Neplodnosť u muža

12. jún 2023

Ahoj žienky... Možno blbá otázka, ale predsa ma zaujíma váš názor na danú situáciu..
Muž ma 46 rokov 2 dospelé deti..
Pred rokom a pól sa snažíme o spoločné dieťa no stále sa nám nedarí. Ja som bola u gynekológa u mna problém nieje, mám 7 ročnú dcérku s predchádzajúceho vzťahu.
Je možné že je muž neplodny?
Za každú radu, reakciu, názor vopred Ďakujem

kiki68
12. jún 2023

Ma 46, vysoky vek na dieta aj u muza. Kamoska ma toto, jej muz mal v 40tke prve s nou a ihned to vyslo, druhe nie a teda zle vysledky u neho. Cize odporucaju uz IVF

cookie29
12. jún 2023

Takze pekne po poriadku:
- pred rokom a pol ste sa snazili, a co odvtedy?
- muz ma 46 a co Tvoj vek? Aj ten je podstatny
- u Teba problem nie je, lebo mas dcerku? Aj muz ma deti z predosleho manzelstva... navyse muzske spermie sa daju pomerne lahko preskumat, kdezto vajicka nie...
- ake mas za sebou vysetrenia, aby si mohla tvrdit, ze u Teba problem nie je?

A este poznamka, je lahsie zacat muzom, lebo u neho su vysetrenia jednoduche a bezbolestne (teda aspon co sa fyzickej stranky tyka)

katarinkalilly
12. jún 2023

Nemôže mať už pomalšie spermie? Môj muž má tiež 46,1 dieťa s prvého manželstva (17r)a v centre mu zistili že má pomalšie spermie, ktoré síce dokážu oplodnit, ale nie tak ako za mlada. My sme sa tiež snažili, ja mám dieťa s prvého vzťahu (25),tiež tak ako vy dlho, ale už som to vzdala. Môj nie🙈😊, len ja som sa teraz zamerala len na seba a bábo som vypustila z hlavy. Ak to má prísť, tak to príde, ak nie, tak ako sa vraví Boh má potom s nami iné plány. Ak mužovi dohovoriš, skús nech si dá zistiť pohyblivosť spermií. Držím palčeky

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2023

@cookie29 sme spolu 2 roky a rok a pol sa snažíme... Ja mam 35 rokov chodim na pravidelné prehliadky a gynekológ ma vyšetril, urobil všetky potrebne vyšetrenia aj odbery všetko je v poriadku z mojej strany nieje problém otehotnieť.

autor
12. jún 2023

@katarinkalilly Ďakujem veľmi pekne

floki1994
12. jún 2023

Mozno si nesedite ako partneri...aj take sa stava...muz nech da vysetrit spermie..ale uz by som isla do centra nejakeho kvoli veku oboch nech pomozu ak sa da 🙂

jaskolka
12. jún 2023

Aj u mužov plodnosť vekom klesá. To, že už má deti neznamená, že momentálne už nemôže mať problém.
Takisto je možné, že sa "chemicky" k sebe nehodite.
No najjednoduchšie je urobiť mu spermiogram a potom podľa výsledku ďalej.

cookie29
12. jún 2023

takze mas za sebou priechodnost vajecnikov (HYFOSY)? Ake mas napriklad AMH? robil napriklad postkoitalny test? zopar prikladov... casto maju zeny pocit, ze vsetko v poriadku, ale chyba vela vysetreni. A este raz, aj keby vsetko urobil, do vajicok nevidi. Kolkokrat v IVF skupinach citas, ze mali 10-15 vajicok a neprezilo ani jedno... a toto sa predpovedat neda.

andrejka1974
12. jún 2023

Plodnosť vekom klesá a musia byť oba faktory a často treba aby aj vajíčka boli úplne ok a dávali spermiam signál ,vekom k oplodnenie dochádza zriedkavejšie a časom vobec

sense
12. jún 2023

Nemusí byt ne plodný. Ake vyšetrenia ti spravil gynekológ. Lebo ten nerobí úplne všetko vyšetrenia, môže byť len ze vy dvaja ste ne kompatibilní. Ja mam dcéru s prvého manželstva, a muž mal po 40 podarilo sa nám hneď. S terajším partnerom (40r)sa nám nepodarilo ani za 3 roky, hoci on ma spermiogram v poriadku a ja hormonálny profil tiež. (hématologiu, genetiku a podobne sme nedávali robiť, keďže do IVF by som nešla, vzhľadom na vek. Raz som síce tehotná bola ale bol to MA.

nique
12. jún 2023

My sme sa s manželom snažili 6r (vek 30 a 31), obaja zdraví. Išli sme na IVF, vyšlo na 1x. Druhé dieťa prišlo samé, to som už mala 38r.
Niekedy to proste nejde