Ahojte
mamina si momentalne prechadza menopauzou a ma dost neprijemne stavy strasne navaly a potenie atd skusala uz viac doplnkov ale zatial nic nema efekt, teraz mi v lekarni odporucili jodis koncentrat vraj je to na menopauzu ako stvorene a priznaky budu prec, mate niekto osobnu skusenost? dakujem
@pribinak nie kazda zena chce uzivat hormony. Napr. ak je v rodine historia rakoviny prsnika, nie je to vraj moc vhodne.
@simsalabim tak ak nechce nemusí, ja píšem že je aj takáto možnosť. Nepoznám zdrav. stav zakladateľky témy a ani rodinnú anamnézu
Ja som menopauzu ešte nezažila, ale GYNEX kvapky ste skúšali, je veľmi veľa super recenzií ako veľmi ženám pomohli pri menopauze
Ja som brala Estrozin od Diochi.
Pelove zrno.
@lanza Serelys -peľové zrno je azda najsilnejšie z prírodných fytoestrogénov , ale aj tak všetko závisí od intenzity ťažkosti maminy, pokial má ťažší priebeh ani peľové zrno nepomoze. Nástup účinku je asi po mesiaci.
Ak je to neznesiteľne a pridružila sa aj ďalšie priznaky menopauzy depresia , zahmlena myseľ , placlivost výkyvy nálad ..... no je ich veru dosť , tak tam už len hormonálna terapia je záchrana v prípade ak je negatívna mamografia .
Prečo by sa mala žena trápiť , veď to telo si pýta len to čo 30-40 rokov potrebovalo . Hormón estrogen + progesteron . väčšinou davaju na 2 roky a potom sa zvažuje poprípade pokračovanie v liecbe.
@ctrl ja mam strasne stavy posledny pol rok.
Mam 48 rokov a dva roky si tym prechadzam, vzdy som dobre spala, teraz zle, do placu mi byva len tak, radsej chcem byt sama, aj teplo aj zima, travenie na houby, unava strasna, bolesti svalov, nesustredenost,cyklus hocijako.
Minuly rok september nic, potom 2 tyzdne ms silne, musela som ist na precistenie, teraz maj nic,jun dva krat po sebe, august meskanie 2 ttzdne.
Dal miduphaston na 7 dni , ms prisla po vysadeni, no prisli po nej bolesri podbruska a nevolnosti.
Neviem ci mi to nerozhadzalo cyklus a hormony.
Nikdy aom ich nebrala
@monicka1973 https://www.gynimun.sk/poradna/
Napis sem zajtra dostaneš aj v ten deň odpoved . Ja od 49 som mala veľké problémy všetky ktoré sa prejavujú v menopauze. po 2 rokoch postupne všetko bez HTpreslo , ale dodnes ľutujem že som sa skôr nedostala osobne k dr. Špankovi .
@ctrl - presne takto sa trápim ja. Nemôžem nič, prekonala som onk.ochorenie.
@lanza však čo nejdes ku gynekológovi? Predpise ti hormóny a budeš mat kľud