Novalgin počas snažilkovania

kikaski
20. sep 2016

Ahojte, plánujeme babatko a teraz som bola chorá...zápal hrdla, kašel. 5 dní som si na noc dávala novalgin, nejako mi to nenapadlo, že teoreticky môžem byť tehotná...Môže to uškodiť aj takto skoro, keď ešte o možnom tehotenstve neviem? MS má prísť o pár dní, tkže to, či som tehotná neviem, ale čo robia lieky v štádiu snaženia? Ďakujem.

sibalka21
20. sep 2016

@kikaski Nie nijak mu to nemoze ublizit

kikaski
autor
20. sep 2016

@sibalka21 tak to ma celkom ukludnilo, nevedela som, že aj v tomto štádiu sa treba liekom vyhýbať, ale chcela som sa vyhnúť hlavne atb, tak som sa liečila s tým, čo bolo doma 🙂 verím, že ak by sa podarilo, tak to neuškodí.

kikaski
autor
20. sep 2016

máte niekto skúsenosť?

nikusssik
20. sep 2016

to by aj mňa zaujímalo...môže poškodiť plod liek, keď žena nevie, či je tehotná?

vejula
20. sep 2016

@nikusssik
@kikaski prvý mesiac je babatko vyživované cez žltkový vak, teda ešte nieje prepojené s krvným obehom matky, preto ak si aj jedla novalgin, tvojmu babatku sa nič nemôže stať.

nikusssik
20. sep 2016

@vejula Ďakujem krásne, som pokojnejšia, že keby sa aj pošťastilo, tak to na plod nemá vplyv 🙂

vejula
20. sep 2016

@nikusssik určite nema neboj

nikusssik
20. sep 2016

@vejula v príbalovom letáku je napísané, že aj pri plánovaní treba konzultovať s lekarom, tak človeka to zneistí...ale najlepšie, že človek to začne čítať, až keď si ho dá...no uvidíme, verím, že tak skoro to plod neovplyvní 🙂

marcopollo
20. sep 2016

baby chcem sa spytat zatial ešte neviem či som aj ja tehu tahat sa mozu zuby

sardinka336
20. sep 2016

ježiškove husličky...nieste tehotne a riešite tu nejake chymery ,,čo by bolo keby,, 🙂
Ako pisala vejula...dieta nie je napojene na krvny obeh matky ten prvy mesiac...Bezná jednorázová davka lieku na 99% plod nepoškodi. Pribalový leták sluzi nie len na informáciu pre pacienta ale aj ako zicher pre farmaceutické firmy, ktore tam musia uviesť aj to, ak jeden uživatel z 10 000 uvidel po uzití lieku ufonov, nepotrebuju snad sudne spory v niektorých štatoch velmi oblubene.

@marcopollo a zuby si daj určite urobit lebo ked ta drapnu ked budeš naozaj tehotna tak to moze byt problém ako ich vytiahnut a podobne kedze zubari nechcu robit tehotnej rtg a niektorý ani davat anestezie.

Fakt pakáren toto... 😀

moni244
20. sep 2016

toto ako fakt? ženy, preboha, ešte nie ste ani tehotné a už takto stresujete? Veď keď budete tehotné, budete stresovať z každého pichnutia. Kľud a nohy v teple

marcopollo
20. sep 2016

@moni244 mna už bolia teras su citlive

balsamea
21. sep 2016

@kikaski pokial mas len zapalene hrdlo a kasles a s ohladom na mozne tehotenstvo sa bojis tak existuje tisic dalsich liekov napr. aj na bylinnej baze, ktore su na taketo bezne problemy ovela ucinnejsie ako novalgin. Ale zhodou okolnosti je novalgin jednym z tych liekov, ktore sa mozu brat aj v tehotenstve s vynimkou posledneho trimestera.
@nikusssik

alaguema
21. sep 2016

@kikaski po A: novalgin by som nebrala ani netehotná. Je x liekov na prírodnej báze, ktoré pomôžu pri takej banalite ako boľavé hrdlo. Po B: ešte tehotná nie si, resp. nevieš, či si. Máš normálne žiť a fungovať. Príroda to zariadila tak, aby bolo všetko ok v tých prvých týždňoch, keď ešte žena nemôže vedieť, že je tehotná. Už ti to bolo vysvetlené vyššie.

kikaski
autor
21. sep 2016

@alaguema no tento liek som brala orvy krat,aj to len preto ze som na jar presla dvomi anginami a skoncila som na antibiotikach.skusila som proti boelsti co som mala od doktorky predpisane,ale nikdy som si to nedavala...choroba presla,jeden za den hadam nebude taka tagedia.dakujem

chemia
21. aug 2018

Alaguema, tak to by som ťa chcela vidieť pri mojej migréne, keď jediné čo zaberá je novalgin, alebo infúzie v špitáli, v ktorých je analgin.... Inak sa dostanem do stavu, kedy má muž musí aj umývať aj obliekať, lebo ja neviem o sebe... Neskúšaj apelovať na odstránenie príčiny, poznám, je vrodená a nedá sa odstrániť ani chirurgicky.... Ale keď baby vravíte, mám migrénu a tiež sa snažíme o dieťa tak si ten novalgin kľudne pacnem diky.