Nepočujúci priateľ

henika26
29. sep 2012

Ahojte maminky.chcem sa opytat,ci nemate niektora nepocujuceho partnera..rozmyslam do buducna a moj drahy by chcel mat dieta..bojim sa vsak rizika,ci by nase spolocne dietatko tiez netrpelo tymto postihnutím..

sissy27
29. sep 2012

@henika26 ak ho miluješ nie je čo riešiť 😉 to riziko dedičnosti by bolo najlepšie prekonzultovať s lekárom, nepíšeš, či on stratu sluchu zdedil, zostala ako následok po nejakej chorobe, alebo čo sa stalo... inak mám kamarátku, ktorá má oboch rodičov nepočujúcich a ona aj jej dve sestry sú úplne zdravé... takisto kamarátova sestra nepočujúca má zdravé deti... a rovnako dobre aj so zdravým partnerom môžeš mať postihnuté dieťa...

domin85
30. sep 2012

@henika26 presne ako pise @sissy27 zrovna tak mozes mat s partnerom zdravym dieta nejakym sposobom postihnute ako mozes mat s tvojim nepocujucim krasne babo. Ale takisto sa moze stat ze sa bojis sluchoveho postihu a malicke bude mat uplne inu diagnozu. Ale to je filozofovanie, ktorym keby sa zaoberali vsetci tak sa deti pre istotu nerodia vobec 🙂
Nemam dojem ze by hluchota bola vylozene dedicna, ale ak si nie si ista opytaj sa lekara s priatelom. A prajem vam kopu krasnych spolocnych chvil 😉

henika26
autor
30. sep 2012

@domin85
@henika26 dakujem babulky 🙂 mate pravdu,je to individualne..poradim sa s DR 🙂

janinah
30. sep 2012

@henika26 moja mamka robila s nepočujúcimi,dvaja nepočujúci mali zdravé deti,nepočujúce dieťa malo zdravých rodičov, to ti nik dopredu nepovie,ani lekár 😉 zas nechať dobrého človeka len preto,že nepočuje,no neviem sama ako by som sa rozhodla

cecil36
30. sep 2012

Kedysi som mala priatela, ktory mal oboch rodicov nepocujucich. On so sestrou boli zdravi. Je pravdou, ze obaja rodicia prisli o sluch ako babätká (jeden po ockovani, jeden po zapale mozgovych blan), takze tam asi neslo o geneticku predispoziciu. Urcite by som to konzultovala sa dr. pripadne na genetike.

lenuska1991
30. sep 2012

necitala som komentare. 🙂 mam kamarada co je nepocujusi, a ma krasnu 4 rocnu dcerku ktora je uplne zdrava 🙂

bubo1104
30. sep 2012

ja mám kamarátku , ktorá mala oboch rodičov nepočujúcich a majú 4 deti ktoré sú počujúce a krásne

jolly84
30. sep 2012

@henika26 vobec take veci neries a nesustred sa na ne, urcite budete mat krasne zdrave babatko, drzim palcekyy a chod do toho a myslite iba tym spravnym smerom ))))

henika26
autor
1. okt 2012

@jolly84 dakujem 🙂

aduskalac
13. nov 2012

Já sama osm nedoslychava mam to od narodenia a manžel je nepocujuci sluch stratil ako 2rocny a deticky máme zdravé vobec som neriesila Ci budu alebo nebudu pocut ,takže ziadne stresy mam vela známých nepocujucich a maju pocujuce deti

mahalo
13. nov 2012

moja kamoska ma mamu aj otca nepocujuceho a je uplne zdrava 😉 ako uz bolo spomenute..aj ked su obaja rodicia zdravi, nezarucuje to ze aj babo bude zdrave, tak to radsej ani neries.