Norethisteron - skúsenosti s oddialením cyklu počas dovolenky

remog
14. júl 2022

Dievčatá, aké máte skúsenosti s užívaním Norethisteronu kvôli oddialeniu MS počas dovolenky? Nežiaduce účinky? Rozhádzanie cyklu po vysadení? Vynechanie cyklu? Ďakujem za každú skúsenosť!

lucykelly
14. júl 2022

no ja čo som ho brala, mala som celý čas pocit nafúknutého brucha a PMS ... síce menštruáciu mi oddialil, ale tie bolesti po tom, čo som ju dostala, boli príšerné ... za iných okolností mi Ibalgin vždy zabral, ale po Norethisterone žiadne tabletky od bolesti ... nikdy viac!!!

leni1977
14. júl 2022

@remog ja som si vždy dávala lebo mne menzes pravidelne vychádzal na dovolenku, bolo to bez problémov, no už asi dva roky mi neúčinkuje, napriek užívaniu som dostala takže tento rok to ani skúšať nebudem, letíme na budúci týždeň a dostať mám v polovici dovolenky.

nikoletta1712
14. júl 2022

@remog Ja som žiadne nežiadúce účinky nemala…Vôbec nič a to som ich brala 16 dní vkuse…

remog
autor
14. júl 2022

@lucykelly uff, to naozaj? Ja ich už mám doma, ale som na pochybách a po tvojom príspevku ešte viac :(

remog
autor
14. júl 2022

@leni1977 mne tiež, a tentokrát mi vychádza rovno na deň odchodu :( a to ideme len na týždeň, tak mi je to ľúto.. Ale trochu sa bojím, či mi to nerozhádže cyklus, lebo si vážim, že po rokoch sa mi začal upravovať..

remog
autor
14. júl 2022

@nikoletta1712 tak to máš super, asi je to fakt úplne individuálne od ženy k žene... Lebo všelijaké skúsenosti tu čítam..

leni1977
14. júl 2022

@remog To je na porazenie, mňa to veľmi obmedzuje, no ale čo už. my ideme ešte aj v auguste na jednu dovolenku a aj vtedy mi vychádzajú. 🙄

iwka1984
14. júl 2022

@leni1977 ja som to brala raz a rozhadzalo mi cyklus totálne takže za mňa určite nie 😥

ivs97
14. júl 2022

Podľa mňa ak to použiješ raz.. Nič sa nestane.. Problém by bol ak by si to viac krát brala a oddialovala si tým menzes moc často.. Ja som to takto spravila 3 krát.. A vtedy som už mala problemy.. Po prvý krát ako som to vyskúšala sa mi nič nestalo... Ale určite je to individuálne, u každej iné.

ropucha6
14. júl 2022

Nevyskusas, nezistis, kazda to ma inak. Ja som brala asi trikrat pred x rokmi, nemala som ziadne problemy, len trocha silnejsiu mestruaciu.

zuzana271
14. júl 2022

@remog tiež som ho brala teraz prvýkrát od 30.6. do 6.7. koli operacii....menstruaci som dostala 9.7. a bolesti som mala normálne....2.den som mala silnejšiu menstruaciu...inak všetko ôk...takže asi každá to znáša inak..

fantinka
14. júl 2022

Ja somho brala minuly rok a aj tento rok, max 4-5 dni, ale neviem,co sa mi porobilo tento rok, lebo minuly uplna pohodicka a teraz som bola ako v silnom pms,nervna,naladova, podrazdena, totalne nizky tlak,slabost, unava. Ked som ho vysadila, do 3 dni mi prisiel menzes, ktory ma uplne odpalil, dva dni bolesti hlavy, brutal bolesti brucha, co mavam, ale brufen mi nezabral. Takze netusim, co sa mi udialo inak ako min rok,ale teraz velmi zle.

pininka1
14. júl 2022

Ja som ho teraz dobrala, kedze mam dostat akurat na dovolenku, ale mna doktorka naucila ako ho brat a vyvolat si skor menzes, kedze mne neustale meska. Je to lepsie ako nemat menzes vobec, navyse stalo sa aj mojej mame ze ho zacala brat az na dovolenke a aj tak dostala.

