Ahojte,
mám menší problém týkajúci sa mojej sexuality. Zatiaľ som sa s tým nikomu nezverila, ani neviem za kým s tým ísť.
Všimla som si to už na základnej škole, keď sa moje spolužiačky začali zaujímať o chlapcov a koncom základky začali hovoriť o sexe. Pamätám, ako mi to vtedy pripadalo divné, ja som také chúťky nikdy nemala. Avšak som si myslela, že z toho vyrastiem.
Momentálne mám vyše 20 rokov a som panna. Nie že by o mňa nikdy žiadny chlap nemal záujem, skôr ja som tá, ktorá každého odmietne aj keby bol model. Život po boku chlapa si neviem predstaviť. Mám k ním akýsi odpor. Neverte ma zle, nie som nejaká "nenávidím mužov" žena. Len nejako nechápem, čo na nich ostatné ženy vidia. Všetko, čo je považované za "sexy" mi príde nanajvýš odpudivé. Neviem, čo je so mnou zle :(
Ďalším problémom je sex. Hrozí ma predstava, že jedného dňa budem musieť s chlapom robiť, čo sa vo vzťahu robí.užská anatómia mi príde odpudivá a pánska pýcha nie je výnimkou. Nechcem to mať nikde blízko seba a už vôbec nie v akomkoľvek telesnom otvore. Som z toho nešťastná. Na jednu stranu nechcem muža ale nechcem ani byť sama celý život. Neviete si predstaviť, ako sa hanbím, že som stále pannou, keď rovesníčky rozprávajú o svojich snúbencoch.
Má niektorá podobné skúsenosti? Čo sa dá s tým robiť? Existuje odborník, ktorý rieši takéto veci? Verila som, že z toho vyrastiem, že sa to zmení, keď príde ten pravý. Mám strach, že ak ten pravý príde, odmietnem aj jeho :D
A pre info, žiadnu traumu týkajúcu sa mužov nemám. Naozaj nechápem, ako toto vzniklo
Ak ta nepritahuju ani zeny a je ti ta predstava rovnakou mierou odpudiva, ako pri muzoch, skus si pozriet nieco o asexualite. Ci ti z toho nieco bude blizke a najdes sa v tom.
A nemáš nejakú traumu z detstva? Odtiaľ by mohol Tvoj problém prameniť. V takom prípade by dobrý psychológ mohol pomôcť.
Trochu zvláštna odpoved na otázku či si hetero
To že si kresťanka neznamená že nie si lesbička
@sophinkka rozumiem ze si krestanka ale ak by si bola na zeny vysvetlovalo by to aspon ten "problem" co pises. akoze mozes zit v celibate z presvedcenia ale aspon priznat si realitu treba. mozno si asexual a mozno ta vazne pritahuju zeny. za to nemozes. nie je to tvoja volba.
@moonlight1210 A to sa dá nejako riešiť? Mám pocit, akoby som mala nejaký mentálny blok alebo niečo. V minulosti som sa snažila dať chlapcom šancu ale vždy to skončilo, že chceli niečo viac a ja som ich len celý čas vodila za nos. Keď došlo do tuhého, ušla som.
@pribinak Nemám žiadnu traumu, preto mi je to divné. Bola som aj u psychológa ale tá ma presviedčala, že je to normálne, že s tým netreba nič robiť, že to príde... Klasické kecy
Možno si lesbička.Len si tak zblbnuta svojou vierou,že sa ani nesnažis prísť na koreň veci.No tak si sama so svojou vierou.Co iné ti na toto povedat
ups, v komente som chcela označiť pralinku 😅 no asi je veľa hodín
@nenne27 to som si myslela ale hrozne sa bojím toho, že sa to nestane. Neviem, či mám v neporiadku hlavu, hormóny alebo niečo iné. No už som v tom veku, keď si rovesníčky zakladajú rodiny a nikdy som zamilovaná nebola. Mala som nápadníkov, dala som im šancu, aj sme si rozumeli ale nič viac ako kamarátstvo som tam nevidela.
Hrozne sa bojím, že sama seba takto sabotujem. Že si to robím sama. Bojím sa toho, že si žiadneho dobrovoľne nepustím k sebe a tým pádom nedôjde ani k zamilovaniu. No človek nikdy nevie. Dúfam máš pravdu.
