Ahojte baby, chcela by som sa poradiť som mamička 14 mesačnej dcérky stále kojim a menštruáciu som mala naposledy v roku 2018. Dnes má z ničoho nič začali bolieť kríže ale fakt že riadne a prešlo mi to do podbruška. Bolia ma vaječníky ale že strašne. Je to ako kontrakcia pred pôrodom.. chvíľku nič potom kríže a podbruško a stále dookola... Vedeli by ste mi poradiť že čo to môže byť?
Ďakujem
@kylie1983 ahoj,môžem sa spýtať,aké ťažkosti presne si mala pri tej cyste? A prečo až pol roka? Nebola si u dr? Mala som totiž bolestí krížov a brucha na pravej strane ako pri ms, dr našla na sone nieco povedala,že to vyzerá ako endom.loziska, vzala krv a o mesiac na kontrole povedala že už tam nič nie je. Ale mne sa tie bolesti stále vracajú, potom zmiznú a tak dookola.
@kiki23 Ahoj Kiki, ja som mala take ťahavé bolesti, skor tupé, nie náhle, každý mesiac asi od minulého augusta... Nieco take ako pri menzese, len ma zarazilo ze boli mimo menzesu... Myslela som ze ovulacia, ale bolo to úplne mimo aj týchto dni... Krize ma asi najviac boleli. Potom v októbri som šla na kontrolu a nasla mi cystu vyše 6 cm, hneď mi povedala ze endometriozna... V januári som mala laparoskopiu, dva týždne na to som uz bola tehotna-týmto sa lieči endometrioza. Ložiska ti najskor povedia na laparoskopii, na klasickom sone asi nie, este možno MR... A zaujímavé ze to povedala ze uz tam nic nevidí, toto nezvykne zmiznúť za mesiac... Takisto endo cysta je vraj hrubostenna, čiže len tak nepraskne a uz vobec sa nevstrebe. Neviem ci som ti zodpovedala co si chcela vediet 🙂
@kylie1983 hej aj ja mávam tie bolesti hoci kedy počas mesiaca,mimo cyklus. Mne to bolo tiež také divné že zrazu tam už nič nie je. Tak som behala po dr, urológ, sono brucha nič. Neurológ naposledy to som mala ísť na MRI,ale som zistila,že som tehu. Ale ja mám stále pocit že to je z toho vajecnika všetko. Teraz už to menej často boli som 9tt ale zase také bolesti sú bežné aj pri tehu. Aj keď je vraj ťažké otehotniet pri endo. A nám len raz ušlo a bolo 🙈 Tak teraz asi už neporiesim nič s tými bolesťami. Dúfam len že to nie je nič vážnejšie. A ďakujem za odpoveď 🙂
Ahoj, mne sa takto prejavovala cysta a dost velka...Ale u mna to bolo každý mesiac, asi pol roka. Nie takto náhle. Alebo možno príde menzes? Ci to pociťuješ ako inú bolesť?