Ahojte žienky, neviete mi dať nejakú radu, ako sa zbaviť hroznej nevoľnosti,pichaniu brucha a točeniu hlavy pri svojich dňoch? Už je to 4.deň čo svoje dni mám a bohužial ich mávam nepravidelne.Keď už ich dostanem,sú hrozne silné. Už sa mi dnes zastavujú, no začala sa mi od včera otrasne točiť hlava a celé obdobie mi je na zvracanie.Dávam si źelezo,magnezium,no nic nezabera.Nemate nejaky tip,ako sa dať rýchlo dokooy? Mám zajednanú chatu a nerada by som bola,keby to prepadne,no momentálne som rada,že som.Ďakujem za každý tip
mozno su aj nejake caje a vyzivove doplnky co sa pouzivaju pri ms. mozno aj to by stalo za to skusit.
@majamat Ja mam diagnostikovanu polycysticku dysfunkciu vajecnikov takze tieto problemy poznam velmi dobre.Magnezium uzivam vo vysokych davkach a teda draslik skusim,dakujem za tip
drzim palce, ale fakt si najdi v potravinach, kde sa nachadza. umele uzivanie moze zvysit hladinu privelmi a moze to robit problemy.
o hormony su take male svine 😀 vselico narobia. a teda u teba su zrejme dost envyrovnane, tak aj preto.
mavam fazy, ze mi je pocas oms hlavne rano, blbo od zaludku, inak vseobecne mi na travenie pomaha Pancreolan a tiez kysle potraviny. problem s travenim byva casto u ludi, co maju menej traviacich stiav a zaludocnej kyseliny. nemusi to byt extrem,a le ked sa k tomu pridaju hormony, uz to ide.
@majamat Velka pravda, doplnam aj citron nech sa trosku spomalia lebo ked uz pridu po dlhej dobe,tak poriadne😃Ďakujem😇
Mne veľmi pomáha čaj z alchemilky. Treba piť pravidelne.
Telutiny tekutiny telutiny a k tomu daka coca cola ci pepsi trochu kofeinu
za to mozu hormony a ak mas nepravidelny cykls, moze to ybt tym horsie. a aj nemusi. hormony sa menia.
no vseobecne sm mala taketo prejavy menej vyrazne, ked som sa snazila chudnut, cize som mala zdravsi zivotny styl.
v tom obdobi som si dokonca vsimla, ze mne rapidne klesa hmotnost na 8-9den cyklu, pricom ms som mavala v tom case asi 6dni. no az tak dlho sa mi vdaka hormonom zadrziavali tekutiny.
ked amm zlu stravu a zadrziavaju sa mi tekutiny, vtedy sa citim uplne hrozne a aj v tomto obdobi. cize toto je nieco, co tomu stavu pritazuje.
magnezium skus vo vyssich davkach a skus doplnit draslik,a le skor prirodne. tbl nie su bhodne, elbo zvysena hladina draslika skodi.
draslik udajne tiez ovplyvnuje metabolizmus vody.
a teda mozno ta zivotosprava, ak sa tam da nieco upravit.aj ked je to tazke. so mnou ked mavaju hormony, tak som neskutocne zrava.