Nesmierna bolesť v pošve a okolo pošvy

alexalola111
2. jan 2021

Neviem od čoho môže byť toto svrbenie, pálenie, štípanie pošvy ale už mám nesmiernu bolesť, sprchujem sa každé 3 minúty už neviem čo mám robiť Canesten mi to iba pohoršilo a tú tabletku čo si treba dať do pošvy tiež nepomohli domáci kúpeľ by bol dobrý alebo nejaký čaj vypiť vôbec neviem čo mám robiť, no prvýkrát to nemám. Ale takto dlho som nikdy nemala toto svrbenie pošvy.

simsalabim
2. jan 2021

@alexalola111 skusit telefonicky lekara, ci neda E-recept. zrejme to bude bakterialna infekcia. Skusit mozes Betadine capiky, tie su volnepredajne, ale na silnu infekciu nemusia zabrat. Velmi farbia, treba hrubu vlozku!

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexalola111
autor
2. jan 2021

Sú tam iba od 16:00 mám to už dnes 4 deň neviem čo mám robiť.....

alexalola111
autor
2. jan 2021

Keď sa osprchujem je to dobré ale len chvíľku a potom bum zas tá bolesť rodila som pred rokom a odvtedy som to mávala ale až takto nie. :(

bona69
2. jan 2021

@alexalola111 akútne mi pomohlo keď som poriadne pomastila kokosovým olejom, ale v takom stave keď si už fakt v pondelok k lekárke

stulrajterova
2. jan 2021

@alexalola111 tee three krem z justu na tampon a vlozit a alchemilka, probiotika a lekar

lentilka640
2. jan 2021

@alexalola111 ja som to mávala tiež a to som ešte ani nerodila, šla som ku gynekologičke, tá mi dala tabletky a potom to bolo v pohode, už sa mi to ani nevrátilo

aduskalac
2. jan 2021

Moze to byt aj zapal na to treba antibioticke cipky,skuste zavolat na gyn.pohotivost a povedat problem mozno vam predpisu e recept

emuemu
2. jan 2021

Prvá pomoc Betadine dezinf. roztok, treba výter urobiť a ďalšia liečba podľa výsledku vyteru - Atb, resp. Antimykotika lokálne alebo aj celkovo...a veľa “vetrať”

basska_b
2. jan 2021

Podľa mňa čím častejšie sprchujes, tým horšie... musí sa na to lekár pozrieť, bude tam riadny zápal

mmoni89
2. jan 2021

@alexalola111 a niesu to aj mocove cesty náhodou?no ale takýto stav už treba konzultovať s lekárom a stery ,v podstate voľnopredajné prípravky pochybujem ze pomôžu. Mozes skúsiť ešte vyplachy so sodou bicarbona mne dost pomáhala keď som mala tiež brutal mykozu ale trvalo skoro 3mesiace kým som sa jej zbavila.plus tea tree olej,fungicidyn masť

mmoni89
2. jan 2021

@alexalola111 a ešte môžeš skúsiť Mycomax tabletu ktorá sa užíva orálne aj to som brala

gabika0825
2. jan 2021

@alexalola111 Skús rosalgin výplach, ale ten čo je uz zarobený, ako prvú pomoc, jednou flaštičkou vypláchni vnútro a druhou sa umi okolo. Mne pomohol vždy aj keď ma svrbelo dnu aj okolie. Zopakuj 2x za deň, ale to iba ako prvá pomoc aby si sa nezbláznila a trochu to upokojila. Lebo toto ti podla mňa rosalgin nevylieči to bude silný zápal. Bacha aby sa ti to nedostalo aj na močové cesty. Treba ísť k dr.

luciannka83
2. jan 2021

Skus vyplach s rossalginom. Mne toto vzdy ulavi. A prestan sa sprchovat a umyvat mydlom, pripadne sa sustavne vyplachovat zo spodu. Narusujes si ph tam dole. Ak nic doma nemas, tak si aspon sprav kupel so sody bikarbony a sadni do toho. Mozes pridat par kvapiek cajovnikoveho oleja. No ak jevto neunosne, chod na pohotovost. Bo do pondelka nevydrzis.

alexalola111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexalola111
autor
3. jan 2021

