Ahojte baby uz som zufala, od sektembra sa trapime so syncekom 3 rocnym, mal zapalene hrdlo a soplik dr mu nedala atb a po tyzdni sa to zhorsilo , papal file ako keby prehltol kost tak sa zatvaril dala som mu zjest chlebik, nestazoval sa to bolo stvrtok a v sobotu sa stazoval vecer ze nemoze prehltat ze ho to boly, tak som snim isla na krcne a tam mu nic nenasla akurat zapalene usi, hrdlo potom mu to islo na hlasivky zachripnuty bol dostal znova atb po tyzdni to preslo a od tej doby sa mu robily afty na dasnach biely povlak na jazyku a ked som isla dr povedala hrdlo prekvene ale jeho neboly, potom mesiac upchatg noc len v noci, potom som ho dala do skolky 2 dni bol a znova soplik hrdlo hlasivky teraz to je 3 tyzden co je vidno ze je chory hrdlo hlasivky soplik mu presiel a po dobrati atb vcera znova soplik a kasel uz mi je stoho do placu, co to moze byt? Neviem ci nieco chytil alebo to roby zapal ta kost ?
@hettinka neviem, tri tyzdne aby to trvalo? Od sektembra bol skolke do teraz 5 dni , a rozmislam ze ho ani nedam , nevieme sa stoho dostat.zajtra idem dr aby mu spravila kompletne vysetrenie, nie som si ista ci to nema odmna lebo ja mam prekrvene hrdlo a kichanie bola som u dr a dala mi atb ale hrdlo mam rovnake, ale neboly ma ja uz neviem uz 2 mesiace neviem ani poriadne spavat...... maly ste taky problem?
@kvetinka0099 tak s týmto máme presne ten istý problém. Ako nám malá nastúpila do škôlky, tak je sústavne chorá. Našťastie bez teploty, len kašeľ ju trápi. 3-4 dni v škôlke a potom týždeň aj týždeň a pol doma. Manžel ju začal dopovať C-čkom a dávame aj imunoglukan na podporu imunity. Boli sme aj u lekárky, dýchanie dole čisté, výter z hrdla v poriadku. Na kašeľ robím cibuľovo-medový sirup, zábal na hrudník. Žiaľ, sú nezodpovedné matere, ktoré dajú dieťa do škôlky pomaly s teplotami, ide ich zadusiť od kašľu ale trepú ho tam. To je potom zbytočný kolotoč, lebo ty dieťa vystrábiš a keď ho vrátiš do kolektívu, kde je choroba, môže mať neviem akú imunitu, aj tak ochorie ☹
moj syn toto tiez mal a potom som zacala pouzivat svajciarske prirodne produkty, zlepsilo sa to. Nie za tyzden, ale priebeh ochoreni je uplne iny ako dovtedy, miernejsi. Potom som sa tomu zacala venovat a tesia ma vysledky u inych ludi. Blizsie info v sprave kto ma zaujem
@zuzu1122 no ved toto, maly chudacik mi sam od seba povedal maminka nechcem ist do skolky lebo budem zase chory ze deti tam kaslu, neviem ako moze niekto dat nedoliecene do skolky, a potom si to odnesu druhe deticky, mal aj zapalene hrdlo?
