Ahojte maminky.chcem sa opytat,ci nemate niektora nepocujuceho partnera..rozmyslam do buducna a moj drahy by chcel mat dieta..bojim sa vsak rizika,ci by nase spolocne dietatko tiez netrpelo tymto postihnutím..
@henika26 presne ako pise @sissy27 zrovna tak mozes mat s partnerom zdravym dieta nejakym sposobom postihnute ako mozes mat s tvojim nepocujucim krasne babo. Ale takisto sa moze stat ze sa bojis sluchoveho postihu a malicke bude mat uplne inu diagnozu. Ale to je filozofovanie, ktorym keby sa zaoberali vsetci tak sa deti pre istotu nerodia vobec 🙂
Nemam dojem ze by hluchota bola vylozene dedicna, ale ak si nie si ista opytaj sa lekara s priatelom. A prajem vam kopu krasnych spolocnych chvil 😉
Kedysi som mala priatela, ktory mal oboch rodicov nepocujucich. On so sestrou boli zdravi. Je pravdou, ze obaja rodicia prisli o sluch ako babätká (jeden po ockovani, jeden po zapale mozgovych blan), takze tam asi neslo o geneticku predispoziciu. Urcite by som to konzultovala sa dr. pripadne na genetike.
necitala som komentare. 🙂 mam kamarada co je nepocujusi, a ma krasnu 4 rocnu dcerku ktora je uplne zdrava 🙂
ja mám kamarátku , ktorá mala oboch rodičov nepočujúcich a majú 4 deti ktoré sú počujúce a krásne
Já sama osm nedoslychava mam to od narodenia a manžel je nepocujuci sluch stratil ako 2rocny a deticky máme zdravé vobec som neriesila Ci budu alebo nebudu pocut ,takže ziadne stresy mam vela známých nepocujucich a maju pocujuce deti
moja kamoska ma mamu aj otca nepocujuceho a je uplne zdrava 😉 ako uz bolo spomenute..aj ked su obaja rodicia zdravi, nezarucuje to ze aj babo bude zdrave, tak to radsej ani neries.
@henika26 ak ho miluješ nie je čo riešiť 😉 to riziko dedičnosti by bolo najlepšie prekonzultovať s lekárom, nepíšeš, či on stratu sluchu zdedil, zostala ako následok po nejakej chorobe, alebo čo sa stalo... inak mám kamarátku, ktorá má oboch rodičov nepočujúcich a ona aj jej dve sestry sú úplne zdravé... takisto kamarátova sestra nepočujúca má zdravé deti... a rovnako dobre aj so zdravým partnerom môžeš mať postihnuté dieťa...