No a teraz mi vyšli také ako keby mám vypraskané pery ale tam v pošve, ani nohavičky si neviem dať tak ma to bolí, skúšala som Canesten aj ten krém aj tabletku a nič, veľká hovadina!
Skúsila som aj Framykoin ani to nič nepomohlo, keď som sa sprchovala tak ma to až tak nebolelo ale keď som vyšla zo sprchy tá bolesť neviem opísať riadne ako keby do mňa pichali s nožom. Nikdy som to takto dlho nemávala a takúto bolesť som nikdy nemala tam dole keď som bola tehotná pred rokom aj vtedy ma pošva svrbela ale doktor mi dal Macmiror a od toho ma viac bolela pošva. Gynoflor mi dali bez receptu v lekárni ale nemohla som ho skúsiť pretože som dostala menzes... Podľa mňa by mi pomohol Fungicidin alebo neviem no skúsila by som no lenže bola by som najviac rada keby ma to už nebolelo a nesvrbelo už to budem mať týždeň... Dávam si do lavórika rumanček čaj a sedím asi 10 minút trošku mi to pomáha ale som nesmierne smutná že až takto som si to vyškriabala a ešte väčšiu chybu som spravila. Ďakujem za rady, zajtra idem ku doktorovi dúfam že mi niečo proti bolesti tam dole dá no uvidíme noc, dúfam že vydržím. :(

gabika0825
4. jan 2021

@alexalola111 no ísť k lekárovi je najsprávnejšie riešenie... lebo toto sa mi vôbec nepozdáva... tam bude strašný zápal... keď nepomohli volnedostupné lieky tak jedine ist k dr. Potom daj vedieť 🙂

luciannka83
4. jan 2021

@alexalola111 no ked si dostala ms, tak uz ziadne vyplachy ani nic vnutorne. Ked mas take jak popraskane, to by mala byt mykoza. Skus gungicidin krem z vonku. Ten obsahuje inu ucinnu latku jak canesten.

simsalabim
4. jan 2021

@alexalola111 praskliny sposobuje povacsine mykoza. Zavolaj dr., vysvetli, ze si dostala menzes, mozno ti da erecept na Mycomax. Jedna tabletka oralne a za pol dna pocitis nesmiernu ulavu.

aduskalac
4. jan 2021

Presne tak som to mala ja az pichanie nozom,ani obliect nohavice,to je zapal posvy pomozu cipky antibioticke ale u mna ucinkovali az na 4 den

okm221
4. jan 2021

@alexalola111 jednoznačne lekár, ja som to mávala tiež, a bola to bakteriálna infekcia, dal mi capiky, kremiky aj ATB + výplach rosalgin. Čím viac sa umývas tým horšie... Dostupný liek z lekárne by som odporučila jenamazol alebo fungicidin...

mmoni89
4. jan 2021

@alexalola111 určite už necakaj, toto si len tak sama nevyliecis a bude to len horšie, to už ani fungicidin nepomoze

ckatka
4. jan 2021

@alexalola111 môže to byť herpes. Maváš herpesy na ústach? Ja som nemala na tvári nikdy a raz asi v 30tke sa.mi spravil tam dole.
Zistil to až infektolog čo mi robil stery, ze je to.ten co.sa.obvykle robí na ústach...len mne ten vírus proste prebýva v slabinovych uzlinach...A spraví sa na najbližšej sliznici..
Prvýkrát to bolo fakt peklo...odvtedy som to.mala.parkrat ale mam doma pre tieto stavy Valtrex a rýchlo to prejde.

alexalola111
autor
4. jan 2021

No som tu... Dal mi vaginálnu tabletku čo si treba dať do pošvy je Polygynax po menzese si to mám dať.

aduskalac
4. jan 2021

@alexalola111 aj ja som mala polygynax daj si na noc vlozku lebo to vyteka

alexalola111
autor
4. jan 2021

@aduskalac a pomôže niečo?

alexalola111
autor
4. jan 2021

Ešte teraz mám menzes po menzese si mám dať ale napísané je že sa nemá prerušiť počas menštruácie a doktor mi povedal že po menzese si mám dávať 6 dní.

aduskalac
5. jan 2021

@alexalola111 ano pomohlo ale ja som mala az na 12dni a zabralo asi tak na 4den ,ale o rok som mala zase to iste tak zase cipky,to vkladanie je neprijemne sa to smyka

simsalabim
5. jan 2021

@alexalola111 ak chces Polygynax az po menzese, kup si cipky Betadine, pripadne mydlo Betadine na umytie rodidiel. Dezinfikuje, pomoze ulavit.

alexalola111
autor
5. jan 2021

No teraz ma to nesvrbí ale bolí, chvála bohu už to mám lepšie ako vidím ale ešte atále bolí ale už nie až tak...