Možno si ešte nikdy nebola zamylovaná. Ja som tiež nemala chuť na sex pri bývalých, dokonca v prvom vzťahu mi bolo zle na to aj myslieť, stále som ho odmietla, hnusilo ma. Pri ďalšom tiež nič moc, ale už ma nehnusilo ale nejak mi sex nechýbal.... Iné sexuálne činnosti boli, akože predohra. No a s manželom už hocikedy mám chuť, podľa mňa viac ako on. Proste keď príde ON (nie môj 😅) , pocítiš aj ty
@ninka297 nie, nemali sme taký rozhovor. Doma sa tvárim, že o existencii sexu ani neviem. No na náboženstve sme sa zvykli učiť o tom, aký je sex pred svadbou hriešny, o odolávaní myšlienok na pokušenie a tak ďalej. Neviem, či som si to tak veľmi vtlačila do hlavy, alebo či som s dodržiavaním toho nemala problém "od prírody".
Ach tá "kresťanská" výchova. Tiež som kresťanka, ale s niektorými tvrdeniami neviem súhlasiť. Boh nas stvoril na svoj obraz (aj ako duchovné, aj ako telesné bytostí). Ta naša akoby dvojita príroda je jednotná, nedá sa oddeliť od seba, a všetko čo stvoril Boh je dobré. Tak že považovať niektorú časť ľudského telá ( pohlavné orgány) za odpudive, alebo sexualitu, za hriešnu, mi príde ako protirečenie, a hanobenie Božieho diela.
@priscilla07 no z toho som už trochu vyrástla. Niektoré veci som príliš hrotila a akosi som prišla na to, že mať sex až po svadbe je nemožné (takého partnera človek nenájde aj keby neviem čo). Beriem to už o dosť inak, beriem sex ako prirodzenú vec. Veď Boh povedal choďte a množte sa.
Len ja to mám nejako v sebe. Nedokážem žiadneho muža k sebe pustiť ani keby neviem čo. Fakt neviem, čo s tým robiť, asi som fakt chorá :(
@rozkvet1 no ja som u psychológa bola a nejedného. Vysvetlila som im aj okolnosti ale vždy ma presviedčali, že ak sa na to necítim, muža nepotrebujem a že mám tomu dať čas, bla bla. Jedna ma presviedčala, že som lesba. Títo naši slovenskí psychológovia mi prídu celkom neschopní (alebo som mala len ja smolu). Na všetko mám prísť sama alebo nemám meniť to, čo mi na mne najviac vadí, mám čakať na zázrak. Celkom mi to príde pritiahnuté za vlasy.
@sophinkka píšeš že si kresťanka nemala so prinu výchovu ? Niekedy to môže vychádzať z toho. Normálne vyhľadaj psychologičku . Myslím že v tvojom prípadne bude žena psychologička lepšou voľbou.
@30katrusa40 bola som a nepomohlo. Presnejšie opisujem skúsenosti o koment vyšie
Mám kamošky ktoré to malí po prvé až po svadbe a bolo im už po 30 tke. Asi to potom netreba "znásilňovať"
@sophinkka neskúšala sa niečo ako katolícku zoznamku? Možno práve tam by si našla partnera ktorý by bol kompatibilný k tebe názorovo.
@30katrusa40 zoznamky sú u mňa kapitola sama o sebe :D Katolícku zoznamku som skúšala ešte keď som mala 17 alebo 18 a vypisovali mi tam 30+, 40+ chlapi. Ako sa na to pozerám spätne, mám z toho zimomriavky.
A čo sa týka iných zoznamiek (pokúsim sa toto skrátiť ako to pôjde), pokúšala som rôzne. Dala som si taký záväzok, že prekonám svoje ego a dám srdiečko aspoň jednému, dvom. Zakaždým som sa pristihla, že som dávala každého het.
Viem, že na vzhľade nezáleží ale tí chlapi na zoznamkách mi prišli hrozne... neatraktívni. Slušne povedané. Takí sedláčikovia, čo sa o seba nestarajú :D A predstava, že by som mala takého niekoho non-stop pri sebe a musela s ním spávať ma desí. Jednoducho to nechcem (ale to chcem zmeniť). Znie to strašne, ako to po sebe čítam. Asi som naozaj retardovaná.
@sophinkka retardovaná nie si. Len vieš akého chceš. Čakaj ži a niekde ho stretneš.
Tvoja prvá odpoveď je veľmi zvláštne formulovaná a asi to nebude náhoda. Prísna výchova vo viere vie narobiť v hlave riadnu šarapatu.
Mozes byt asexualka. Mas nejake sexualne tuzby? S niekym, alebo sama so sebou..
keď si to robíš sama tak na čo alebo koho myslíš? podľa odpovedi sa zariaď 😉
a si si ista, ze si hetero?