syn bol podobne chorý. sopel, kašel, laryngitida a každy mesiac atb. Zacalo to v septembri. Po zapale plus, sme sli na alergo. Dostal lieky trosku s ato urpavilo. V auguste lekarka nasadila liecbu ribomunilom - na posilnenie imunity. Ta trvala 6 mesiacov No opat prisiel september a kasel, kasel. Ziadne kvapky nezaberali. ALergologicka nasadila lieky na astmu. Kasel do tyzdna zmizol. To vsetko sa diala este pred skolkou. Nastup do skolky. Opat ribomunil - prvy mesiac je intenzivna liecba, dalsie 5 udrziavacia. Pri brali liekov pocas skolky boli malicke prejavy - kasel, sopel. Prva choroba vsak prisla az v decembri. Teraz mi syn chodi 2 rok do skolky. Samzrejme berie lieky na alergiu, na astmu, ale klop, klop - chorí ešte nebol. Takze mozno by bolo dobre navstivil aj alergicku, aj ked to je u vas tym, ze v skolke su chore deti-
@kvetinka0099 tie prvé dva razy mala chytené aj hrdlo. Aj teraz kričí, že keď kašle ju hrdielko bolí, ale to môže byť aj tým, že jej hrdlo dráždi samotný kašeľ. Ona rada chodí do škôlky, len čo z toho. Učiteľka mi dohovárala, že prečo ju nechávam doma keď "iba" kašle. Že pokým nemá teplotu alebo brušnú virózu tak ju mám normálne doviesť do škôlky. Keď som to povedala doktorke, tak tá sa len za hlavu chytala, že čo to je za učiteľka. Že z obyčajného kašľa to prejde na priedušky, z priedušiek dostane zápal pľúc a potom už bude dobre. A pritom naša doktorka malú videla doteraz len na poradniach. Kamarátka mi vravela, že u nich v dedine je taká mater, čo posiela dieťa choré do škôlky, lebo si nemôže dovoliť byť pri ňom na OČR. Samozrejme od neho choreli ďalšie deti. Tak sa tam nejaká mamička nahnevala poslala do škôlky hygienu. Tá celú škôlku zavrela takmer na dva týždne. A "milá" mamička musela tak či tak zostať doma. Toto mi príde maximálne nezodpovedné nie len k vlastnému dieťaťu ale aj k ostatným. Ako k tomu prídu tí rodičia čo si doma dieťa nechajú aby ho doliečili a vrátia ho do takéhoto kolektívu? To sa potom "úžasne" pozerá na vlastné dieťa ako ho v noci dusí od kašľu, ako cez deň cez obed nespí, lebo kašeľ... Rátala som s tým, že bude chorá, keď príde do škôlky ale toto je moc.
@abriela uz sme sa objednaly ked bol novorodenec sme boly casto chory, maly sme alergiu do teraz neviem s coho na rakuch mal ako akne velke hnisave virazky na husto vise mesiaca nevedely mi povedat ze co to je, potom zas na lieky spravily mu potom test negativny, alergiu ma ale nevieme na co...... maly prave ze stale ma take hrdlo uz 2 mesiace a dr povedala ze je zapalene ked tam idem knej, ale ja neviem nema tam cervene flaky ci nieco take , hrdlo mu vidim ruzove a same cievky .. uz sama neviem..
@zuzu1122
Maly zas nadchu ma ale ze hrdlo ho neboly nestazuje sa , malemu pozeram uz 2 mesiace hrdlo ma stale rovnake dr povie ze je zapalene tak uz neviem rozoznat ci ma zapal alebo nie, hrdlo mu vidim ruzove a same cievky ..... jasne keby si ju dala este horsie by nachitala... dospely ked je chory tak je hotovy a nie este male dieta a poslat ho este do skolky? To ako neviem pochopit.. a kolko sa stim trapite?
@kvetinka0099 vecny kolobeh, tragicky, rovnaky vsade. Mne az usi trha, ked niekto vypusti z ust, ze kasel je normalka, deti po chorobe dlho kaslu.... No akoze pardon, ale moje deti malokedy kaslu, nieto dlho po ,,skonceni” choroby. A tie co nemozu ostat doma z roboty....ako keby ostatne mami nechodili do roboty
@kvetinka0099 skús na nete pozrieť ako vyzerá zapálené hrdlo a hneď budeš vedieť. Ale podľa seba viem, že keď mňa bolí, tak je celé začervenané. My sa trápime od septembra. Dohromady je za každý mesiac v škôlke týždeň, týždeň a pol a ostatok z mesiaca je doma. Deti vo všeobecnosti vraj lepšie znášajú chorobu ako dospelí. To vidím aj podľa seba. Malá mala teplotu 38 stupňov a fungovala ako keby jej nič nebolo. Ja keď dostanem takúto teplotu tak to je rozdiel. Preto nechcem zakaždým ku lekárke s ňou chodiť, aby nechytila ešte niečo horšie. Môžem vyzerať ako precitlivená matka, čo dieťa nechá "len" s kašľom doma, ale podľa mňa je to len zdravý rozum.