lucykelly
14. júl 2022

@remog áno, tento rok mi vychádza menštruácia presne v prvý deň dovolenky, no aj tak už Norethisteron nemienim brať ... skúsim väčší prísun vitamínu C, vraj to pomáha na oddialenie ...

kkovacovak
14. júl 2022

@remog nikdy viac. Mala som z neho extrémne hnačky a vracala som niekoľko dní. Takú dovolenku asi nechceš

kataka10
14. júl 2022

@remog ja som si namiesto oddalovania ms kupila menstruacne plavky a uplne v pohode som si v nich uzila este posledne 2 dni pri mori, ked mi prisla ms. Tak ak nechces riskovat rozhadzany cyklus, mozes skusit tuto alternativu.

leni1977
14. júl 2022

@lucykelly A koľko dní pred si plánuješ zvýšiť vitamín C?

janinah
14. júl 2022

Brala som ho 2 x v živote.bez problémov

bubinko1506
14. júl 2022

Pouzivam ho kazdy rok na oddialenie, bezne aj o 2 tyzdne - nemavam rozhadzany cyklus, nie som nafuknuta. Aj teraz ho budem uzivat od zaciatku dovolenky

remog
autor
14. júl 2022

Ďakujem, dievčatá, každej za príspevok. Aj tak je to zaujímavé, no..ako ten organizmus funguje. Niektorá to má úplne bez problémov, iná skončí pomaly v nemocnici...

remog
autor
14. júl 2022

Asi to risknem, a len sa modliť...

ataner81
14. júl 2022

Vobec mi nezabral. Menštruáciu som dostala tak, ako som mala. Inak ziadne nežiaduce účinky. Aj teraz mi vychadza menštruácia pocas dovolenky. Uz neriesim. Dam kalistek a ani neviem, ze menštruáciu mam

girl2524
14. júl 2022

@remog ja som ho brala niekoľkokrát a uplne v pohode, oddialilo ms a vobec nebola potom po vysadeni bolestivá a asi este dalsie 3 cykly som mala uplne pravidlene a bez bolesti. Jedina nevýhoda ze pocas tej doby co oddialujes sa stale citis ako ked mas pms

jabuducanevesta
14. júl 2022

ja som ho brala na zníženie krvácania 10dní a po odstavení do troch dní došiel menzes, dvojdňový, čo asi tiež nieje správne,,, nedám si ho tento mesiac, radšej budem mať menzes dlhšie

slamocka
14. júl 2022

@remog uplne v pohode, brala som prave teraz prvykrat, mozno aj 18 dni, menstruacia prisla po 3 dnoch od vysadenia, normalna, bez zmien. Akurat mi konci. PMS som nemala ziadne, moj muz vravi, ze som bola viac nervozna 🙂 Ja si neviem predstavit riesit pol dovolenky menstruaciu. Neziaduce ucinky mozu byt, ale ma ich minimum zien.

lucykelly
15. júl 2022

@leni1977 rozmýšľam, že zvýším dávky vitamínu C týždeň pred

leni1977
15. júl 2022

My ideme na dovolenku 20.7. a dostať mám 23.7., možno sa začnem teda aj ja napchávať vitamínom.
@lucykelly

lucykelly
15. júl 2022

@leni1977 ja to skúsim, Norethisteron už do seba nedám ... na tie bolesti po vysadení nezabudnem nikdy

krkavcia_mater
15. júl 2022

@remog ja som uzivala tento liek pri silnej ms, ktoru zastavilo a po vysadeni sa riadne spustili - vytvoril sa chemicky kyret, tak mi dr.povedala

martinaaj
29. mar 2023

Ahojte. Opäť prichádza čas dovoleniek a našej drahej krasnej menštuácie. Tiež budem musieť siahnuť po tomto lieku pretože menzes mi vychádza presne na deň odchodu chcem sa však poradiť ohľadom iného užívania. Brali ste niektorá tak že ste si oddiaľovali doma posledný cyklus aby Vám pred dovolenkou akurát skončil ? Uvažujem že to spravím tak pretože je to väčšia istota. Ak menzes dostanem a odíjde tak na 100 % mi nemôže prísť zase. Mám však otázku. Dostali ste ho hneď po vysadení ? Alebo to trvalo niekoľko dní kýn prišiel ? Ďakujem za info
A ešte mám prosbu či ho náhodou niektorá nemáte na predaj pretože moj gynekológ je totalne neochotný