Nedokážem zvládnuť menštruáciu. Ako sa zbavím utrpenia?

luucy
6. apr 2021

Neviem, čo mám robiť. Mám 23 rokov, žijem sama a bojím sa vôbec odísť z bytu, keď menštruujem. Pred tým si nakúpim dosť potravín na ten týždeň. Prácu mám našťastie takú, čo sa dá robiť par dní na home-office. V mladosti som navštevovala psychológa kvôli problémom v škole. Nemám priateľa, nechcem deti, nie je nejaký spôsob ako sa tohoto utrpenia zbaviť?

danielahamar
6. apr 2021

A prečo sa bojíš odísť z domu?

oli18
6. apr 2021

Toto potrebujes riesit ozaj s psychologom.

pribinak
6. apr 2021

Mala by si opäť vyhľadať psychológa. Toto čo píšeš nie je zdravá reakcia, to asi aj sama cítiš.

littlebubble
6. apr 2021

Bojíš sa toho, že ti ostane niekde fľak alebo mávaš silné bolesti?

sissy27
6. apr 2021

tiež nerozumiem, prečo sa vtedy bojíš odísť z bytu... býva ti nejak extrémne zle, odpadávaš, silno krvácaš? toto treba riešiť s gynekológom. Ak máš len obyčajnú menštruáciu bez nejakých výrazných komplikácií, tak potom smer psychológ. Inak je to jediný prípad, kedy sa bojíš odísť z domu?
A áno, riešiť sa to dá - vnútromaternicovým telieskom. Ale tiež to má svoje riziká... Ak si myslela na trvalé riešenie typy hysterektómia, tak to ti nikto len tak na vlastnú žiadosť nespraví, to je vážny zákrok a tiež nesie so sebou nejaké riziká a komplikácie do budúcna.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anabel2341
6. apr 2021

@luucy ja som opačná ja keď mám menštruáciu musím byt na čerstvom vzduchu ísť do lesa behať
Pretože vtedy nepociťujem žiadne bolesti ale náhle ako som doma hormóny mi skáču jedna radosť
A zase mám kamarátku ktorá keď mala menštruáciu ani len do školy nešla kvôli tomu niektoré ženy dievčatá to zvládajú po svojom ale určite by ste mali skúsiť odbornú pomoc možno by ste našli príčinu prečo to tak je

littlebubble
6. apr 2021

@sissy27 Možno by som začala najprv tabletkovou formou.Mne pomohla HAK a veľmi, ale až 3tia v poradí.Prvé dve mi bolesti nezmiernili až tak.Teraz konečne necítim nič len občas slabučký tlak.

Tiež som nebola schopná ísť do školy.Od 11 som sa trápila a mala som niekedy také bolesti, že som od vyčerpania zaspala.Nevedela som stáť na nohách a myslela som si, že ma nikto nikdy nezamestná pretože každý mesiac nebudem môcť jeden deň prísť.Do školy po mňa chodili rodičia.Nevedela som ani sedieť, ale nevládala som sa ani hýbať.Najlepšia bola vtedy posteľ.

Našťastie už nič necítim a menštruácia je pre mňa úplne prijateľná.Tak isto som silno krvácala.Teraz už skoro vôbec.

jaskolka
6. apr 2021

A dôvod strachu? Máš silné bolesti, alebo ti je zle, alebo proste "len neznášas" menstruaciu? V každom prípade vyhľadaj lekára, ak ten posledný dôvod, tak psychológa, lebo to určite nie je normálne. Menštruácia je normálna súčasť života ženy, ak z nej máš hrôzu a fóbiu, určite to musíš riešiť z odbornikom. Lebo nezbavís sa menzesu, jedine ze by si si dala vyoperovat maternicu.

sissy27
6. apr 2021

@littlebubble len nevieme, či je to u zakladateľky bolesťami alebo proste je má v hlave nejaký blok. Pri teliesku menštruácia nie je (neviem či pri všetkých, ale kamošky čo majú mirenu, tak nemajú menzes). Mne to skôr príde, že zakladateľka sa chce zbaviť menštruácie ako takej, nie bolesti.

littlebubble
6. apr 2021

@sissy27 Veď toto, že sa ešte nevyjadrila.Ja by som sa telieska bála, ale existuje aj tabletková forma pre športovkyne. Tie MS tiež nemajú, ale netuším ako sa to volá len viem, že to existuje.

Neviem či je to pravda, ale neodporúča sa teliesko až po pôrode? 🙂

sissy27
6. apr 2021

@littlebubble netuším, ale jedna z kamošiek nebola nikdy tehotná a ani nechce byť a mirenu má dlho.
Športovkyne asi len posúvajú menzes mimo súťaží a pretekov, neviem či to riešia tak že vôbec nemenštruujú.

littlebubble
6. apr 2021

@sissy27 Mne to vravela gynekologička aj známa, že tam sa nerobí pauza vôbec, že to používajú hlavne plavkyne.Aj keď som čítala, že žena nemusí menštruovať vôbec tak ja som si pri normálnej HAK neurobila pauzu a potom mi 3 mesiace nedošli a došli až po druhej vyvolávačke, ale moja lekárka mi povedala, že to nebol správny postup vysadiť HAK ako mi to vravel iný lekár.

Takže neradím robiť hlúposti pri normálnej 21 dňovej HAK.

nela423875
7. nov 2021

Bojím sa ísť do školy z menštruaciou