@kvetinka0099 asi to jedine budete musiet nejako prezit. Zial mas chorlave dietatko pravdepodobne so znizenou odolnostou. Bude lepsie, len treba posilnit imunitu. Skus popracovat na strave - vela zeleniny, porbiotika, nieco prirodne na zvysenie imunity... Inak u nas vzdy po atb davam probiotika, lebo atb su sice super, ale tiez mi po nich hned zvykol chytit nieco ine (virus a pod). Odkedy to takto robim, tak sa to vyrazne zlepsilo. Imunita sa tvori v crevach.
Presne tak zdrava strava,probiotika,ATB fakt len pri vysokom CRP a teplotach
@kvetinka0099 tiez som nazoru,ze je to bezne skolkarske a ako pise nado mnou,urcite probiotika kazdy den - imunita je v crevach.
Imunoglukan nam nezabral, ani Cecko (myslim nas vsetkych), skor hlivacek, esencialne oleje - inhalovat a potierat a hlavne cas. Nebolo to sice take katastrofalne u nas,len po vybere nosnych mandli u maleho,ked mal 5rokov to bolo besne skoro do 6.roku..
Najviac chori sme ale boli my dospeli- vratane priebehu a frekvencie. U nas v praci som rekorderka v pnkach.. Imunitu mame vsetci dobru, testy robene. Zaver: Mate male deti,co chcete,musite pockat.
A kasel.naozzj moze trvat dlho,lekarka raz muzovi povedala,ked sa na to stazoval,ze este kasle,vraj to aj dva mesiace moze. A ja dom.mala ako skolacka alergicky kasel. Nic mi nebolo,len som kaslala. Vraj z noveho panelaku,z tych panelov...
My posilnujeme imunitu sprchuje sa vo vlaznej vode teplu nema rad, pije cela vody, ovocie jeme, doktorka nam poradila na imunitu hlivacika sirup teraz mame imunoglukan a zatial mame ked tak nanajvys kasel a sopliky, ale tie su teraz v skolke vsade. Prvy polrok po nastupe mal kazdy mesiac sople z toho kasel ale to bolo maximum. Treba si vytvorit imunitu a pokial sa da neprehanat to s atb.
Nám pomohlo plávanie a otužovanie, v lete more, v zime veľa vonku .., ale prvé 2 roky v škôlke boli kruté. Hlavne po prekonaní kiahne bola staršia doma skoro stále.
Klasicka skolka...aj my sme minuly rok v kuse boli chory.tyzden skolka 2 tyzdne doma a dokola.stale sopliky,hrozne kasle..upchaty nos a dokola..v maji dali vybrat mandlu a odvtedy sme zdravy..teraz je december a my stale v skolke..neboj to prejde..deti sa musia predrat cez vsetky bacili..skus davat imunoglukan..pomohlo...drzim palce a.pekne sviatky
Slaba imunita
Baby, treba vydrzat. Echinacea sa nam najviac osvedcila a vit.C, posilnovat imunitu, chodit s dietatom von samozrejme, ak je zdravy. Ak je chorlavy odporucam poriadne vyliecit, az tak dat do kolektivu. Ak si doma, a mozes si to dovolit aj mesiac ho nechat doma. Moj maly prvy rok v skolke bol kazdy mesiac chory. Potom som ho mesiac nechala doma, doliecil sa poriadne a zacal sportovat. Lyzovat, korculovat, hrat futbal od 4 rokov. Za posledne 2 roky mal akurat kiahne a jednu virozu, musim zaklopat. snazime sa stravovat zdravo, vela sa hybat a davam mu vit.C.
Vela zdravia prajem.
@lubi40 dalvam mu probiotika, bactoral zatial neuspesne,na imunologiu mame ist 8 januara som zvedava ze co nam povie, krv a testy kedy zviknu robyt?
