Nevyliečiteľná ureaplazma

anastaziamala
3. jan 2019

Ahojte, je tu niekto kto má ureaplazmu a nemôže sa z nej dostať?
Totižto mi zistili v novembri ureaplazmu kvôli častym zápalom moč. mechúra.
Dostala som doxyhexal na 20 dní aj pre partnera a samozrejme žiaden sex. Na kontrolný ster idem až 20.1. ale necítim žiadnu zmenu. Od využitia som mala zase 2x zápal mechúra :(. Bojím sa že liečba bude veľmi dlhá a nič mi nezaberie :(. Je mi to ľúto aj kvôli partnerovi lebo on nemá žiadne ťažkosti a musí byť kvôli mne bez sexu... on tvrdí že mu to nevadí že to vydržíme ale mňa to trápi...keby aspoň nemám take bolesti toho mechúra :( Prosím o vaše skúsenosti s liečbou....Alebo poprípade rady...Ďakujem

petra158
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suesana
20. jan 2019

Ahoj, ja som to mala takmer cely jeden rok a presne zápaly mechúra, močových ciest aj obličiek k tomu. Užívala som niekoľko druhov antibiotík, ale vždy keď som nejake dobrala, vrátilo sa to. Tak som dostala slabú dávku antibiotík preventívne, aby sa to nevrátilo. Prišlo mi to ako hlúposť, ale zabralo to, už sú to 4 roky a zápal som mala iba raz, ale to sa ureaplazmy nepotvrdili.
Treba piť veľa veľa tekutín, viac ako bežne. A nájsť super lekára, ja som pochodila niekoľko urologov a nakoniec mi pomohla nefrologička.

anastaziamala
autor
21. jan 2019

@suesana dakujem si zlata... Nespomenula by si si prosim ako sa volali tie atb? Mala si popri liecbe aj partnera? My totizto spavame spolu ale s ochranou

suesana
21. jan 2019

Tie čo som brala preventívne boli Augmentin, viem, že to boli z nich najslabšie atb, čo vyrábajú. Mala a presne ako ty, používali sme ochranu, ale asi je lepšie úplne abstinovať, lebo neskôr som už od zúfalstva ani nemala chuť na sex a zápaly prešli. Ťažko povedať, či za to mohla sex. abstinencia alebo tie preventívne antibiotiká.

petulkahu
21. jan 2019

@anastaziamala urcite nesexovat, ani nemasturbovat pocas liecby. Odporuca sa na lepsi prienik atb. Wobenzym. Kamoska brala aj kapucinku. Je to riadna pliaga ta urea. Drzim palce

anastaziamala
autor
28. jan 2019

@suesana prosím ťa a akú hladinu si mala tej urei? Ja mám 10 na 4...a lekárka hovorila že to nie je vela..

carmenuska
28. jan 2019

Chod na plazmagenerator a mas po nej za hodinu

anastaziamala
autor
28. jan 2019

@carmenuska mas s tym skusenosti?

carmenuska
29. jan 2019

@anastaziamala ano.a dobre.Vyhubilo mi to rezistentne bakterie,helikobaktera bez atb, atd....rozkmita ich to a je po nich

anastaziamala
autor
29. jan 2019

@carmenuska kde si boa na tom a kolko ta to vyslo?

suesana
29. jan 2019

@anastaziamala to si už veru nepamätám

carmenuska
29. jan 2019

@anastaziamala v Ziline prezdravie.sk,cennik maju na nete.Zalezi ako.dlho ti ta plazma pojde.Ale urcite aj v tvojom okoli bude nuekto.Myslim ,ze na toto stacila hodina a pol ,tak podla cennika pozri.A bol pokoj.

janinamojka
20. jan 2020

@suesana toto ako ja, uz rok v kuse.. Aktualne cakam na vysledky sterov ci tam nie su nejake bakterie.. Tych Atb som pojedla tolko za posledny rok, ako asi nie za desať rokov...

anastaziamala
autor
20. jan 2020

@janinamojka daj vediet ako si dopadla, ja aom uz akotak vyliecena

janinamojka
20. jan 2020

@anastaziamala.. Co presne si užívala?? Ja som z volnopredajnych asi vsetko skusila, Atb vsetky možné.. Uvidím tie stery ci tam nieco bude.. Ake si mala príznaky??

anastaziamala
autor
20. jan 2020

@janinamojka no palenie na posve a zapaly mocaku aj 2x do mesiaca ale take ze som ani chodit nemohla... A ty ake? Ja som skusila tiez vsetko, od vsemoznych gynekologoch, urologoch, volnopredajnych vitaminoch....nakoniec som sa k jednej liecitelke co lieci prirodne a neda sa ani porovnat ako mi je po roku liecby.. Ale este nie som nakonci

michaelka_
19. feb 2020

Ja sa na to tiež liečim. Hľadala som podpornú liečbu https://www.gemmoterapie.eu/sk/p/feminafit-kapk...

