Ahojte potrebujem radu ako ďalej. Žijeme s dcérou v jednej domácnosti s mojou mamou. Keď som otehotnela priateľ prišiel za mnou že sa zoberieme atď. No ale našim sa " nepáčil" tak ho vypoklonkovali. No problém sa tyka mojej mame po smrti otca je u nej až niekedy nenávisť voči mne. Všetko jej prekáža ako chodím čo robím jak to robím. Vynadala že som iba jej hovno nemám právo o niečom rozhodovať. Naku.. vila som sa vraj dosť chlapa mi netreba a ako by som aj vedela s ním žiť, že som zla povaha. Dnes na mňa vyskočila že nemá doma pokoja, že som jej zobrala domácnosť pri tom mám aj ja tu podiel. Bojím sa že začne spracúvať aj dcéru proti mne. Neviem ako už ďalej.
@kosteska Si dospela, mas dieta, mala si mat uz davno svoju domacnost a svaty pokoj.
Ja by som s takým človekom ako je tvoja mama nevedela žiť. Nemôže ti vyplatiť otcovú čiastku, aby si mohla odísť hoci aj do podnájmu?
zariadila by som si vlastnú domácnosť ešte keď si ťa chcel partner vziať ...ak si to neurobila vtedy rozhodne choď z toho domu čo najrýchlejšie
@kosteska Je ťažké radiť... Ste ešte na materskej, či už pracujete? Aké staré máte dieťa? Vedeli by ste sama utiahnuť podnájom? Ak nie, tak asi nemáte veľmi na výber.
Žiť pod jednou strechou s rodičmi (alebo svokrovcami) nikdy neveští nič dobré. Chápem, že Vy aj Vaša mama máte iné predstavy o fungovaní domácnosti a každá chcete mať svoj kľud, ale byt resp. jeho 3/4 stále patrí Vašej matke. Prispievate finančne na domácnosť (nájom, energie, potraviny...)? Ak áno a aj prácu v domácnosti si viete s mamou podeliť, tak by to mohlo ako-tak fungovať. Ťažko, ale v rámci dohody by mohlo. Treba si len správne nastaviť pravidlá. Ak však všetko "ťahá" Vaša mama, to by som považovala za problém. Dali ste veľmi málo info, aby sme Vám mohli poradiť.
Keď ste otehotneli, boli ste už plnoletá? Lebo ak áno, tak Vy ste sa mali rozhodnúť, či si priateľa vezmete a budete spolu žiť vo vlastnej (prenajatej) domácnosti a nemali za Vás rozhodovať rodičia. Hmm, je tu veľa otáznikov...
skutočne veľmi nerozumné nechať rodičov aby ti vypoklonkovali otca svojho dieťaťa, ktorý si ta chcel zobrať a chcel prijať zodpovednosť. Prečo si to dopustila ? Bol skutočne tak nevhodný ?Stretáva sa s dcérou a prispieva na ňu ?
@kosteska oni ho vypoklonkovali a ty si bola kde? vsetko, co pises vyznieva tak, ze ty si bezbranna obet a rodicia/matka su vinnici, ktori ti ublizuju. no ked sa budes pasivne prizerat ako druhi za teba rozhoduju, ked nebudes konat ako svojpravna osoba, tak tou trpiacou obetou i zostanes. a co dalej? najdi si podnajom a zacni zit svoj zivot za ktory budes zodpovedna ty a nebudes prenasat zodpovednost na ludi z tvojho okolia
Nezlepší sa to. Potrebuješ sa z toho domu aj s dcérou nejako dostať preč.
Choď do podnájmu, aj tak zdedíš jej podiel, potom sa vratiš do domu
Ja by som sa na celý podiel vykaslala a aj na ňu a hľadala si vlastné byvanie