Ženy chcem sa opýtať, či sa neobávate že Vám hpv vírus spôsobí zmeny aj čo sa týka ústnej dutiny, hrdla... čoraz viac na mňa vybehujú články, že môže spôsobiť aj rakovinu hrdla a pod....resp. či sa Vám niektorej k tomu dr. vyjadril... ďakujem
@stellarstar vďaka za reakciu, ja som tiež vlani podstúpila konizáciu...po konizacii som mala cyto ok, teraz sa chystám na preventívnu... dúfam že to u mňa bude tiez ok...ale v poslednom čase som registrovala aj iné dopady hpv na zdravie,tak som ostala ešte viac nekludna 🙈
Ja som mala konizaciu v roku 2011 a odvtedy je vsetko ok. Preventivky vzdy v poriadku. Nebojte 🙂
@eliska13 o neplodnosti z HPV som jakziv nepocula. S HPV sa stretne 80% populacie, takze pokym sa nestretne panic a panna je dost vysoka sanca, ze sa s tym telo stretne, akurat, ze niekto ma slabsiu imunitu a vtedy sa to prejavi. Ja som mala za cely zivot 3 chlapov a oni tiez neboli jak Boris Kollar 😂 takze spravodlivost v tomto nie je. Ale autorka neboj nic, ja mam vela znamych, co podstupili konizaciu a su roky uplne oki 🙂
Nebojím, lebo HPV nemám. Ale ak by som mala, snažila by som sa udržiavať imunitu v top forme, aby mala vírus pod kontrolou.
@tata1401 ja som bola na konozacii pred 10 rokmi a odvtedy mam pokoj, cyto stale II. S konizaciou ti vacsinou zmizne aj virus. Ale mam len jedneho partnera cely cas. Ked budes chodit na preventivky nemusis sa bat.
@scorpionflower1 áno, aj ja som s manželom už 20rokov...osobne nie som dáky prelietavý typ🙈rada počujem že ste ženy po konizacii už roky ok🙏
@tata1401 žijem s hpv už vyše 15 r a doteraz som nič nemala okrem pred 2 r zle cyto po konizacii všetko ok