Nerozumiem hormonálnym výsledkom

tomiholjubavi
28. nov 2014

Dievčence, prosím Vas o radu a skusenost. Boli sme na zistovanie hormonov z krvi v 3. DC...teraz prisli vysledky, ale vobec nicomu na tom papieri nerozumiem. Ku gynekologovi som objednana az o tyzden a umieram od zvedavosti, ci je vsetko v poriadku... nevedel by mi niekto objasnit, ako to citat, ake hodnoty su v hraniciach normalu a tak podobne?
Hormony, kt. mi zistovali su LH, FSH, Estradiol, Prolaktin a Progesteron...

Kazda rada je viac než vítana. Vopred dakujem 🙂

trgypadl
28. nov 2014

@tomiholjubavi ahoj tazko sa Ti tu niekto k tomu vyjadri, lebo hodnoty tychto hormonov su zavisle na fazach menstruacneho cyklu.dr Ti bral hormonalny profil jednorazovo , alebo Ti ho bude odoberat cely cyklus???

lalinko2010
28. nov 2014

@tomiholjubavi ahoj, skús stránku - www.antikoncepcia.com, odpovedá MUDr. Španka a ešte jedna doktorka, napíš tam a odpovedia, v priebehu dňa máš odpoveď.

tomiholjubavi
autor
28. nov 2014

@trgypadl bral mi jednorazovo...mam prist s vysledkami a rozhodne sa ako dalej...ale kto ma dovtedy vydrzat? 😀 mozno keby niekto vedel, ake su idealne hodnoty tychto hormonov, to by mi na zaciatok stacilo...... možno to pomoze aj niekomu inemu, kto bude neskor hladat odpovede na taketo otazky...

trgypadl
28. nov 2014

@tomiholjubavi a ake mas tie hodnoty??

lapalma
28. nov 2014

Ak ti výsledky robilo laboratórium na SVK, podľa dňa cyklu pozri vedľa hodnoty rozsah normálu, malo by tam byť znamienko + ak to nie je v norme....ale záleží od labáku

kako23
28. nov 2014

@tomiholjubavi a nemáš na tom papieri aj normu udanú, väčšinou tam býva norma a zobrazené či je to v norme alebo nie. Osobne Ti viem poradiť asi len s hormónom FSH. Prípadne do IP pošli viac a skúsim sa Ti na to pozrieť, keď tak porovnám s mojimi čo som bola viackrát na takýchto odberoch a viem, čo by približne mohlo byť v pohode.

kako23
28. nov 2014

@tomiholjubavi ešte raz: http://www.klinickabiochemia.sk/download/bioche... tu máš link s hodnotami, na 5 strane. Pozeraj to ž.fol.f keďže to bolo na začiatku cyklu. snáď Ti toto pomôže.

tomiholjubavi
autor
28. nov 2014

Našla som, že prolaktin, by mal byt u mna (teda netehotnej, pod 55 rokov starej zeny) bud 2,8 – 29,2 µg/l alebo
102–496 IU/l (zalezi od jednotiek, v ktorych to meraju)... (tak to by som mala mat v norme).

Progesteron by mal byt 0,5 - 89 nmol/l (co som malicko nad dolnou hranicou, ale tiez v norme)...a z ostatneho sa este snazim vysomarit...

@kako23 testy mi robili v Zagrebe, neni su tam ziadne normy..tak idem zatial hladat a citat dalej...