Návaly tepla a potenie v období perimenopauzy

22. jún 2023

Viem, že je to u žien stále veľmi diskutovaná téma, no napriek tomu privítam všetky rady ako s tým bojujete,čo vám pomáha. Asi viac žien čo tým prechádza mi dá za pravdu, že je to niečo strašné ! Viem, viem každý sme iný, inak zvládame bolest,stres, aký kolvek diskonfort.
Prežila som toho v živote dosť, silné dlhotrvajúce aj bolestivé menštruácie v mladosti, ťažké pôrody, čistenie viac krát kvôli silnému krvácaniu.
Ale toto mi príde brutálne najhoršie! Hlavne v zamestnaní, kde máme neskutočné dusno, teploty nad 35 st .v lete v hale. Myslím, že je to zrejme ak psychické, alebo predsa len horšie to znášajú ľudia zo zlým životným štýlom, ktorý tak veľa nešportujú. Snažím sa jesť aj zdravšie ak keď sladké, káva musí byť kvôli nočným veľa jem sladké. Navyše v noci sa budim každú chvíľu s tým, že sa idem zadusit. Tie návaly mám tak do hlavy tlaky,potenie na krku, hrudi. Som nonstop nevyspatá,unavená.
Máte to podobne aj vy či sa dá vydržať?
Ja mám pocit, že idem vybuchnúť, hrozne nervózna som s toho už. V zime bolo oveľa lepšie.
Ďakujem za tipy, rady, čo kolvek.

laurikalalinka
23. jún 2023

Mne začala z nicoho nič sa menštruácia predlžovať,mala som ju v podstate 3 mesiace v kuse,prešlo 5 max 10 dní a znova,vtedy som myslela ze každého zabijem,alebo vsetko co mam v ruke rozbijem znervoznovala ma každá malickost,bola som unavená...nakoniec nadmerné krvácanie v predmenopauze...ale odislo to samo...

viestta
23. jún 2023

Ries to so svojim gynekologom. Nie je nutne takto trpiet, da sa to riesit

alison11
23. jún 2023

Zájdi ku gynekologovi sú lieky nato prípadne antidepresíva,tiež veľa ľuďom pomáha aj z návalmi ak máš záujem za poštovné Ti viem poslať knihu o menopauze gyn opisuje rôzne stavy a aj typy návalou a aj posstupy liečenie je to anglická gynekologička.Mne zatiaľ zaberá Omega 3 a B-komplex na návaly a búšenie srdca som mala v októbri bolo to hrozne nepríjemné od kedy beriem tieto vit. tak to mám pod kontrolou.

kakawah
23. jún 2023
https://www.youtube.com/watch?v=dgKf7lnLpCE

popozeraj si tieto podkasty,je ich viac, niečo tí napovedia o tomto probléme. Ja beriem tbl. Volno predajné, nebudem tí tu davat názov, kupujem v UK, na sk mate tiež veľký výber. Okrem toho vraj pitie šalviioveho čaju pomáha pri tom poteni. Prechadzam si tým obdobím, tie tbl. mi pomáhajú prekonať to, úprava stravy a pohyb. Necvicim ,to nie ale veľa chodim,

luccija
23. jún 2023

Netreba vyzdrzat, ale dať si pomôcť.Su lieky, prípravky veď to môže trvať roky nebudeš predsa trpieť.Ak máš možnosť pozri si Zuzanu Vackovu robila rozhovor s mamou gynekologickou tak sa volá jej profil o menopauze.Ak nevieš nájsť odfotim to.Mne povedal gynekológ, že tretina žien prejde menopauzy ani nevie ako, tretina horšie a tretina môže skončiť na psychiatrii.Estrogen ovplyvňuje celé telo psychiku, spanok všetko..
Moja mama brala hormóny 48-51 postupne slabšie a slabšie a nemala jeden príznak aj, keď to má rizika určite nebudem trpieť.A odvtedy už sú rôzne iné prípravky krémy do pošvy a tak...

autor
23. jún 2023

@luccija ďakujem pozriem to určite. Ja to mám po mamine.Tak ono je to celkom zahul keď robím v hale, kde je neskutočne teplo, dusno. Riadne mám stresy s toho každý deň. Riešila som to z gynekológ,len problém bol, že fajčím.

autor
23. jún 2023

@viestta ďakujem mo musím. Aj keď raz som, len problém bol, že fajčím. A voľno predajné nepomáha nič. Občas má to vychyti ale najviac v noci a v robote.

poppy22
23. jún 2023

fuuha..nestraste tu,ze antidepresiva...to by som nechcela zacat brat...ale pridam sa k autorke.ak mate osvedcene volnopredajne pripravky,caje,kvapky,dychacie cvicenia,ja neviem,cokolvek-budem vdacna ja ja....asi to aj na mna uz prichadza...rada si precitam rozne tipy.kedze ja velmi na uzivanie tabletiek nie som,hormonalne veci mi vseobecne skor ublizuju...a gynekolog aj tak povie-vsak vyskusajte toto a ked nie,tak skusite ine....