Dobrý večer. Predchvilou som si robila samovyšetrenie prsníkov, no na pravom som si niečo pravdepodobne nahmatala. Je to v spodnej časti. Najprv mi napadlo, že by to mohlo byť z hormonálnej antikoncepcie, čo beriem. Lebo odvtedy čo ju beriem, tak sa mi velkosť prsníkov zväčšila. Môže to byť aj tým ? Alebo poprípade ako by som mala postupovať ďalej ? Ďakujem za odpovede. (Mám 18 rokov)
mne sa niekolkokrat v zivote zvacsila mliecna zlaza pocas cyklu tak ze z nej bola bolava hrcka, a nic to nebolo, ale urcite treba behnut na gyndu a sono prsnikov. niektori gynekologovia robia priamo aj prsia, niektori posielaju inde, radsej to skontrolovat a byt v klude
@daniela_golianova ahoj, môže to byť kadečo - od úplne neškodného útvaru po útvar, ktorý treba bezodkladne riešiť. Takže, prosím, čím skôr (tým myslím ideálne zajtra, prinajhoršom do konca tohto týždňa) choď ku gynekológovi alebo, ak by si mala problém sa tam dostať, tak rovno na sono. Aj keby si si mala priplatiť za skorší termín. Budeš vedieť, na čom si a ako ďalej postupovať.
zamysli sa,či ozaj tú hak potrebuješ a či ti príp. zdrav. problémy za to stoja...tu ťa nik nevyšetrí,chce to sono,ale pravdepodobne o nič vážne nepôjde
neviem ci mas pre ms, ale vtedy byvaju hrcky v prsnikoch bezne, no rpe istotu aj tak treba vysetrit u gyn a ten odosle na sono.
no neplas sa, vela zien ma fibroadenomy, ci cysty. ( ja tiez ,a j moja sestra, dokonca na rovnakom meiste )
Niekedy to býva pre menštruáciou a po nej zmizne, ak sa rýchlo nedostaneš k lekárovi, tak po menštruácii znovu skontrolovať, ale ak to bude tam aj vtedy, tak radšej k lekárovi.
ist ku gynekologovi. ten ta posle na sono, kde zistia, co to je