Nepravidelné cykly

vladi4444
13. feb 2024

Ahojte dievčatá, čo Vám pomohlo v prípade nepravidelnej menštruácie? ) Mám 27 rokov, jedno dieťatko (ktoré sa aj pri nepravidelnej menštruácii podarilo rýchlo), s manzelom sa nebránime ďalšiemu, avšak chcela som si dať trochu dokopy cyklus, zatiaľ sa nedarí, avsak nesledujem si nič, moc to neriešim. Aktuálne som mala cykly 31, 32, 40 a teraz prosím pekne 46 dní, tehotna podla testu niesom. Gynekologička radila alchemilku, ktorá mi zvyčajne pomohla ale teraz zas dlhé cykly.. mate baby skúsenosti? 🙂

colsami
13. feb 2024

Okrem alchemilky Ti gyn aj spravila komplet vysetrenia? Lebo to je prvy krok, zistit dovod preco je nepravidelnost.

Plus otazka je ako dlho si po porode, tam trva niekedy dlhu dobu kym sa cyklus ustali - hoci v Tvojom pripade to nebude iba o tom, ked hovoris ze vzdy si tento problem mala a nebolo to (asi) riesene.

kacena4
13. feb 2024

ja mam nepravidelny cyklus cely zivot nikdy som to neriesila. sledujem si ovulaciu a podla toho sa riadime drzim palceky

vladi4444
autor
13. feb 2024

@colsami podľa gyn som zdravá. Nikdy som nemala úplne pravidelný cyklus, mala som vždy nižsie BMI, teraz po pôrode sa to upravilo, váhu mam akurát, so štítnou problémy nemám, žiadne cysty. Po pôrode som rok a pol, vyše pol roka nekojim. Priznám sa, že som to nikdy neriesila, ale teraz ma ten 46 dňový cyklus vytočil :D resp ešte stále menstruacia neprišla. Ďakujem baby za skúsenosti.

renirv
13. feb 2024

alchemilka je fajn, ta pomohla aj kamaratke 🙂 ale neporadila jej ju gynekologicka, len nejaka znama. mne pomohla v tomto antikoncepcia, ale chapem, ak ju kvoli tomu nechces zacat brat.