Ahojte, chcem vás poprosiť o radu, resp. o príspevok , ak máte podobnú skúsenosť ako ja.
2x po sebe mi vyšiel cytolog. ster ascus, pričom druhý raz mi dal dr. urobiť aj test na HPV. Ten vyšiel negatívny. Lekár s tým však nerobí nič, kázal mi prísť o pol roka. Ale čo dovtedy? Nie je to neskoro? Na nete som čítala, že skoršie vyšetrenie je zbytočné, mňa zaujíma, či niekto nemal podobný prblém, či na to existujú nejaké lieky. Som sklamaná, že môj doktor nezisťuje príčinu zhoršeného výsledku steru, môže to byť nejaký vírus alebo zápal, ktorý by sa mal preliečiť. To som sa dočítala tiež na odborných stránkach na internete. Som z toho nešťastná, čo ak o pol roka tam bude niečo horšie a ja teraz budem "sedieť so založenými rukami..."
Vďaka za vaše príspevky, názory.
@zuzka565 Ďakujem ti pekne, že si napísala, ja som až po odoslaní zistila, že je tu kopec príspevkov na túto tému 🙂 Beriem Indonal, tiež som si prečítala o DeflaGyne, ale neviem, či sa môže brať aj pri negat HPV. A dosť ma vystrašilo, ako baby písali, že mali ružový / hnedý výtok počas užívania. Ach jo, to čakanie celý polrok a následne na výsledky je riadne deprimujúce. Ešte raz vďaka za tvoj príspevok.
Ja som mala Cin3 bola som na konizacii. Po konizacii som aj tak mala hpv 16. Čakala som pól roka ma kontrolnú cyto. Vtedy som prešla na vegansku stravu užívala som wobenzym a vcera na kontrole som bola absolútne vyliecena dokonca bez hov vírusu!!!! A to som ani nevedela ze sa toho dá zbaviť. Mala som predrakovinove štádium! Čakala ma hysterektomia. Takzestale sa dá s tym niečo robit.
Ďakujem pekne za prispevky. Tiež si myslím, že netreba len čakať a neriešiť, ale prakticky čo iné sa dá robiť? Ja som mávala pred 20 rokmi zápaly, také bolesti, že som nevedela prejsť z izby na toaletu..často sa to opakovalo a nijako ma neliečili, ba dokonca dr. už bola zo mňa nervózna, bolo to vidieť. Potom mi známa poradila wobenzym, začala som ho uživať a 10 rokov, celých 10 rokov som mala pokoj, úplne som sa cítila ako znovuzrodená. A prišlo to zas ale v inej podobe, tak, ako som písala. Samozrejme som si okamžite kúpila wobenzym, ale stalo sa, čo som vôbec nepredpokladala, a síce, že mi po ňom vždy bolo zle. V lekárni mi lekárnička vysvetlila, že veľmi pravdepodobne som alegrická na nejakú zložku wobenzymu, ale pri prvom užívaní sa to neprejavilo, vraj nie som prvá s týmto problémom. A skúšala som najprv po malých dávkach, niekoľkokrát som sa k w vrátila a myslela som že zomriem, vracanie, pocity na odpadnutie.. hrozné..ako keby som sa priotrávila alebo čo. Takže pre mňa je wobenzym tabu. Skúšala som aj Serapeptázu, ale tá mi vôbec nepomohla, brala som ju 4 mesiace. tak som na Indonale. tak čo iné mám robiť, ak nie iba čakať.. ☹ Je mi nanič z toho.
Ahojte nechcem zakladať novu skupinu. Ale mam tiež hpv high risk.. Mam cin 3 a caka ma konizacia pravdepodobne. Môžem sa spýtať mali ste aj vy, ktoré ste pozitívne na hpv dlhodobý výtok? Ja mam už pár rokov ale v poslednej dobe už je to veľmi zle. Je veľmi riedky zaleje ma ako keby som sa pocikala. Nemám ziadne iné bolesti ani pálenie ani svrbenie. Výtok ne zapácha. Je bielo žltý. Bohužiaľ mám ho počas celého cyklu. Už ani neviem rozoznať kedy mam ovulku lebo ten výtok pretrváva počas celého cyklu taky istý. Nerozumiem. Myslíte ze po konizacii sa to zlepší? Mali ste tiež Taky problém? Prosím poraďte mi niečo aby som sa toho zbavila. Už som to riešila cez všetko možné. Cez vyplachy, tablety, Globule atď. Nič nepomáha 😔😔😔
@silvia92 ahoj, prosim ta ako si uzivala wobenzym,myslim ako si ich davkovala?dakujem
@nikakozarcova
Ahoj
10rano
10 na obed
10 večer
A potom (len už neviem presne po akom čase) už len po 3x denne 5
@dada55555 kup si indol....zacni denne pit alchemilku.....podpor imunitu hlivou ustricovou....
@dada55555
Snad ano....ci by to bolo ok aj bez toho....neviem
@dada55555 1x
Ja som mala tiež ascus. Dr. Mi doporučil užívať Indol. A pomohlo mi. Klop klop 😉