Ahojte,
už 3 týždne ma trápi svrbenie "tam dole".
Dr mi nasadil najprv Macmiror, nezabral. Po kultivácii vyšiel staphylococcus auerus, 3.deň vkladám Fluomizin, po dobratí mám predpísané probio z dola.
Problém ale je, že nepociťujem zlepšenie. Svrbenie nie je celý deň, len nárazovo ale teda vtedy sa idem zblázniť. Už som z toho dosť vyčerpaná, začinam byť aj ubolená, pokožka ma dole začina bolieť z toho podráždenia. Je to začervenané, podráždené..
Kvasinky vyšli negatívne.
Zúfalá som, mám 35 rokov a takýto problém prvýkrát v živote.
Asi ma neminie znova cesta na gyndu ale nešťastná som už..len vkladám a vkladám...mesiac pomaly nonstop intimku či vložku..
Nenapadá Vás niečo čo by mohlo pomôcť? Rosalgin som mala na začiatku, nezabral tiež.. nechápem. Som imúnna či ako?
@valentinaaa5985 hm, myslíš, že by tam mohol byť problém? Lebo mne realne z kultivácie vyšla baktéria, len nerozumiem prečo sa mi ani po nasadenej liečbe neuľavuje.
Keď čitam rozdiel medzi bakterialnou a kvasinkovou infekciou tak všetky príznaky mám na kvasinky - svrbenie, začervenanie, mierny opuch už aj vonkajšich rodidiel ako pysky..ale z kultivacie to mám negativne🥴
@1mika1 len mne kvasinky vyšli negatívne to len ťažkosti, príznaky na tie kvasinky sedia. A na kvasinky by bol vraj aj tak zabral ten Macmiror. Ale veď v labáku by sa hádam nepomýlili..
Neviem už čo by som skúsila, nechapem keď vieme kde je problem že prečo to nezaberá.
Ostáva mi vložiť ešte 3 tbl ale desí ma predarava, že by mi dal ďalšie čipky😫 neznášam vložky..
Zlatého stafylokoka je problém sa zbaviť. Často je rezistentný na väčšinu liečiv. Chod na gyndu nech ti lekár ešte niečo nasadí, lebo ti lepšie nebude
@terezia323 a myslíš, že mi ten stafylokok môže spôsobovať také svrbenie? Aboslútne nechápem ako sa mi tam mohol dostať🤦♀️
Dr mi povedal, že sa tam nachádza bežne, aj na koži len že sa mi premnožil. Bola som chorá nedávno od detí tak asi oslabená imunita. Asi aj tú by som mala extra posilniť teraz
Presne ako hovorí dr. Stafylokoka máš v tele bežne, problém je keď sa premnoží
Zvyknú sa dávať aj atb cez ústa a vtedy sa dávajú aj tbl proti kvasinkam, lebo tie bohužiaľ vznikajú pri atb liečbe
@terezia323 och, tak nebudem mať na výber asi, zase sa Dr nevyhnem.
Ten Fluomizin je na 6 dní tak v pondelok asi nacupitám.
Pritom mi povedal, že ten Fluomizin dole všetko vyčistí, "pozabíja" a preto rovno aj vaginalne probio predpísal.
Žiadne tamgače a prat pradlo na 60 stupňov a aj ho prezehli plus nie len z dola probiotiká ale podpor aj trávenie .
Zmeniť vložky na biointimo z lekárne...
Vnútorne probiotiká orálne, zospodu janamazol +bavlnené prádlo napríklad belinda
Ako hovori
@slavka1988 . Plus na intimnu hygienu iba vodu, bavlnene pradlo a tiez obmedz sladke, lepsia strava, probiotika aj oralne. Ziadne parfumovane vlozky a pod. Ani wc papier, iba biely
Ďakujem baby.
Jem zdravo, ovocie, zeleninu, sladké veľmi nie. Musim pridať asi probiotika.
Vložky nepouživam, len teraz kôli tým vag.tabletkám.
Všetko periem na vysokych stupňoch, žehlím, prádlo/oblečenie menim denne.. nič som nemenila a aj tak sa mi stav nelepší.
@marcellka32 jenamazol krém ale čitam, že je na kvasinky. Tie nemám práve🤷♀️
Skús anionove vložky .
@mmirka02 bola som dnes v lekárni a neodporúčali mi aniónové vložky pokiaľ trvá liečba tým Fluomizinom
Ale na "skúšku" mi odporúčila Fungicidin, vraj aj z Fluomizinu sa mi mohli dodatočne kvasinky vytvoriť a infekcia môže byť zmiešaná.
Ja som ešte nikdy kvasinky ani mykózu nemala tak sa nevyznám ale ak som si natrela z vonka tenkú vrstvu toho Fungicidinu a citim po natretí úlavu tak to znamená automaticky, že tam tie kvasinky už sú?
V pondelok sa chystám k Dr ak by to pretrvávalo aj naďalej aj keď teraz mám trochu nádej, že by mi táto kombinácia s tým krémom konečne mohla uľaviť a pomôcť🙏
Obdivujem všetky ženy, ktoré týmto pravidelne trpia a dokážu fungovať. Je to na zbláznenie. Dúfam, že sa mi to úspešne vylieči a už nikdy nevráti🙏🙏🙏
Toto presne som mala na na jesen, trvalo to 4 mesiace a liecila som sa vsetkym, co pises...kupila som si dokonca oreganovy olej a ten som uzivala
Ale co mi pomohlo....a to uplne nahodou...brusnice v tabletach...po 2- 3 dnoch uplna ulava....vyskusaj
@bzuco skúsim tie brusnice, ďakujem.
Mne sa trochu ulavilo ale nie je to stále na 100%, nerozumiem vôbec tomu prečo mi predpisana liečba nezbaberá. Nemôžem byt ani rezistentná lebo sa na toto liečim 1.krát.
Svrbenie nie je celodenné ale stále sa počas dňa objaví. Občas nevydržím a musím sa škrabať a mam pocit, že to potom len zhoršujem lebo sa to potom začervená znovu trochu, znovu pysky trochu opuchnú..natriem, ukludni sa, o pár hodin znova svrbenie a dookola dokola..
Dnes mám poslednú tbl Fluomizinu ale evidentne to tu nekonči. Zufala som už. Onedlho dovolenka a ja už mesiac nič ine nerobim len sa liečim a stale som neni fit😫
Skusila si zmeniť druh spodného prádla alebo zmeň prací prášok alebo aviváž možno je niečo v tom na čo si citlivá.... Predtým si možno nebola ale telo sa mení... Ani mne nič nebolo z mlieka a mliečnych vyrobkov a zeazu laktozova intolerancia.... Skús a uvidíš... Alebo zmeň druh intimky a vložky použi inu značku....Držím palce