Prosim, poraďte mi ☺️ Rok a pol mám partnera, priznám, doteraz sme sex nemali. Predtym som bola sexuálne aktívna a mala s predošlým partnerom sex bez ochrany. Prosim, môžem požiadať gynekológa o vyšetrenie na pohlavné choroby? Je to bezplatne? Mám len mierne nazltnuty výtok, ale tak ak náhodou, nič by som na neho preniesť nechcela. Taktiež sa chceme posnazit o babatko a chcem to sko prevenciu, aby som náhodou liečbu nemala cez tehotenstvo. Dakujem za každú odpoved ☺️
Rok a pol bez sexu?
Ja sa v pohlavných chorobách síce nevyznám, ale žltý vytok nemusí hneď znamenať pohlavnú chorobu. Každopádne prehliadku u gyn by bolo vhodné absolvovať každý rok, hlavne keď máš reálne zdravotné problémy a nielen kvôli možnému blížiacemu sa sexu či planovaniu tehotenstva.
@karelova Aj ja som si dva krát prečítala, či ma zrak neklame....Ešte si ani nevrzli, ale chcú sa posnažiť o bábätko....
Sice si sa nepýtala na názor a nie každý ma rovnaké libido (vy s priateľom máte asi podobné keď ste rok a pol vydržali bez), ale podľa mňa sa pripravujete o dosť peknú časť vzťahu - užitie si jeden druhého ešte bez bábätka 🤷♀️
@zooeynka bigotna krestanka moze byt, ale spavala by s predoslym partnerom bez svadby? Nejake divne cele.
@elizabet173 mozno sa od autorky dozvieme viac ;)
Keď zistíte, že si po se uslnej stránke nevyhovuje té, aj tak budete chcieť dieťa? Keď už teraz si ho plánujete? Prečo vlastne nemáte sex, on nechce? Lebo ty si ho s iným partnerom mala. Žltý výtok vôbec nemusí znamenať pohlavnú chorobu. Možno nedostatok sexu 🙂 alebo infekcia?
@katkati
@zooeynka
@elizabet173
Takze, nie som žiadna bigotna kresťanka :D spolu sme si začali v čase, keď mi zomrela mama, čiže chut na sex som logicky nemala. Takze sme sa 4 mesiace spoznávali, vyletovali. Potom ma chytila svina korona - 2 mesiace som sa jej zbaviť nevedela. No a potom, nemame svoje bývanie 🙂 ja mám 27, on o rok viac. Čiže nie je to preto, ale nejako sme to ani siliť nechceli 🙂 jasne, že na sup dieťa nechceme, ale chceme tomu nechať voľný priebeh. Nemyslim, že by som nejakú pohlavnú mala, len som to chcela ako zábezpeku. Skôr asi hnusobu kvasinkovu po augmentine, no človek nikdy nevie. Ale dakujem za srandu a domyslanie, zasmiala som sa :D
@maya91 preco pises aj ako anonym, aj z nicku, aky to ma zmysel? Na tom som sa zasmiala zase ja 🙂
@elizabet173 asi sa teraz len pomýlila a odtajnila sa 😂
Necháte tomu voľný priebeh a podarí sa vám to na prvý šup a vy zistíte že vám to neklape ... S takým scenárom sa neráta? 🙄
@maya91 ak by si mala pohlavnu chorobu za ten rok aj pol by sa to prejavilo.Skor mas po ATB narusenu mikrofloru a da Ti nejake tablety na vkladanie na spravne PH a antimykotika.Daj si spravit vyter a popri tom sa spytaj na tie pohl.choroby, ale podla mna po prelieceni to bude prec
Chod na preventivu a daj si urobit rozsirenu citologiu. A na pohlavne choroby sa opytaj.
pokial mas vytok aky popisujes uz si mala byt u gyn., mozes mat mykozu, bakteriu cokolvek. Klasicky vyter - kultivaciu na kvasinky a bakterie ti urobi gyn bezplatne taktiez medzibunkovy ster na mycoplazmu ureaplazmu moze urobit gyn. bezplatne raz za 3 mesiace plus ti moze vziat krv na chlamydie- bezplatne. Co sa tyka odberu krvi na pohlavne choroby ako HIV a syfilis nerobi to kazdy gyn... a to sa plati ale neviem kolko
@akinom0077 takéto nemyslim, to viem, že určite nemám 🙂 skôr som myslela trichomoniazu, lebo zevraj ta ma podobne príznaky ako kvasinky
@luciannka83 dakujem za radu 🙂
:D este ani nevies ci ta vie s vtakom uspokojit a uz chces rovno nabehnut na dieta s intimnym cudzincom 😂
Jeeeeezis nabudúce tu nepíš ten začiatok že rok a pól ste nesexovali, lebo podaktoré to tu nejak nevedia prežiť . Okrem toho sa v pointe pýtala na to, či u gynekológa sa môže dať otestovať na pohlavne choroby . Ja nerozumiem prečo niektoré ženy musíte všetko okomentovať, chudáci vaši chlapi 😂 a podľa mna určite áno, už len tie stery čo sa robía na preventívnych by určite niečo odhalili , skus mu cinknut a držím palce 🙂
@nika11103 stery na preventivnych? ved na prebentivke sa robi len cytologia ktorou sa odhaluje mozna rakovina krcka maternice a bezny vyter- kultivacia na bakterie zakladne ale aj to nerobi kazdy gyn... stery na chlamydie mykoplazmu a ureaplazmu sa na preventivke nerobia a taktiez nie krvne odvery na zvysne pohl. choroby
Náhodou je fajn vedieť, že ešte sú zeny, ktoré netrebuju sexovať hned na zaciatku vzťahu. Aj keď je sex neviemaky dobrý, nie je to to jediné, na čom stoji vzťah.. Je fajn si najprv otukat Partnera v základných veciach, či majú rovnaké názory...
Dalsie plus, ak má žena rizikové tehotenstvo alebo niekto z partnerov zdravotný problém, uz vedia, že vydržať sa dá aj bez sexu určitý čas...
požiadať môžeš, či to bude bezplatné, netuším, ale asi nie všetko....