@zuzu1122
Pozerala som boly tam len par fotiek a to hrdlo take nema, moze ho mat tak trochu prekrvene aj stich soplikov co mu neustale zateka? Neviem ci to nebude nosna mandla co mu roby problem, jedna mi hovorila ze to mozu byt chlamidie a mykoplazmi....
@andy2908 aj maly sa od sektembra stazoval na upchaty nostek a ked som mu to isla tahat tak mu nic neslo von a stale hovoril ze ma hlieny, potom sa mu po mesiaci spustil soplik 4 dni ustupil a teraz znovu, moze to byt nosna madla?
@kvetinka0099 Moj prvý syn bol tiež každú chvilu chorý v školke prvý rok, nám pomohlo vysadiť mlieko a mliečne výrobky, niektoré deti to zahlienuje plus vybratie nosnej mandle, odvtedy to bolo oveľa lepšie. Druhý syn prvý rok v školke nebol ani raz chorý, pomohlo mu to, že už mal súrodenca, takže mal asi aj lepšieu imunitu, plus klasika bez mlieka, zdravá strava, na pitie čistá voda, otužovanie, vonku za každého počasia. Nikdy nebral žiadne vitamíny ani žiadne somariny na podporu imunity okrem Dčka do 2 rokov. Prvému som dávala kadečo a aj tak bol viac chorý.
@kvetinka0099 môžeš začať lietať po lekároch a pchať do dieťaťa jedny lieky cez druhé, ale efekt to velký mať nebude, niečo možno prechodne pomôže ... ja by som stavila na prírodné produkty, možno čučoriedkový Narosan od JUST, chodte vela von, do solnej jaskyne, saunovať a plávať. Podľa možností do kolektívu treba dať dieťa úplne vyzdravené ... to, že tam budú aj deti so soplíkom, nijako neovplyvníš. Sú aj rodičia, ktorí nemajú inú možnosť, len poslať nedoliečené dieťa, alebo dieťa so začínajúcim soplom do škôlky. Niekedy môže dieťa ochorieť aj zo stresu, zmeny prostredia, iného režimu a bacilov, ktoré v tej škôlke kolujú po celé roky ... Je to proste tak a s odstupom času už nepovažujem sopel (vodnatý a bez iných problémov) za chorobu.
So staršou som chodila s každým soplom hned k lekárke, stále bola doma, nemohla si tam ani poriadne zvyknúť, lebo ked už ako tak neplakala, zasa bola týžden doma a tak dokola ... lekárka mi stále davala lieky, potom aj akési antialergiká, vitamíny ... a decko bolo choré aj tak. Neviem, či sme jej tými liekmi aj neuškodili, tolko chémie. tak som to potom stopla, nechala ju 2 mesiace doma riadne doliečiť a začala robiť to, čo som už radila... a okolo 5 rokov už chorá nebývala, v škole už vôbec.
So synom som to už robila inak, žiadne behanie po doktoroch, ak nachladol, liečili sme doma a bez chémie, chce to hlavne vyležať a vitamíny... on aj lepšie jedol, skôr si v škôlke zvykol, a celkovo bol potom menej chorľavý.
Baby a davajte si pozor, manzel mi dnes povedal ze jeho kolega co ma dceru bola stale chora a dostala vysoke teploty a stale sa stazovala na hrudnik ze tam ju boly take nieco, a uz nevladaly snou tak jej daly komplet vysetrenie spravit a zistily jej parazita co ju vizieral do slova a mala to s pomarancov lebo takych parazitov unas na sk nemame , a teraz je nemocnici a davaju jej nejake kiseliny aby to vyhubily, clovek nevie ptm ze s coho je chory ....
@hettinka tak tak, my ficime na Juste tiez. Tymianovy krem, Eukasol, inhalator, olej z jedle sibirskej na zaciatok uuuplne staci. My uz kupujeme aj tymianovu esenciu do kupela a okej z 31 bylin.
Akus tinkturu z kapucinky. Nam pomaha.je to prirodne antibiotikum.
@kvetinka0099 podľa mňa prekonávate klasickú škôlkársku fázu, je to bežné po nástupe do škôlky, treba vydržať, vždy nechať riadne doma doliečiť.