Vedel by nam niekto poradit ( z vlastnej skúsenosti). Moja mama je po chirurgickej liecbe nezhubneho nadoru pankreasa kde jej odobrali hlavu pankreasa ,dve tretiny zaludka ,zlcnik ,dvanastornik , polovicu zlcovych ciest a ma dg. Ina chronicka pankreatida .Viem ze tieto diagnozy nie su v tabulkach o miere poklesu vykonavat zarobkovu cinnost. Poberala invalidný dôchodok vo výške 45% a bola hodnotena "tabuľkovo" ako operácie žalúdka . Teraz bol jej invalidný dôchodok znovu prehodnoteny a následne odobrany so záverom že sa zdravotný stav zlepšil. Čo absolútne odporuje jej dg. Aktualne čakáme na rozhodnutie zo soc. poisťovne ( už po odvolaní ) a pravdepodobne to pôjde následne na súd. Ďakujem za akúkoľvek info.
@spachtosko5 ak lekári ohodnotili jej stav za zlepšení a diagnóza nie je ani v tabuľkách, tak máte malú nádej na opätovné priznanie invalidného dôchodku.
Nemá maminka nejaké zdravotné obmedzenia, ktoré spôsobila tá operácia ?
Mám na mysli potrebu pravidelnej kontroly u nejakého iného odborníka ?
Mohli by ste doplniť ku lekárskej správe a tam by bola väčšia šanca.
mám známu, ktorá tiež mala ID...bola na kontrole ohľadom celiakie a vraj jej stav je už taký, že ID nepotrebuje...ak sa stav znova zhorší, bude musieť tortúru celú opakovať??? Ja si kvoli onko tiež vybavujem, SP chýbajú evidenčné listy z dvoch zamestnan, pričom ja som potrebné materialy odovzdala, no zamestnávatelia nie, tak sa mi čakacia lehota predlžuje o dalších 60 dní
@bundle dobré ránko. Zdroj. Stav sa nezlepšil a stále trvá na rovnakom ako keď jej priznali prvý id. Pravidelne navštevuje odbornú ambulanciu kde je pravidelne sledovaná. Nakoľko jej odobrali dôležité organi má doživotný postich ktorý ju obmedzuje nielen v stravovaní.
Orgány 🙂
@spachtosko5 ona asi nie je onko pacient, len je sledovana... zial ak diagnoza nebola od zaciatku ako onko len ako operacia a nasledky operacie su zahojene, tak vlastne nie je dovod... mojmu ockovi kazdy rok prehodnocovali stav - on bol onko pacient ale so vsetkym co k tomu patri ...
Je normalne ze ak sa stav zlepsi tak id je odobraty:-/ ak dovod preco bol priznany pretrvava tak id zostava.
Som už 10 mesiacov na PN a stále sa liečim na rakovinu lymfomu...mám aj niejake dalšie pridružené diagnozy, ako je anémia, polyneuropatia a pod. Nemáte skúsennosť na koľko percentný dôchodok to je?
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok? Mám 27 rokov, od 3 rokov 5x operované ľavé ucho (detské kramáre) pre chronický recidivujúci choelsteatóm stredného ucha, na ľavé ucho nepočujem, mám problémy aj s rovnováhou (eustachovou trubicov) odoperované sluchové kosti - (strmienok, kladivko a nákovku) prevodovu poruchu sluchu (anakúzu). Ušný lekár mi povedal, že mi nedáva šancu získať invalidný dôchodok lebo za tieto diagnózy by som vraj získal iba 21% čo je nepostačujúce. Mne sa to ale nezdá... okrem toho mám aj dlhodobé problémy s chrbticou (skolioza, kyfoza, CBS syndrom) Ďakujem za radu!
@spachtosko5
Ako je to teraz, ako ste dopadli? Poberá momentálne ID?
@karkulos nie :( jej dg nieje v tabuľke takze nemá nárok . Poberá opatrovateľský príspevok na starú mamu
@spachtosko5
Ach
@spachtosko5 U naś som o tom počula od jedného známeno. Mal invˇdôchodok kvôli kratšej nohe. Výrazne kratšej. A po dobrej operácii nohu zrovnali a tým pádom sa zlepšil jeho zdravotný stav a dôchodok mu odobrali.