Nadmerné potenie po akupunktúre

yollanda
12. aug 2017

Ahojte! Dala som sa na akupunkturu z viacerych dovodov. Nadvaha, bolesti hlavy, chrbta atd. Viem, ze akupunktura ako taka mi zazraky bez mojej snahy a upravy jedla neurobi.... otazka znie... mam 8 kur za sebou a zacala som sa nenormalne potit. Beriem antidepresiva a lthyroxin na stitnu zlazu. Mam mozno pocit, ze mi tak akupunktura pomohla odvodnovat sa, bo tie lieky viazu vodu v tele. Ake mate prosim skusenosti vy?
Bojim sa any mi to neublizilo, aj ked sa tvrdi, ze neuskodi

gabona1
13. aug 2017

Akupunktúra Ti určite neuškodí, ja by som to riešila s tým, kto ti robí akupunktúru, skús si zistiť, kde môže byť problém. Možno je to normálna reakcia. Pýtaj sa, za to nič nedáš. Ak je to človek, ktorý to robiť vie, tak ti určite pomôže.

yollanda
autor
14. aug 2017

@gabona1 je to docentka mediciny. Robi to 20 rokov, tak hadam vie co robi.

susannamk
14. sep 2017

Nadmerné potenie ma tiež istú dobu trápilo, ale mne zabrali práveže babské rady a zmena stravy. Žiadne štipľavé jedlá a tiež doplnenie si jódu formou rýb a morských rias. Treba sa ale pripraviť, že je to beh na dlhú trať a kým telo zareaguje na tieto látky, chvíľku to trvá. Dovtedy to musíš nejako prežiť. ☹ Hlavne si dávaj pozor aj počas spánku, lebo väčšina matracov je taká, že sa na nich hromadí a udržiava pot, a to je teda nepríjemné... spať v pote, takže aj to si odsleduj, ja som si v tomto období kúpila aj špeciálne slovenské matrace Segum, ale preto, lebo obsahujú gumokokos, čiže nezadržujú vlhkosť... to je veľmi veľké pozitívum, kým neodstrániš nadmerné potenie, potrebuješ prírodný a vzdušný matrac, takže ja by som ti odporúčala tento všetkými desiatimi.