Pol roka dozadu som mala bohužiaľ spontánny potrat. Po kontrolných vyšetreniach u lekára som úplne v poriadku, MS takmer pravidelná, len cyklus sa mi predĺžil z 28 dní na 31, ovuláciu mám, maternica aj vaječníky sú OK.
To čo ma trápi je neznesiteľný PMS, ktorý začne okamžite ako skončí ovulácia. Je mi na vracanie, točí sa mi hlava, bolí ma brucho aj prsia. O náladách asi ani nejdem písať, ale psychiku mi to deptá tak, že mám už hrôzu z ďalšieho cyklu. Nikdy predtým som podobné stavy nemala, až po potrate. Občas už ozaj neviem čo so sebou, keďže mi to znemožňuje normálne fungovanie v bežnom živote. Keď to tak zhrniem, tak 7 dní menzes, potom 7 dní pohoda a 14 dní do ďalšej MS peklo.
Chcela by som znovu otehotnieť, no zatiaľ sa nedarí.
Ďakujem všetkým, kto by mi vedel pomôcť, poradiť, alebo kto zažil, zažíva niečo podobné. Cítim sa v tom sama a vravím, najmä po psychickej stránke ma to dáva nenormálne dole. Telesné bolesti sa dajú zniesť, to mi je jedno, ale tie duševné stavy, to je des. 😢
@starbuck Ahoj, mrzi ma tvoja strata. Na zmiernovanie priznakov PMS pomahaju viacere bylinky, jednou z najznamejsich je Vitex jahnaci extrakt. Zlepsenie sa da pozorovat uz 10 dni po zacani uzivania. Mne velmi pomohol. Takisto olej z pupalky zlepsuje priznaky PMS, existuje aj vo forme tabletiek nakolko je chutovo horkasty ale mozes uzivat aj ako olej. Tieto mozes doplnit este o pravidelne pitie alchemiky (2-3 salky denne). Normalne by si mala pri pravidelnou pouzivani uz pri najblizsom cykluse pocitit zmenu.
Precitaj si aj tento clanok - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/
@bienennest ahoj, ďakujem za rady, určite vyskúšam.
Dnes mi gynekológ predpísal progesteron. Je mi divne, ze bez akýchkoľvek vyšetrení. Tak neviem, ci je dobrý nápad to užívať. Okrem toho v letáku som sa docitala, ze ľudia s mojou diagnózou by tieto hormóny nemali užívať, lebo hrozí riziko tromboz. Neviem už ozaj , co si myslieť..
@starbuck ahoj, zial bohu v poslednom case stale viac lekarov predpisuje bez velkeho rozmyslania hned synteticke hormony..to ako keby ti lekar predpisal na nadchu antibiotikum. Ja viem, ze je za tym velky biznis..na vyrobe syntetickych hormonov zarabaju farmaceuticke spolocnosti miliony..samozrejme ze na prorodnych liekoch moc nezarobis.
Horsie je,ze vsetky synteticke hormony maju skor alebo neskor dopad na tvoje telo (napriklad sa ich uzivanim zvysuje sanca na rakovinu prsnika az o 20%)..ale o tom mnohe zeny ani netusia. Ak ti mozem poradit skus najskor liecbu vitexom..je to vyborna bylinka a velmi efektivna pri liecbe PMS. Samozrejme, ze kazdy sa musi sam rozhodnut co do seba prijme a co nie.
@starbuck este ma napadlo..ten pupalkovy olej ktory som ti napisala je prirodnym zdrojom progesteronu..takze vyskusaj ako alternativu k tej syntetickej forme
@bienennest ❤ďakujem veľmi pekne. Veľmi si mi pomohla a objednam si tie produkty z internetu. Mas aj nejaké konkrétne značky, co by si mi doporučila ?
@starbuck to zial nie..ja zijem v nemecku a kupovala som cez amazon ale urcite sa daju oba produkty kupit aj v lekarni. Pri vitexe si pozri dobre jeho mnozstvo..su tam velke rozdiely..ak ho chces na upravu cyklusu odporuca sa 1000mg denne..jedno skoro plne balenie mam este doma (je tam asi 97kusov)..rada ti poslem ak mas zaujem napis mi spravu. Drzim ti palce nech sa ti rychlo zlepsi 😘
@starbuck porad sa s gynekologom. Ale z volne dostupnych doplnkov by mohlo pomoct magnezium v kombinacii s Agnucastonom.