Chcela by som sa spýtať, ako ste riesili problem otehotniet? Ako dlho ste sa snazili, kym ste si povedali, že je cas navstivit lekára?
Ake testy robil, ake lieky predpisal a dockali ste sa babatka?
Ďakujem za skusenosti.
@glamorous55 po 7 mesiacoch, bezne je to po roku, urcite nie po dvoch.
Ako prve podla mna je potrebne vysetrit spermiogram partnera, u teba hormonalny profil a odsledovat ovulaciu.
Ja som sa dockala tehotenstva a v januari sa snad dockam aj babatka 🙂 az prostrednictvom IVF, ale tak u nas boli zistene po dlhsom case specificke zdravotne problemy.
Drzim palce ✊✊✊.
zalezi aky mas vek zvycajne sa to riesi po roku ak mas vek po 35 tak po pol roku... ako prvy sa riesi spermiogram, kedze je to najjednoduchsie vysetrenie a potom prichadza na rad zena, klasika sono, kontrola hormonov, ci mava ovulaciu, ked sa nic nezisti, mozu vam navrhnut inseminaciu alebo diagnosticku laparoskopiu,.. je toho vela treba sa porozpravat s dr
@glamorous55 my sme zacali riesit lekarov po roku snazenia (kedze sme mali 30)
Mne urobil gynekolog vysetrenia,muza poslal na spg...potom ma poslsli do centra na dalsie vysetrenia,podstupili sme ET aj KET..po 2 neuspesnych pokusoch mi urobili dalsie testy,nasadili liecbu...normalne sa zatial nezadarilo a budem sa znova pripravovat na KET
Ja som bola akurát včera u dr.sice s iným problémom ale keď som tam už bola som sa ho spýtala že sa nám nedarí.ze kedy by sme to mali riešiť s dr.povedala som mu asi čo by mohlo byť na vine ( pravidelná ale veľmi slabá menštruácia ). Snažíme sa od marca a povedal že v decembri keď mám ísť na preventivku tak sa porozprávame a asi mi aj hneď urobí komplet vyšetrenia aj s hormonálnymi profilom. Jeho prvá reakcia na tú slabú m. bolo že kedy šla moja mama do prechodu.
Myslím že po pol roku sa môžeš ísť s ním porozprávať a už len to ti pomôže k uvoľneniu sa nemysleniu len na to najhoršie.
Treba ísť čím skôr, kým sa porobia vyšetrenia, niečo to trvá.
Takže po pol roku môžete ísť.
my po roku, najprv ma kazdy mesiac sledovali, ze kedy dozreje vajicko, len tomu sa moc nechcelo, dali mi lieky, nepomahalo, tak som sla na operaciu, nasadili zase liecbu a po mesiaci sa to podarilo a mame doma uz rok a nieco maleho vymyselnika, podla mna netreba cakat, liecba je tiez na dlhsie, cim skor zacnete, tym lepsie
@glamorous55 okrem tradicnych vysetreni odporucam aj hematologa plus reprodukcnu imunologiu
@glamorous55 ahojky ako dlho sa snazis normalne je tak 2 roky potom lekar uz robia testy sleduju ovulaciu kedy je ako dozrieva folikulum a ak je potom pptrrbne tak aj spermiogram partnera