Norethisteron a dovolenka

5. apr 2024

Ahojte mame kúpenú dovolenku v lete a momentálne mi to vychádza tak, že akurát dva dni pred dovolenkou dostanem menzes. Prosím vás, počula som, že sa zvykne Brat norethisteron. Je to 100% že nedostanem? Obávam sa, aby som na dovolenke nedostala lebo ma trafí. Vždy vám zabral a neprišli vám počas celej dovolenky, aj keď to bolo 10 dní?

jaaankaaaa
5. apr 2024

Ahoj, mne zabral, menštruácia prišla až pár (3-4) dni po vysadení tabletiek🙂

portret7
5. apr 2024

Ja ho uzivam vzdy, ked cestujeme na dovolenku(viackrat rocne, zakon schvalnosti, vzdy mi vychadza na ten cad MS), vzdy zabral a nikdy som nemala ziadne problemy. Treba si ho nasadit 9-10 dni pred MS, niekomu staci tyzden pred. Brala som uz aj na dlhsej dovolenke ako 10 dni. Niekomu to mize nasledne rozhadzat cyklus, u mna vzdy v pohode, aj u kamosiek.

autor
5. apr 2024

@jaaankaaaa a ako dlho si ich brala prosím?

autor
5. apr 2024

@portret7 keď mám cyklus väčšinou 30-32 dní, tak kedy by si mi odporučila začať, 🙃

jankalukasova
5. apr 2024

Aj mne zabral ale ja som si to posunula ešte pred dovolenkou. Tzn. na dovolenke som nebrala nič. Posunula som si menštruáciu mesiac predtým. Bála som sa, že z tých liekov bude naládová alebo sa zavodním. Proste sú to hormóny a aj lekárka povedala, že to môže mať rôzne účinky (vôbec nemusí....). Sestrička poznamenala, že ona vôbec brať nemôže, lebo jej je z toho strašne zle a manželovi mala chuť odhryznúť hlavu 🤣🤣🤣

autor
5. apr 2024

@portret7 lebo píšu na pribakovom tri dni pred MS... Ale keď nemám pravidelne ...

autor
5. apr 2024

@jankalukasova čítala som aj takú možnosť. Ale kamoška potom mala úplne rozhádzany cyklus a sa bojím,aby sa mi to potom nepoposuvalo všelijako a nakoniec budem mat vtedy keď nechcem 🙈

jankalukasova
5. apr 2024

Chápem... Ale zaberať to zaberá. S tým by problém byť nemal.

elenka.k
5. apr 2024

neboj zabrať - zaberá, ja som ho zobrala 5 dní pred Mkom, treba myslieť na to, že určite budú zmeny nálad - priprav sa na to
rozhádzaný cyklus - to som nemala

maminatimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
5. apr 2024

@maminatimka ale vidíš to je tiež dobrý nápad ,
fakt sa nesmie alko? to som nevedela 😀

jaaankaaaa
5. apr 2024

Začala som brať tri dni pred MS, a počas celej dovolenky cize asi 10 dní dokopy
Inak potom mi MS prišla normálne, ako keby som ich anj nebrala, ani žiadne nálady a pod. A aj ďalšie boli pravidelné 🙂 čiže u mňa to super funguje

janka95
5. apr 2024

Ahoj. Mal by sa začať užívať 3-5 dní pred MS. A mne vždy pomohol. Aj teraz zákon schválnosti mi to tak vychádza ze budem musieť posunúť. 🙂

maminatimka
5. apr 2024

@elenka.k nie nemožeš alkohol 🙃

autor
5. apr 2024

Dievčatá a ako si to upravujeté mesiac pred dovolenkou? Ze si posunieté o týždeň neskôr (teda robíte to co by ste robili počas dovolenky) a potom už chodí podľa nového "termínu"? A ako dlho mam brat teda v máji keď si chcem. Posunúť o týždeň, tak stačí týždeň áno?

autor
5. apr 2024

Ženy teraz čítam o alkohole. Akože na dovolenke by som si rada dala. Aj pivo aj ochutnala. Miestny alkohol... Samozrejme nie ozierat sa, ale proste večer si sadnúť na alko drink.... To žiadna z vás keď brala. Lieky tak si nedala ani drink na dovolenke?

maminatimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. apr 2024

@maminatimka prosím ta a už si ho brala? Bojím sa ze keď si ho v máji posuniem. Tak či mi potom. O mesiac napr nebude extrémne meškať a už úplne rozhadzem cyklus.. Potom po mesiaci ti už chodila ms normálne?

autor
5. apr 2024

@maminatimka a ešte otázka... Ako. Dlho ho musím užívať.... Keď mi stačí oddialiť len napr o tri dni? Tak môžem len tri dni pred a plus tie tri dni? A môžem Prestať?

janka95
5. apr 2024

Ja som to mesiac pred ešte neposuvala, trpla by som celú dovolenku ci mi neprídu , mam svetlé a biele plavky poväčšine. Ja som si dala jeden drink aj pivo. Úplne v pohode. Aj keď sa to nemá. To máš písané na všetkých liekoch. 🙂

autor
5. apr 2024

@janka95 no ono by to nebolo mesiac pred. V máji posuniem a v júni uvidím ako prídu. A už od toho cyklu by mi mali prísť v júli normálne ze. Sna nebudú extrémne výkyvy, že budú potom meškať dva týždne alebo co.

janka95
5. apr 2024

Myslím ze by to malo byť v pohode. Vyskúšaj. 🙂

portret7
5. apr 2024

Vzdy si dam alkohol, zatial mi nic nebolo.

portret7
5. apr 2024

3 dni pred by som neriskovala, zacni aspon 7, beries po cely cas dovolenky a vysadis, ked prides, alebo posledny den dovolenky, ked si na ceste… MS mi ptide vzdy na 3.den po vysadeni. Mne to ani cyklus zatial nerozhadzalo a to tabletky vyuzivam roky. Ale vsetko je individualne, treba vyskusat a uvidis.

autor
5. apr 2024

@maminatimka
@janka95
@portret7 baby a ako dlho ho môžem brat? Skúsim. Si ho posunúť už v máji pre istotu a vyhnúť sa tabletkam. Na dovolenke... Môžem.ho brat aj desať dní vkuse?

maminatimka
6. apr 2024

Ano možeš 🙂 a hned ako prestaneš pride na 3-ty deň...ja s ním nemam problem...beriem už roky takto..aj teraz mam už tabletky 🙂

autor
7. apr 2024

@maminatimka a potom ten ďalší mesiac ti príde ms presne? Bez nejakého extra meškania?

maminatimka
7. apr 2024

Ano 🙂 vobec mi nerozhadza cyklus...a nemam od toho ani silne ani bolave, iba tak ako vždy...

marissa123
13. jún 2024

Ahojte prosím stalo sa vám že ste zabudli užiť tabletku napr ráno a potom ešte si večer dali ? Je to ok , ďakujem za odpoved 🙂

elenka.k
13. jún 2024

@marissa123 ahoj, áno, jasne, večer som si ju dala a ráno pokračovala v dávkovaní