Nepravidelný menzes a tabletky. Čo s tým?

mirkaelias
28. nov 2013

Ahojte chcem sa opýtať. Kamarátka má problém.Má nepravidelnú menštruáciu a nevie si vyrátať plodné dni, S priateľom sa snažia o bábatko už dosť dlho. Lekár jej predpísal tabletky po ktorých menzes vždy mesačne dostane (keď ich neberie nemá menzes aj 5 mesiacov). Dočítala sa, že tie tabletky jej rušia plodné dni a preto by som sa chcela opýtať či má niektorá z Vás s týmto skúsenosti. Rozmýšľala aj tak , e teraz 2. má mať plodné dni ale práve v ten deň si má nasadiť prvú dávku tabletiek tak by toe tabletky chcela aspon o 3 dni posunúť a začať ich užívať až po plodných dňoch. Má s tým prosím niekto skúsenosť? ĎAKUJEM

kazunomiya
29. nov 2013

Ak si plodné dni iba ráta (podľa kalendára) tak jej to moc vychádzať nemôže. Najspoľahlivejšie je sledovať cyklus niektorou z metód prirodzeného plánovania rodičovstva, odporúčam symptotermálnu, lebo sa tam sleduje viac príznakov a je to presnejšie. Vysvetlenia a návody na sledovanie sú na www.elep.sk a na www.lpp.sk. LPP ponúka aj príručku, z ktorej sa to dá v pohode naučiť (dostupná aj v niektorých kníhkupectvách, ale hlavne sa dá objednať z ich stránky) alebo kurzy.
Ak tie lieky sú Duphaston, tak o tých sa naozaj hovorí, že môžu zablokovať ovuláciu, a mali by sa začať brať až po nej. No a ovuláciu si vie presne odsledovať vyššie uvedenou metódou. Ale pokiaľ má také problémy ako píšeš, že nemá menses ak neberie lieky, tak to chce hľadať príčinu a tú odstrániť, pretože je možné, že nemá vôbec ani ovuláciu - ak hormóny nefungujú správne. Na hľadanie príčiny je lekár. Aj keď plodnosť sa dá podporiť aj nejakými "prirodzenými spôsobmi", nie je to náhrada liečby.

martinka017
6. sep 2022

Ahojte baby poraďte mi dnes mi gynos prepísal Progestanelle 100mg neviem ako ich mám brať ...ja neviem kedy mám mať MStak mi poraďte či ich nám brat hnet na 10 dní ...keď príde MS mám ich prestať brať? Pomôžte mi ďakujem 🙂