Ahojte. Pred mesiacom mi vyberali bartolinku na ľavej strane. Už sa to pekne hojilo aj stichy sa mi rozpadli ale dnes mi to zas napuchlo a trochu to boli, zas sa mi zle sedí. Máte prosím niekto skúsenosť ? Bojím sa ísť k doktorke keď je teraz taká situácia a bojím sa zas toho že mi to budú operovať. 2krat mi to rezali a čistili za ziva a až na 3krat mi ju pod narkozou vybrali no keď má pustili domov nedali mi žiadne antibiotiká.
@18lauren10 Urcite volaj lekarovi co ta operoval, nech zhodnoti siruaciu. Nie je to ok, kludne to moze byt zapal.
@18lauren10 mne pomáha prikladať si ľad, hneď len čo sa to trochu ozve. Potom sa to ukludni. Pozor ľad treba obalit na nejakej látky, neprikladat priamo na kožu
@18lauren10 Odporúčam liečiteľku eniris na FB. Mne na to "naordinovala" 4 rôzne čaje aj s protokolom ako ich striedať a piť. Plus potieranie olejcekom, derivacny kupel. Po týždni mi to pomohlo, zlaza sa úplne zmenšila na normálnu veľkosť a odvtedy mam pokoj
@viki_lv môžem sa opýtať aký je to derivačny kúpeľ a akým olejcekom ste si to potierala?
@alazala áno ľad si prikladám. Teraz mi to trochu odpuchlo ale stále to boli
@petulkahu aj muž si mysli že je to zápal. Lebo vraj to mám horúce a začervenané a že určite to nie hnis alebo čo lebo že to tkanivo je tvrdé. Teraz mi dal na to ľad tak to mám menšie no boli to stále. Dnes mi to tam aj tak nikto nezodvihne skúsim ležať a zavolám zajtra 😏
@18lauren10 levandulovym éterickým od dottery a derivacny kupel kuk Google, je to dosť intímne na to, aby som to tu rozpisovala
@18lauren10 a pohotovost? budu potrebne atb. podla mna.
@18lauren10 treba ist na gynekologicko-porodnicky príjem do nemocnice, su tam stále. Ja som takto riešila zapálenu bartolinku minulý týždeň. Tiež som najprv vyčkávala az som z toho zápalu dostala teplotu. A nakoniec som skončila na ATB. Dr nadával, ze keby som prišla skôr, nemuselo to byť také
@nikpa tiež ti ju vybrali a po čase sa ti zas zápalila?
@18lauren10 nie, mne ju este nevybrali. Striekačkou mi vytiahol hnis, narezal a dal drenáž. Ked sa to bude opakovať tak si ju dam vybrať
@veva111 nech sa páči http://www.eniris.eu/sk
Tu ma aj telefónne číslo uvedené a čas kedy sa dá volať. Ja keď som jej volala, tak mala vkuse obsadene, tak to treba viackrát skúšať
@18lauren10 ahoj,mna trápila b.zlaza a jej cysty nej 5rokov dookola, stále čistenie bez umrtvenia, pár tyzdnov pokoj a takto sa to opakovalo..až som mala tiež predminulý rok zákrok,vybratie v celkovej anasteze, no sám dr mi povedal že mi nezaručuje že budem mat pokoj( snažil sa odstrániť všetko ale po toľkých cisteniach a opakovanom narezavani žľaza bola rozdelena na veľa časti,no katastrofa keď mi to oznámili po prebudení,že aj tak nič z toho nebude)asi po 3mes som zasa začala citit diskomfort,ale nechala som to tak,už som plakala že asi s tým budem cely život , že to nechám tak kým nebudem mať zas zápal a bolesti. Čo mi jedine pomohlo,bol pôrod. Odvtedy problémy zázračne zmizli, už to bude 8mes, dúfam ,že sa už ani nevrátia..🙈