Nemôže kamarátka otehotnieť kvôli problému so štítnou žľazou?

janulkamartinko
24. jan 2011

Ahojte chcem sa spytat,moje kamaratka ma zvysenu funkciu stitnej zlazy a mysli si ze koli tomu sa jej nedari otehotniet,moze to tym byt? ake mate skusenosti? ja sa tomu nerozumiem a rada by som jej nejak poradila 🙂 dakujem

tinara23
24. jan 2011

akákoľvek nerovnováha štítnej žľazy môže robiť problém s otehotnením, a ak by aj kamarátka otehotnela môže z dôvodu poruchy štítnej žľazy potratiť. Takže bolo by dobré, keby zašla k endokrinologovi, povedala mu o snahe otehotnieť a mal by jej nasadiť liečbu. Ja mám tiež problém, ale chronický zápal štítnej žľazy a tiež sa nám nedarí, liečim sa prvý mesiac a koncom marca idem na kontrolu, takže sa uvidí 🙂

sharlotta
24. jan 2011

ano, stitna zlaza je zodpovedna za hormony

katka1981
24. jan 2011

Myslim si ze by sa mala poradit s endokrynologom, navyse je otazne kolko liekov berie, pretoze, ak berie viac ako 1 tab. denne, tak ani nie je vhodne otehotniet. Je to na dlhsiu debatu. Vsetko zavisi od hladiny hormonov a liekov. Ja som otehotnela na prvy pokus, ale uz som bola vyse pol roka bez liekov...... a suhlasim s tinarov23

pookie
24. jan 2011

Asi jej velmi nepomozes, potrebuje ist k endokrinologovi ale k tomu pravdepodobne uz chodi ked ma zistenu zvysenu funkciu. Ma funkcia stitnej zlazy vplyv na otehotnenie a tehotenstvo tak nech sa zveri do ruk lekarom, ti jej snad nasadia spravnu liecbu a pomozu. Prajem jej vela stastia, ja mam znizenu funkciu, nastastie vsetko dobre dopadlo. Len musi byt sledovana.