemné chĺpky mám všade, ruky si holím, nohy takisto + ipl, pod nosom si trhám depilacnymi páskami, v lete to moc nevidieť keďže sa opalim ale v zime áno..inak to neriešim vôbec, neviem koľko máš rokov ale keď som bola mladsia tiež má to trápilo ale časom zistíš že ľudia si to ani nevšímajú…holiť to iné časti tela neodporúčam mohli by ti nárasť hrubšie a tmavšie chlpy

pribinak
7. jún 2022

@olivkaradusova bola si u endokrinológa? Lebo to čo popisuješ je naozaj veľa

Ochlpenie je prirodzene, niekto má viac, niekto menej.

h2
7. jún 2022

@97tomi To nie je pravda. Existujú metódy trvalého odstránenia ochlpenia.

elinosar
7. jún 2022

@pribinak a co spravi endokrinolog? mam ten isty problem ako autorka, a endokrinolog sa ma iba opytal kde vsade som nadmerne ochlpena, zapisal si to a povedal ze mam vela testosteronu. a ked sa ho pytam ako ho znizit, tak ze sa neda a pritom nemam ziadny endokrinologicky ani iny problem okrem testosteronu... hlavne ze muzi sa stavaju zenami a zeny muzmi, ale ked zena nechce byt chlpata tak to uz sa neda...

panelacikova
7. jún 2022

@h2 aj tie sú len dočasné 🙂
@elinosar aj ťa vyšetril, či to len tak utrúsil? lebo ja som mala vo veku cca 18-22 rokov dokázateľne (laboratórne vyšetrenia) veľa testosterónu, ale ochlpenie úplne v norme, nič navyše. akurát som mala energie a síl viac, než chalani v mojom veku 🙂 a plus iné drobné problémy, kvôli ktorým mi bol braný aj tento hormón. ale ochlpenie sa nezvýraznilo.

elinosar
7. jún 2022

@panelacikova vysetril ma, iny problem nebol, ak nepocitam pcos

otvorena
7. jún 2022

Keď ide len o chlpy" a nie o život
Sú aj horšie veci ..a to píšem podľa seba . Aj ja som dosť chlpatá 🙈asi to tak má byť

sissy27
7. jún 2022

@97tomi vitaj v 21.storočí - už máme aj trvalé odstránenie nežiadúceho ochlpenia. Síce to trvá, nie je to lacné, ale existuje to.
@olivkaradusova v prvom rade vyšetriť hormonálny profil - môžu byť za tým zdravotné problémy, potom je to fakt boj s veternými mlynmi, kým nebude stanovená príčina. Ak je to proste len genetika, tak cenovo najdostupnejšia a najefektívnejšia je epilácia napr. voskom. Prvé sedenia sú aj bolestivé, ale dá sa to vydržať. Tým, že narušíš korienok, tak budú chĺpky postupne slabnúť a časom niektoré prestanú rásť úplne.
Fakt účinné je odstraňovanie laserom, ale to zas je cenovo o dosť náročnejšie.

dadis
7. jún 2022

Ber to z tej lepsej stranky, chlpatejsie zenu maju silnejsie libido a sex si dokazatelne viac uziju. Chlpy sa daju epilovat....tiez to tak mam

nikola545
7. jún 2022

@olivkaradusova aj ja mam tmave chĺpky aj na tvari riesim to tak ze telo si holím a tvar raz za 6 týždňov depilujem.

panelacikova
7. jún 2022

@elinosar ale vzal ti ako krv, či?

pribinak
7. jún 2022

@elinosar mal by ti nasadiť liečbu, spraviť komplet hormonálny profil

ibajaanikiny
7. jún 2022

@olivkaradusova bola si na komplet vysetrenia u gyndy a endokrinologii?hormonalny profil,PCO,hirzutizmus…to vsetko sa musi skontrolovat,ci za tym nie je nejaky zdravotny problem. Ja som mala napr jedno obdobie dost zle vysledky na endo a mala som par chlpkov na bruchu,endo mi skontrolovala cele telo,urobila komplet vysetrenie a poslala aj na kompletku ku gynde. Nasadila lieky a zmizlo to. Ak to mas len kozmetickeho charakteru-geny,tak ist na laser,ale k nejakej dobrej dermatologicke. Tam zase chodila kamoska a pekne jej to odstranili,stale rastli menej a menej,no je to financne narocnejsie,lebo sa sedenia musia opakovat parkrat,no vysledok stal za to a aj jej sebavedomie sa vratilo…

elinosar
7. jún 2022

@panelacikova
@pribinak krv bral, stitnu zlazu kontroloval. Horm. profil nepamatam. Liecbu ziadnu nenasadil. Sam povedal ze sa s tym neda nic robit. Mam len smutne a zle skusenosti u lekarov.

pribinak
7. jún 2022

@elinosar to je jediný lekár na svete? Nekonzultovala si výsledky s iným lekárom?
Nevieš tak dôležité ako je výsledok horm. profilu?

dadis
7. jún 2022

Podla mna uplne staci, ak gynekolog spravi hormonalny profil. Nemusi ist k endokrinologovi

panelacikova
7. jún 2022

@elinosar skús iného lekára alebo popros prípadne aj gynekológa, ako ti radí aj
@dadis

jaskolka
7. jún 2022

@olivkaradusova ja som taky tmavší typ od prírody,čierne vlasy, oči, opalim sa ihneď, ako na mňa pozrie slnko 😆a veru ochlpenie mam aj na brade, pod nosom, plus tmavšie chĺpky na nohách, rukách atď. Ale nie je to akože extra veľa len to viac vidno, ako u svetlých typov žien.
Nohy si depilujem väčšinou elektrickým depilatorom,ostatné žiletka, a na tvári tie voskové pásiky, spočiatku to bolelo, ale postupne som si úplne zvykla.
Ale keď extrémne zarastas, tak určite treba urobiť podrobné vyšetrenia.

elinosar
7. jún 2022

@pribinak
@dadis
@panelacikova skusim sa teda opytat u gynekologa 🙂