Dievčence, prosím Vas o radu a skusenost. Boli sme na zistovanie hormonov z krvi v 3. DC...teraz prisli vysledky, ale vobec nicomu na tom papieri nerozumiem. Ku gynekologovi som objednana az o tyzden a umieram od zvedavosti, ci je vsetko v poriadku... nevedel by mi niekto objasnit, ako to citat, ake hodnoty su v hraniciach normalu a tak podobne?
Hormony, kt. mi zistovali su LH, FSH, Estradiol, Prolaktin a Progesteron...
Kazda rada je viac než vítana. Vopred dakujem 🙂
@tomiholjubavi ahoj, skús stránku - www.antikoncepcia.com, odpovedá MUDr. Španka a ešte jedna doktorka, napíš tam a odpovedia, v priebehu dňa máš odpoveď.
@trgypadl bral mi jednorazovo...mam prist s vysledkami a rozhodne sa ako dalej...ale kto ma dovtedy vydrzat? 😀 mozno keby niekto vedel, ake su idealne hodnoty tychto hormonov, to by mi na zaciatok stacilo...... možno to pomoze aj niekomu inemu, kto bude neskor hladat odpovede na taketo otazky...
@tomiholjubavi a ake mas tie hodnoty??
Ak ti výsledky robilo laboratórium na SVK, podľa dňa cyklu pozri vedľa hodnoty rozsah normálu, malo by tam byť znamienko + ak to nie je v norme....ale záleží od labáku
@tomiholjubavi a nemáš na tom papieri aj normu udanú, väčšinou tam býva norma a zobrazené či je to v norme alebo nie. Osobne Ti viem poradiť asi len s hormónom FSH. Prípadne do IP pošli viac a skúsim sa Ti na to pozrieť, keď tak porovnám s mojimi čo som bola viackrát na takýchto odberoch a viem, čo by približne mohlo byť v pohode.
@tomiholjubavi ešte raz: http://www.klinickabiochemia.sk/download/bioche... tu máš link s hodnotami, na 5 strane. Pozeraj to ž.fol.f keďže to bolo na začiatku cyklu. snáď Ti toto pomôže.
Našla som, že prolaktin, by mal byt u mna (teda netehotnej, pod 55 rokov starej zeny) bud 2,8 – 29,2 µg/l alebo
102–496 IU/l (zalezi od jednotiek, v ktorych to meraju)... (tak to by som mala mat v norme).
Progesteron by mal byt 0,5 - 89 nmol/l (co som malicko nad dolnou hranicou, ale tiez v norme)...a z ostatneho sa este snazim vysomarit...
@kako23 testy mi robili v Zagrebe, neni su tam ziadne normy..tak idem zatial hladat a citat dalej...
@tomiholjubavi ahoj tazko sa Ti tu niekto k tomu vyjadri, lebo hodnoty tychto hormonov su zavisle na fazach menstruacneho cyklu.dr Ti bral hormonalny profil jednorazovo , alebo Ti ho bude odoberat cely cyklus???