janinamojka
19. feb 2020

@michaelka_ nasla som tam aj prípravok chlamystop tak idem testovat... Za pokus to stoji 🤔🙂vdaka za tip.

nicoolin
26. apr 2020

@carmenuska prečo potom aj doktori tam neposielaju? A nevratilo sa ti to po čase?? ja to už mam aj asi 2 roky ale bez príznakov normalne fungujem ani zapaly som nemala iba raz asi mykozu ale inak si môžem zaklopať som zdravá ale neviem sa toho zbaviť, doktor aj povedal ze pokiaľ sa to nezhorsi ze pokial ako keby "hybernuje" 😂 tak je to v pohode zle bude ked sa zacne nejako správať... Ale toho sa bojím... Lieky som brala na milu jarmilu, uz mi hovorili ze dalsia mozna liecba bude asi možná iba cez infuzky, neviem prečo pritom lieky som asi iba dva druhy vyskúšala a vacsinou dookola doxyhexal... A teraz asi mesiac som skusila aj prirodnu liecbu bylinkarstvo, cajiky vitaminy, aloe, kapucinka... Lebo už neviem, a bojim sa ze po tomto období ked tam prídem aj tak stale pozitív bude...

carmenuska
26. apr 2020

@nicoolin no prečo?Doktori sa tvária ,že tomu neveria ,však im berieš kšefty.Ta známa,čo to robí má najväčšiu klientelu lekárov.....ale nahlas sa to nehovorí.Nie,nevrátilo sa mi to.Liecila som viac veci u nej.Aj deti ,keď boli chore,prišli sme so šípkami po kolená, urobila im scén,akú majú pliagy,podľa toho pustila plazmu a v aute cestou domov už sopel nemali,večer už ani chýru o chorobe. Mandle mi mali vyberať ,chronicky zapálené boli,samy streptokok v nich.Znicilo ho to. Najnovšie mi povedala,že má frekvenciu aj na koronavirus ale ľudia tomu neveria , lebo lekári to popierajú. Ale na covid treba prísť,ked ešte nie sú úplne postihnuté pľúca,jasne že potom už nepomôže,keď treba dať pacienta na ventiláciu.

nicoolin
20. jún 2020

@carmenuska ja som sa pytala doktora ale on skôr o tom nevie lebo sa pýtal co to je a že ci to je v Žiline lebo som z okolia, a že zatial mu ani iné klientky nehovorili o ničom inom ale keď tak nech kľudne skúsim a nech referujem no a brali mi kultivaciu a vyšli mi zlé výsledky resp pozitívne tak skusim na to zdravie napísať zatiaľ aspon mail, že aka by bola cena a že kedy termín lebo mam ísť aj k tomu dr na pokec a ze by mi dal ďalšie lieky ale ked by mi dali termin tak by som radšej to skúsila a by mi spravil zase stery 🙂 asi lepšie je potom ked som kukala cenník dať si spraviť ten celý scan tela? Keď už si na tom bola a máš nejakú skúsenosť... Aj kamarátku mam čo by to potom skúsila alenjej na to priali len v decembri tuším

kaktus87
29. aug 2020

Mali ste pri ureaplazme zysene CRP? Alebo sa to zisti len zo sterov?

dadkkkka
7. apr 2021

@anastaziamala prosim ta alo sa vola liecitelka a aku liecbu ti nasadili? Dakujem

