Neželané ochlpenie

5. júl 2023

ahojte. Som už zúfalá.. vždy som mala problém s ochlpením, jednoducho bolo aj na miestach ktoré sú pre ženu neželané.. ako je horná pera, bokombrady, pupok a podobne.. chĺpky boli jemne a ani nie až tak výrazne no predsa sa mi ako pubertiacke za to chlapci smiali.. a mladá sprostá , samozrejme prvé čo som spravila bolo že som chytila žiletku a začala si to holit.. a nie nie je to mýtus ako všetci vravia že je hlúposť, že chĺpky stmavnu, keďže sama na sebe môžem potvrdiť, že v mojom prípade to tak bolo.. Dnes mám 22 a chĺpky na tvári sú tmavé , nad pupkom taktiež, na prsiach a nad zadkom tiež.. mám milujúceho priateľa, ktorý o tomto probléme vie a nejako sa nad tým nepozastavuje a nerieši to, proste ma lubi takú aká som. Čo je krásne ale druha vec je , že človek sa chce cítiť dobre v svojom tele a pacit sa aj sám sebe .. už si ani nepamätám kedy som sa kúpala v plavkách alebo sa nehanbila cez deň vyzliecť si tričko, ked je všetko vidno.. skúsila som aj laser, po 8 sedeniach akurát tak vyhodené peniaze a vysledok žiadny.. a to som bola v dvoch salónoch.. už som naozaj zúfalá a neviem čo by mi mohlo pomôcť. Nemáte niekto náhodou nejakú radu?..
Čo sa týka vyšetrenia hormonálnej charakteru, mám ich absolovovane a všetko je ok

damia22
5. júl 2023

Ja ťa chápem, úprimne od asi 10 rokov som si musela holiť chĺpky nad perou a robím to stále každý 3 deň. Na rukách mi chĺpky vadia tam si ich raz za mesiac epilujem epilátorom ( robím to už vyše 14 rokov tak a chĺpky nerednú aj keď sa trhajú epilátorom ). Na nohy používam Philips lumea a je to najlepšia investícia ever!!! Hneď na 1x som videla rozdiel. Chĺpky na nohách boli o veľa redšie a rastú len niekde takže sa holím raz za týždeň a nie raz za 2 dni. Nič iné mi nepomáha. Na pupku si chĺpy holím na spodnom chrbátiku nie :D je mi to jedno. Je to tam od prírody z nejakého dôvodu a hotovo. Som zdravá a manželovi to neprekáža aj som mu vysvetlila že to o holení aj bolí atď.

micusa2222
5. júl 2023

neviem, ale laser je účinný na tmavé a husté ochlpenie...asi si nebola v dermatokozmetických ústavoch, ale v obyčajných kozmetických, ktoré sa tvária, že sú odborné...cosmed, skinpoint,dermatokozmetika,ULK, dermacenter, eveclinic..to všetko odborné ústavy s lekármi..pochybujem, že ti nepomôžu...mne pomohli,,mala som rovnaký problém..

zuzinjan
5. júl 2023

Pripojím sa ku komentáru nadomnou, kúpila som si lumeu, na mňa zafungovala, ľutujem, len že som ju nekúpila skôr 🙂

autor
5. júl 2023

@damia22 ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ak sa môžem ešte opýtať, aký typ Philips Lumea máš🙂?

autor
5. júl 2023

@micusa2222 môže byť, že som naletela a oklamala sa práve preto. Ak sa môžem opýtať , v ktorom z týchto ústavov si bola🙂?

autor
5. júl 2023

@zuzinjan ďakujem za reakciu🙂 aký typ prosím ťa používaš?

bluka2
5. júl 2023

Cukrova pasta (sugar wax). 3 tyzdne pokoj a postupom casu chlpky rastu naopak jemnejsie. A spravis si to aj sama, ak sa ti s tym chce babrat

hipuska
5. júl 2023

@zuzinjan
@damia22 aké máte? Je ich toľko typov že sa neviem rozhodnúť aký kúpiť. A.neviem poriadne ani nájsť rozdiely medzi nimi - okrem tych finančných

micusa2222
5. júl 2023

Cosmed, Skinpoint,,Ústav lekárskej kozmetiky..fakt doporučujem,,,profesionálny prístup a hlavne ťa "riešia" lekári...a niee sestričky, kozmetičky a pod.

bianka_012
5. júl 2023

lumea, topka

fannynka
5. júl 2023

http://www.paracelsi.sk/sk/index.php skus konzultaciu v tomto centre, urcite nie v kozmetickom salone, drzim palce

zuzinjan
5. júl 2023

https://www.philips-eshop.sk/ipl-epilator-phili... ....ak ste členom H&M tak cez aplikáciu viete použiť kód na 20% zľavu @hipuska @anonym

zuzinjan
5. júl 2023

@hipuska rozdiely sú v tom či je použitie s káblom alebo bez, ďalej v počte zábleskov a v počte nástavcov

bianka_012
6. júl 2023

Ja mám tento, chlpkov mam up´ne minimalne, zopar pruzkov uz len, prejdem si to ziletkou raz za tyzden. Ak hy som dodrziavala tie terminy, uz nemam chlpky na nohach a podpazusi ziadne a to ja som si holía nohy kaDy den, max 2.
Takze za mna super imvesticia

https://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/phili...