Necitlivosť, frigidita po pôrode

26. nov 2019

Zdravim, mam problem intimneho charakteru. Pred nejakym casom som porodila, porod bol vaginalny s nastrihom. Od porodu ale bojujem s problemom, nielenze ma nic nedokaze vzrusit ale akykolvek dotyk na intimnych partiach je pre mna rovnaky ako ked by sa mi niekto dotykal chrbta,ruky, nohy... Dotyk citim ale nic viac. Samotny sex je pre mna bolestivou zalezitostou a pri masturbacii mi to nic nerobi. Do porodu sme mali sex s partnerom dost pravidelny, dokonca aj pocas celeho tehotenstva sme mali docela intenzivny styk. Momentalna situacia je pre mna velmi frustrujuca a neviem, co mam dalej podniknut. Podla doktorky som pekne zahojena a nemam pocit nejakej psychickej ujmy z porodu. Naozaj uz neviem co dalej.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pepa_nr
26. nov 2019

Ak dojcis, tak hormón prolaktin výrazne znižuje libido a všetci vieme, že vzrušenie začína v hlave. Takže za pár mesiacov sa to postupne zlepší.

eliska13
26. nov 2019

Kolko je od porodu?zena vplyvom hormonov a upnutosti na dieta uz sex tak nemusi prezivat niekde som to citala, ze priroda to tak zariadila🙂

autor
27. nov 2019

@eliska13 3 mesiace

autor
27. nov 2019

Dakujem, dame tomu este cas a uvidim ako sa veci vyvinu. Mozno je to na mna cele prirychlo..

pepa_nr
27. nov 2019

Tak tak, nerobte unáhlené závery. Je to veľká zmena v živote, časom sa všetko utrasie. Držte sa.

raddka226
6. sep 2023

Ahooj. Môžem vedieť ci sa ti to upravilo? Ja mam teraz to isté a to som už 2 roky po pôrode a žiadna zmena...

123barborabarb
18. okt 2023

@raddka226 ja taktiez, 2 roky po porode a na sex absolutne ziadna chut, dokonca je bolestivy pre mna a to doktor povedal,ze vsetko je v poriadku aj hladina hormonov. Kojit som prestala ked mal maly 8 mesiacov, teraz ma 2 roky. Partner mi to uz zacina vycitak,ze nemame sex a ja nemam chut. Prosim podelte sa aj ine ci mate takuto skusenost a ci sa s tym da nieco robit.

autor
6. nov 2023

@raddka226 Pravdu povediac sú to 4 roky a zmena žiadna. Nechuť pretrváva, bolesť pri každom styku, odvtedy som absolvovala 3 návštevy u starého gynekológa s odpoveďou, že nikde problém nevidí ( čo sa fyzickej stránky týka). Neskor som prešla k inému lekárovi a ani ten nikde problém nenašiel. Z mojho laického pohľadu je bolestivosť zrejme sposobená poklesom panvového dn, pretože bolesť cítim vysoko v podbrušku. V roku 2021 som mala druhý porod a ani po ňom sa stav nezmenil. Kojiť už dávno nekojím, hormóny už by mali byť ustálené a ja som vďaka tomu dlhodobému stavu začala mať averziu na sex.