Nepravidelná meštruácia u 16 ročnej

natalia3536
5. feb 2022

Ahojte mám 16 rokov Ms mám od 14 a od vtedy ju mám stále nepravidelnú že niekedy ju nemám aj 3 mesiace potom mi príde za 2 týždne potom ju nemám aj 5 mesiacov . Chcem sa spýtať je to v poriadku ? Teraz už nemám 5,5 mesiaca a stále nič

pribinak
5. feb 2022

@natalia3536 podľa mna to nie je ok, tvoja mama to nerieši?

dadulamamula
5. feb 2022

@natalia3536 prečo to nepovieš mame a nejdete doktorovi? Nie je to v poriadku.

marrria1
5. feb 2022

@natalia3536 ja som to mala rovnako... Menštruáciu som začala mat od 16va odvtedy stále nepravidelne... 2- 3 mesiace nic potom prišla... Potom aj 5-6 mesiacov nic, zase prišla, niekedy po 6 týždňoch no bolo to úplne divoké.. Niekedy som mala za rok 4-5 krát menštruáciu.. Upravilo sa to az piprvom pôrode (mala som 28 rokov).. Teraz som uz po druhom pôrode a menzes mam takmer na deň presne, budem mat 36 rokov 😊

mamina0078
5. feb 2022

Nie je to v poriadku. V poriadku je v tvojom veku keby si ju mala nepravidelnú v otázke pár dní nie mesiacov.

anjelik44
5. feb 2022

@natalia3536 odporúčam návštevu gynekológa, zoberú ti krv , výter vyšetria hormonálny profil

smoulingirl
5. feb 2022

Mám kamošku čo mala takýto problém ešte v dvadsiatke, pochodila všetky možné vyšetrenia, nič jej nikde a nikdy nenašli. Na medicíne potom narazila na profesora, ktorý jej povedal, že niekedy dlhšie trvá kým cyklus "dozrie" a môže sa to zmeniť, keď začne sexuálne žiť. A tak aj bol, našla si frajera a od vtedy ako hodinky :D To samozrejme neber ako radu, len som tým chcela povedať, že sa vôbec nemusí s tebou nič vážne diať. K doktorovi by som určite skončila.

jaja20
5. feb 2022

Môže to byť tým,že máš podváhu. Aký máš pomer výška/váha? BMI?

marrria1
6. feb 2022

@jaja20 súhlasím u mňa to bolo pravdepodobne tiež spôsobené tým ze som bývala extrémne chuda, teraz mam cca o 15kg viac ako pred 20 rokmi kedy mi začala menštruácia. Nemyslím ze by som bola zrovna tučná taka normálna ženská postava 😊. No a samozrejme aj hormonálne zmeny po pôrodoch spôsobili ze menštruácia mi teraz chodí takmer na deň presne.. Takže určite to mohlo súvisieť aj s tou váhou..

natalia3536
autor
6. feb 2022

@jaja20 160cm a 46kg ale snažím sa priberať ale ja to mám geneticky

natalia3536
autor
6. feb 2022

@anjelik44 neviem či som pripravená na vyšetrenie bojím sa 🙁

anjelik44
7. feb 2022

@natalia3536 chápem ťa , tiež som sa bála a hanbila sa vyzliecť sa pred doktorom, ale nemusíš sa báť , potom som pochopila že to je jeho práca je lekár a pomáha ženám keď máme problémy , žiadny iný lekár to neurobí len gynekológ, zdravie a pohoda aby sme sa cítili fajn aby sme boli v poriadku je to najdôležitejšie, ja vždy si dávam dlhé tričko :D už mám 27 a 1 dieťa aj tak niekedy to je blbé ale vždy pomôže viac ako len tak doma sedieť 🙂 aj tak lekár ti odborne povie najlepšie či je to v poriadku alebo treba viac vyšetriť , choď s maminou keď sa tak budeš cítiť lepšie keď nie tak sama , napíš potom ako si sa rozhodla 😊

natalia3536
autor
7. feb 2022

@anjelik44 ja som už bola u gyn keď som mala 14 lebo ma strašne bolelo podbrusko mamina si myslela že mám niečo s vaječníkmi tak sme šli robil mi sono a nič nezistil že môžem mat niečo s crevami čo som aj mala a bola som v nemocnici zato tentokrát je to tiež tak ako som to mala predtým myslite že nevedel by mi zistiť príčinu cez krv alebo inak? fakt sa necítim na to vyšetrenie 😩😢

anjelik44
7. feb 2022

@natalia3536 no ked si uz mala komplikacie tak urcite je navsteva najvhodnejsie, myslim si ze na nepravidelnost trena zobrat krv ze kolko a ake hormony mas , on to podla toho povie moze nasadit antikoncepciu na vytvorenie pravidelnosti ale lekar vie urcite co treba a aj on bude hladat najprv dovody , neboj sa , objednaj sa a budes mat pokoj na dusi 🙂 za nepravidelnost moze viac faktorov , ako dlho mas nepravidelne , nejake lieky antibiotika stres ockovanie neviem co

natalia3536
autor
7. feb 2022

@anjelik44 nepravidelnú mám od začiatku ako som dostala čiže už 2 roky

anjelik44
7. feb 2022

@natalia3536 chapem 🙂 tak poradila som ako som vedela , ale najlepsie povie aj tak lekar 🙂

xsandrax
22. mar 2022

@natalia3536 niektoré ženy majú cely život nepravidelnú MS, ja to mam tiež tak, všetko mam v poriadku a aj tak nikdy nepríde načas ako má. Tvoja mama ma pravidelne? Lebo býva to aj dedičné.
Ale určite chod ku gynekológovi, aby zistil, či je u teba všetko v poriadku 🙂 zvyknú predpísať antikoncepciu na úpravu, ale aj ta mi pomohla len počas doby užívania 😄