Nejasné cytologické výsledky

sabina_71
7. feb 2024

Ahojte,

minulý rok po preventívnej prehliadke mi vyšlo zo vzorky z krčku maternice výsledok, kde ukázalo, že mám bujnenie a zmeny neznámeho pôvodu.
Tieto zmeny sa ukazujú aj po opakovanom odbere.
Momentálne ma chce doktorka poslať na kolposkopiu. Pýtala som sa jej čo mám rakovinu alebo nádor. Že nič take tam nevidí, ale ja sa bojím. HPV je negatívne. Čo hovorí, že je donre, ale zároveň, že nechápe tomu čo sa deje. Preto sa ešte viac bojím.
Hneď mám pred očami rakovinu, nádor, ožarovania…
Mám aj vnútromaternicové teliesko. Mám za sebou aj operáciu kvôli cystam, časté mykózy, to už našťastie odznelo, zápal vaječníkov, ektropiu krcka maternice a všeličo. A teraz sa objavilo toto. Mali ste to niektorá ?

Ďakujem za každú radu a povzbudenie

lucuass
7. feb 2024

@sabina_71 aké si mala presne výsledky?

lisymbia
7. feb 2024

Výsledky určite nemáš tak zlé aby to bola rakovina, keďže sa nález len sledoval opakovanými výtermi. To že nemáš HPV je skvela správa lebo tie práve predstavujú riziko rozvoja rakoviny. Na kolposkopickom vyšetrení si len prezrú krčkok detailne pod prístrojom aby vedeli zhodnotiť vonkajšie zmeny na ňom. Pripadne odoberú maly kúsok ktorý pošlú na biopsiu a na základe toho výsledku ťa môžu odporučiť na konizaciu alebo ťa proste budú ďalej len sledovať. Určite sa nestresuj rakovinou, ja som napr mala CIN2 a nie je to rakovina, len predrakovinové zmeny ktoré sa preventívne odstraňujú aby sa z toho nevyvinula rakovina. Určite bude všetko v poriadku 🍀

sabina_71
autor
7. feb 2024

@lisymbia si úžasná, ďakujem ti krásne ❤️

sabina_71
autor
7. feb 2024

@lucuass presne hodnoty neviem toto mi povedala doktorke do telefónu, pondelok idem k nej aby ma objednala do BA na vyšetrenie