Obriezka u 20-ročného - postup

kobo1234
17. nov 2022

Ahojte, mám 20 a potreboval by som poradiť. Od puberty (aspoň čo ja viem) mám problém s predkožkou (nejde mi pretiahnuť úplne tak ako by mala ísť), problém som neriešil ( 1. hanbil som sa, 2. mal som strach čo a jak) lebo som si myslel že to nejako prejde (nestalo sa ... -_- viem že to bolo nezodpovedné) aktuálne mi tento problém zasahuje aj do vzťahu s priateľkou. Preto by som ho chcel odstrániť resp. nájsť riešenie... Chcel by som vás preto poprosiť či by mi niekto vedel poradiť ako postupovať krok po kroku. Nikdy som nebol pri žiadnom lekárovi okrem obvodnej lekárky (nikdy som nemal žiaden vážny zdravotný problém až na tento) preto netuším ako sa postupuje čo všetko treba vybaviť, kam vlastne ísť, kto vlastne rieši tento problém a podobne. Po prípade ak by mi lekár čo to rieši odporučil podstúpiť zákrok (obriezku) vedel by mi niekto objektívne odporučiť lekára / kliniku / nemocnicu / ambulanciu v Bardejov / Prešov / Svidník / Košice .... ?
Za rady vopred ďakujem.

liljana
17. nov 2022

Smer urolog, ten poradi aj miesto vykonu. To nie je operacia srdca, proste to odstrania a hotovo.

slavomira236
17. nov 2022

@kobo1234 choď k urologovi ten ťa nasmeruje na východe si chvália dr.Bacu čo som tu čítala robí takéto zákroky urológ ku ktorému pôjdeš ti poradí

sojorez
17. nov 2022

U deti si mamky pochvaluju napr. krem zo slezu (aj nalev z neho), urolog moze predpisat po zvazeni nalezu kortikoidovu mast a ak je nalez zavaznejsi, tak operacia. Okrem uplnej obriezky existuje i ciastocna, kde sa predkozka len nareze a neodstrani cela.