anastaziamala
autor
8. apr 2021

@dadkkkka pani Ľuba Albertová v BA, lieky miposielala poštou

eviulenka
12. apr 2021

@anastaziamala Ahoj, ja som mala velmi podobne priznaky ako ty a mam pre teba 2 spravy jednu dobru, jednu zlu. Ureaplazma mi zostala, ale problemy zmizli.
Mala som sterom zistene ureaplazmy, ktore neustale napriek liecbe rastli, najprv 10*3, potom 10*4 az to vystupalo na 10*5....zaroven mi bol zisteny enterococcus faecalis, masivny nalez....mala som problemy s neustalym zapalom, co mne sa zdalo ako mocova trubica. Gynekologicke problemy som nemala, ale problemy s nutkanim na mocenie, vstavala som v noci kazdu hodinu, hned po vycurani som mala pocit, ze musim znovu...takto to slo asi 9 mesiacov, pocas ktorych na mne vystriedali 13 antibiotik. Pocas poslednej kombinacie doxyhexalu 2x200 pocas 20 dni v kombinacii s azytromicinom 500 3x3 sa podarilo mat konecne negativny nalez...ale priznaky pretrvavali. Negativny nalez bol robeny po mesiaci a trval presne mesiac. Ked o 2 mesiace zobral ster gynekolog, boli naspat. Nemohla som uz brat dalsie atb, bola som ako zombie. O sexe ani reci, pred spanim som sa pravidelne cievkovala a vedla postele som mala pohar na curanie, aby som nemusela chodit 15x v noci na zachod. Bola som chronicky nevyspata s neustalym pocitom na mocenie a palenim vsetkeho. Proste troska. Partner sa liecil tiez, mal negativne vysledky po liecbe.
Vtedy mi gynekolog, ktory bol od zaciatku proti agresivnej liecbe urologa povedal, ze mam prestat, ze sa znicim.
Tak som prestala. A skusila to inym koncom, zlepsenim imunity.
Mala som dobre skusenosti s wobenzymom, 2 mesiace som brala davku 30 tabliet denne, vzdy musi ist tak, ze aspon 2 hodiny po jedle a 45 minut pred jedlom, inak sa enzymy spotrebuju na travenie. To bol pre mna spolu s pravidelnymi vyplachmi Rosalginom zaklad. Vybrala som 2x 800tabletove balenia.
K Rosalginu som si kupila irigator a pravidelne som sa vyplachovala. Najprv tak kazdy 2hy den, neskor raz za tyzden, neskor podla potreby.
Probiotika posvove mi nepomahali. Ani Lactofeel....jedine Rosalgin mi pomahal.
Vyplachovala som sa po sexe, po zlom utreti, preventivne, ked som mala pocit, ze sa mi zhorsuje stav.
Brala som k tomu vitamin D, Omega 3 mastne kyseliny, zeleny jacmen od greenways a probiotika Symprove po liecbe ATB. Nacitala som si, ze tym, ze sa dodavaju ako tekutina, zaludok ich nerozlozi este predtym ako sa dostanu do creva.
Nie je to lacna liecba, ale vsetko dokopy mi fungovalo tak, ze za 3 mesiace som z toho bola von. Dokonca som otehotnela.
Zaklad bol upevnit si imuntiu, ktora si s tym nasledne sama poradila.
Dnes je to asi 8 mesiacov a curam tak 10x denne, v noci raz....ked mi nieco dojde vyplachnem sa rosalginom, dam si Dmanozu na potencialny zapal mocovych ciest a wobenzym.
Naozaj nerobim ziadnu reklamu, vyrobky su od roznych spolocnosti, iba popisujem, co mi pomohlo.
Zaklad bol podla mna Wobenzym a Rosalgin, ale uviedla som vsetjo, co som brala v tej dobe.
Veci, ktore mi nefungovali: kapucinka, tabletky s olivovym extraktom, berberin, Penoxal, lactofeel, posvove probiotika, probiotika v kapsuliach, homeopatika, Imunoglukan, extrakty z brusnic, tabletky z tekvice na liecbu mechura, brala som piate cez deviate a do liecby som investovala stovky ak nie tisice euro.

Zaklad je skusit to cez tu imunitu. Mne to islo wobenzymom, ale musis dat agresivnu davku a vytrvat. Ak by ti nesedel wobenzym, skus penoxal alebo imunoglukan. A vyplach.
Z mojej skusenosti atb nic nevyriesili, len ma znicili. Dnes zijem bez akycholvek problemov s mojimi ureaplazmami. Prajem vela stastia.

andreaak05
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkak89
8. sep 2022

Dorý deň, v novembri 2021 mi doktorka zistila ureaplazmu. Dala mi len tri tabletky Azithromycinu! Priateľ dostal od obvodného Doxybene na 10 dní. Následne mi bolo povedané, že na kontrolný ster ísť netreba, že sa to zistí aj zo sterov, ktoré robia na preventívnej prehliadke. V januári 2022 som bola na preventívke kde mi pani doktorka povedala,že je všetko v poriadku. Od februára som znova začala mať výtok a riešila som to až v máji. Zobrala mi znovu ster a vyšlo mi to opäť pozitívne. Opäť som dostala Azithromycin 3 tabletky! Partnerov lekár sa čudoval, prečo iba tak málo a predpísal aj pre mňa ďalší Azithromycín. No kontrolný ster som mala ísť do 2 mesiacov. Teraz som auguste som tam bola a vraj to mám stále pozitívne a tak mi dala papier na infekčné. Ja si myslím,že ma pani doktorka dostatočne neliečila a vyliečené som to nemala (ako povedala v januári), určite sa to nemalo odkiaľ vrátiť. Asi už nevie, ako ďalej, tak ma poslala na infekčné.

eviulenka
8. sep 2022

@lenkak89 ureaplazmy sa urcite nezbavis azytromycinom, chod za urologom, standard je doxycyklin na 30 dni obaja partneri. moze sa to ale vratit, kedze ureaplazmy nemaju bunkovu stenu a antibiotika nemusia byt ucinne. kontrolny ster az po 2 mesiacoch, dovtedy presne nevies, ci sa luecba podarila. Ja som sa na to po 10 ATB vykaslala, zacala som brat vysoke davky wobenzymu 4 mesiace a odvtedy mam pokoj