Ahojte, je tu taka maminka, ktora si vyziadala nahliadnutie do skriningoveho vysetrenia svojho novorodenca.? Treba ziadost, alebo staci prist osobne? Dakujem
@kimi203 pri odchode z pôrodnice dostávaš správu, kde sú všetky vyšetrenia uvedené. Nedostala si? nechápem.......
@katarinamarkova nedostala som, lebo ma neprepustali z tej nemocnice, kde som porodila, ale nas prelozili do Bratislavy a stadial do Nitry a prepustala nas Nitra.
@kimi203 u nas z porodnuce posielali spravu dr., mne ju nedali
@veronikastrickova
@evittam snazila som sa jej dnes dovolat, ale nedviha, vyskusam este urcite. Ale ked sme boli u nej prvykrat, tak ju pytala odomna, ale mala som iba papiere z BA a NR. Mozno jej doposlali neskor, to neviem.
@kimi203 malemu tiez dost neskoro posielali, ale oni mne to vobec nedali
@kimi203 aha chápem, tak už len obvolať kde sa papiere nachádzajú.
Ak myslis tie skriningove vysetrenia na metabolicke ochorenia, tak tieto vysledky posiela labak priamo pediatrovi, ale moze to nejaky cas trvat.
@maminecka2 ide mi konkretne o skrining obliciek - vysetrenie ultrazvukom.
@kimi203 Aha, tak to ma byt v sprave kde ho robili. Mozno skus na to oddelenie zavolat. Aby sa nestalo ze si v kazdej nemocnici mysleli ze ho urobili/urobia v tej druhej a neurobil nik...
@maminecka2 v zamkoch sme boli 3 tyzdne, a nevedeli, ze sa to skomplikuje a prevezu nas inde, takze sa nemohli spoliehat, ze to niekto iny spravi.
@kimi203 Jasne, vsak verim ze aj urobili. Ale ak riesili nejaky iny problem - zrejme ste meli nieco akutne, nemuseli na to mysliet. Hadam sa dopatras k vysledkom. Ak by nie tak ziadaj pediatricku nech vas este na to sono posle nech mate istotu ze je to OK.
@maminecka2 maly to sono odvtedy absopvoval asi 50x kedze ma diagnozy a aj niekolko operacii. Ide mi o to, ci nieco nezanedbali po porode, kedze som na to po 3 tyzdnoch prisla ja....a az potom bolo spravene sono na ktorom sa ukazali zavazne vrodene vady, ktore mali byt operovane neodkladne po porode a mohli sposobit aj zapal, ktory prekonal. Nehovoriac o tom, ze to doteraz komplikuje jeho zdravotny stav. 50% deti operovanych hned po porode aj tak zomiera, takze nechcem mysliet na to, ze bol tyzdne bez povsimnutia. Ine zdravotne k9mplikacie nemal ani nema nastastie.
@kimi203 tak toto by som riesila asi tak, zeby som zavolala pediatrovi a ked to ten nema, tak by som obvolala nemocnice kde lezal a hlavne priamo na to1. sono, oni musia mat zaznam v pc minimalne.
@veronikastrickova. Prave som dovilala s pediatrickou, sono bolo spravene, ale iba zaskrtnuta kolonka bez rozpisania, aky bol nalez. Budem to musiet doriesit priamo v nemocnici, kde som rodila.
@kimi203 moze sa stat ze sa strati, ale oni zaznam mat musia. Nam tiez 2mesiace "cestovala" karta, vdaka poste
@kimi203 No, clovek sa ozaj nenudi... Ja mam doma tri zdrave deti a furt cosi riesime. Drzte sa.
@maminecka2 dakujeme.
@kimi203 v dokumentacii musia byt vsetky prepustacie spravy zo vsetkych oddeleni i nemocnic v ktorych kto kedy bol. Teda aj ked si rodila inde nejestvuje aby si nemala prepustaciu spravu z jednej aj druhej nemocnice a z kazdeho oddelenia kde babo bolo. Ak to tam nieje treba to riesit a dost sa divim ze by to nechybalo obvodnemu lekarovi
@bianca vcera som volala s obvodnym, on tu prepustaciu spravu ma, ale ohladom sona je tam iba skrtnuta kolonka, ze bilo spravene, cize bez nalezu....povedala mi, nech idem do nemocnice, tam maju v zaznamoch, darum, kto robil sono aj nalez. Pri synovej diagnoze nemohol byt nalez negativny....
Celkom som tomu nepochopila,ved ked ides domov porodnice, tak ti davaju spravu kde je to vsetko uvedene, vsetko co sa na babe vykonalo a ake hodnoty boli. Teda aspon u nas taku spravu davaju. A tvoja detska by ti to mala vysvetlit, alebo co konkretne si chces pozriet?