Nechávate si menštruačný kalíšok aj v noci?

9. nov 2022

Baby, spávate s menštruačným kalíškom? Mám prvýkrát zavedený a rozmýšľam, či je niekto, kto vyložene s ním nespí a ak áno, prečo? Ďakujem za odpovede.

stellarstar
9. nov 2022

Jasné, pred spaním vylejem a vydrží do rána

aceris
9. nov 2022

Jasne, bez neho by som uz spat nesla 😅

ukulela
9. nov 2022

Len ked mam silnu ms necham si ho. A istim menstruacnymi nohavickami. Ked mam slabu, uz bez neho len s nohavickami.

lulaby1982
9. nov 2022

Menštruačný kalistok je podľa mňa jeden nechutný vynález ,je to na úrovni ako tampón.V živote by som si nedala toto individum nikam. Nechápem ako to môže niekto mať, udržiavať odpadovu krv v tele.

Vy ste nepočula o šoku z otravy? Keď dámy mali závedene kade jake tampóny a kalisteky a potom im museli amputovat končatiny ?dostali afylakticky sok?Maternicovy odpad má ísť pekne von a nie,aby sa mu robila obstrukcia. Ja osobne by som dala skutočne tampón alebo kalistek,len vo výnimočných prípadoch ,fuuuj, je to nechutne .

aceris
9. nov 2022

@lulaby1982 to co pises je len o tamponoch....neplati na kalisok

syslik81
9. nov 2022

@lulaby1982 si studovala na harvarde ci si si precitala clanok v novom case? mudra si jak guma na trencloch ... ked si neskusila prd vies a prd mozes radit.. si strkaj noviny medzi nohy vzdy lepsie ako klasicke vlozky aspon nezaspinis prirodu...

ukulela
9. nov 2022

@lulaby1982 evidujes rozdiel medzi tamponom a kalichom?

patus_2
9. nov 2022

@lulaby1982 medzi tampónom a kaliskom je obrovský rozdiel, nedajú sa porovnať, pretože fungujú na úplne inom princípe.
@autorka ak to vyhovuje tebe tak si ho kľudne nechaj aj ja noc. Ja si ho na noc nedávam, na noc mám radšej ms nohavičky.
Mimo tému, ale "maternicovy odpad" je asi najhorší výraz čo som doteraz počula...

biancarv
9. nov 2022

Ahoj. Ja s ním spím. 😊

evica17
9. nov 2022

Ja som čítal v návode jedného kaliska,značku už nepamätám,že n noc by sa nemal používať. Tak si ho nedávam na noc. Kvôli tomu že ležíš. Ale cez deň v pohode.

evaachesa
9. nov 2022

Hlavne cez noc je neoceniteľný. 👍
A hlúposti od pani vyššie neber vážne. 😉 Určite ti nič neamputujú kvôli kalíšku. 🤦🏻‍♀️😅

bluka2
9. nov 2022

Jasné

buberova
9. nov 2022

@lulaby1982 afylaktický? myslela si anafylaktický šok? Čiže alergickú reakciu?

Na základe toho by som zvážila hodnovernosť tvojho komentáru...

elian
9. nov 2022

Ja používam aj v noci ..... geniálny vynález je to 😉
A pani vyššie vie o ňom makový prd

autor
9. nov 2022

@elian
@bluka2
@evaachesa

Baby a nebojite sa toho, co pise @evica17 , ze v noci sa to moze dostat naspat a sposobit infekciu.?

@biancarv
@ukulela hlavne ked mas silnu ms je to vraj nebezpecne 🤔
@aceris
@stellarstar

Neviem, nemam ziadnu skusenost, len nechcem spravit hlupost 😅

malykonik
9. nov 2022

Baby, a ako sa to používa, cely deň v práci to vydrží? Ako vylievate tu krv a čistite ho?

syslik81
9. nov 2022

@malykonik v praci mame zachod s umyvadlom takze easy pre mna .. ale len prvy den max 2 a nie vzdy krvacam tak ze musim aj na obed vyliat .. inak vydrzi od rana do vecera... ak mam silnu a idem niekam tak voda do flase ... s nou potom kalisok oplachnes ..

syslik81
9. nov 2022

prave naopak -odkedy pouzivam ziadna infekcia nic .. mavam aj na noc ..

simsalabim
9. nov 2022

@lulaby1982 fuha. Mas to vobec nastudovane, ze mas taketo hlasky? Ja ho pouzivam vyse 15 rokov a je to vynalez hoden Nobelovky.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
canis_lupus
9. nov 2022

Ja ho milujem, ale v noci nepoužívam, nie je mi príjemné mať "tam" niečo nonstop. Neviem, či som nejaká vadná, ale mám slabú ms a v noci aj bez kalíška zo mňa krv nejde, až keď sa postavím z postele, takže tak či tak ostáva v maternici celú noc a nemám žiadne infekcie 😂 Do práce je to topka, lebo ráno si ho dám doma a vyberiem zase až večer doma a mám kľud celý deň 😁

annm81
9. nov 2022

@ukulela Uprimne, mňa by napríklad celkom zaujimalo, aký je rozdiel medzi tampónom a kalíškom z pohľadu syndrómu toxického šoku, lebo podľa mňa je to úplne rovnaké.

jazula
9. nov 2022

@canis_lupus Prosím ťa, môžem možno hlúpu otázku? Keď si dáš kalíšok ráno doma a potom večer doma vyberieš, nelimituje ťa cez deň v chodení na toaletu? Myslím tým, či nejako nezavadzia a tak.. Skúsenosti nemám, láka ma vyskúšať kalíšok aj MS nohavičky, len mám stále pochybnosti, ako to môže fungovať 🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
9. nov 2022

@annm81 tak hlavne z akeho materialu je kalisok a z akeho tampony .. a cim su tampony napustene vlakna kt nepatrne ale aj tak poskodzuju vnutro ... a vela dalsieho .. na nete je toho xy a teda kalisok a tampon porovnavat to sa snad ani neda

terry658
9. nov 2022

Ahoj, ja s ním spím. Vlastne to je jediná pomoc proti pretečeniu. Mne ani popôrodná vložka nestačí. Konečne sa normálne vyspím, keď mám svoje dni. Vôbec netlačí ani nič podobné. Treba sa oň starať ale pre mňa je to jednoduchšie ako stále kontrolovať či som nepretiekla cez vložku. Infekcie mi nejak nespôsobuje. Pre mňa úžasný pomocník.

annm81
9. nov 2022

@syslik81 Sami výrobcovia kališkov upoozorňujú na možnosť TSS.

syslik81
9. nov 2022

@annm81 ano napisat sa to musi ale pisu aj to ze ryziko je minimalne a oproti tamponom zanedbatelne .. nic co sa pcha do vaginy nieje prirodne jedine hubka .. a este nieco co vsak s menstruaciou nema nic spolocne ale kazdopadne napisat sa to musi .. no zlozenie tamponu a kaliska je markantne rozdielny hlavne co sa chemikalii tyka