Ja viem, že tu už také témy boli a čítala som si aj príspevky. Ale nenašla som akosi nič pre seba. Mávam nepravidelnú men. v podstate minuly rok 4 krát. iba raz prišla sama 3 krat vyvolavačkou, aj včera som na nej bola a že ak mi príde, tak to pootm začneme riešiť...ešte v lete mi vyšiel zvyšený teststerón, čo s tým? Nechcem brať HAK, ako inak sa to vlastne dá riešiť. Čítala som o tom dupfastone aj... ako jasné, že to nechám na doktorku a tak, ale len som chcela vedieť ako by sa to nejako dalo upraviť, alebo aj znížiť ten testosteron inak ako HAK. ďakujem 🙂
@bobulazelena Ahoj, ďakujem za reakciu. To mi je jasné, že treba poriešiť to, ale myslíš, že sa to dá aj inak ako antikou, nerada by som ju brala, teda ak to nebude naozaj nutné no...
@jasu90 urcite anrikoncepcia ti menstruaciu spravidelni...nakolko ten tyzden kedy krvacas, ide o krvacanie z vynechania hak. Ja som brala hak 10 rokov a teraz sa mi nedari otehotniet, samozrejme nemusi to s tym suvisiet,ale asi by som si ju uz nedala. No skus to prebrat s doktorkou a ona ti uz povie ake su moznosti.
@jasu90 pravdepod.mas polycys.vajec. pri tom je neprav.menzes a zvyseny testosteron. Skus si kuk info o tom. Vacsinou vyvolavacka pokial neriesis tehu. Su aj hormonal.tabl. nie antika.
Ahoj, ja som mala podobný problém, aj rok som bola bez menzesu, kým mi nepichli vyvolávačky (aj niekoľko za sebou) tak mi nič neprišlo. Pre jednoduchosť riešenia som sa rozhodla pre HAK. Ale doktorka ma sama upozornila, že HAK prvotný problém nerieši,len ho pozastaví. Po vysadení samozrejme problém nezmizol,ale ja som sa to rozhodla už riešiť. Doki mi navrhla ďalšie 2 riešenia: buď mi nasadí tabletky,ktoré mi vyvolajú ovuláciu každý mesiac a to v prípade,že chcem otehu,alebo mi dá tabletky,kt. hormónmi len nasimulujú ovu a tým by to malo organizmus naštartovať,pokiaľ ešte neplánujem otehu,nech sa neplytvá vajíčkami... Jedno z toho obsahovalo aj spomínaný duphaston...
Ja som sa už k riešeniam nedostala, lebo o pár minút keď mi urobila utz už tam svietil gestačný vak 😀
Tak sa skús aj ty doktora opýtať na ďalšie možné riešenia... Ja osobne by som si HAK znova už nezvolila. Vtedy som sa tým zaoberať nechcela tak to bolo najjednoduchšie..
Pi alchemilkový čaj 🙂 ... alchemilka je bylinka predovšetkým pre ženy a pravidelné pitie čaju vie dať do poriadku aj cyklus 🙂 Prípadne ho pi ako doplnok k nejakým liekom ak sa na ne dáš nakoniec
@jasu90 ahoj ja si myslim ze v prvom rade bby ti bolo potrevne poriesit tu hormonalnu nerovnovahu a mozno potom sa aj menstruacia sama upravi