Na sone mi nevidno vaječníky

tinkaaa8
6. nov 2024

Ahojte žienky stalo sa to aj vám, že vám dr nevidí vaječníky ? Pred pár rokmi som mala potrat odvtedy mi všade písali doktori, že všetko je v poriadku aj pri preventívnych kontrolách ale nechápem ako potom robia tie preventívne kontroly pohlavných orgánov a reprodukčných keď všade mám napísané že je to ok a teraz keď sa snažíme otehotnieť a už dlhšie sa nám nedarí tak pri 3 návšteve povedal že mi nevidí vaječníky. Som z toho už zúfalá .. ako je to možné ..

colsami
6. nov 2024

Nevie najst ani jeden? Na vagin.usg zospodu?

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@colsami áno nevie nájsť ani jeden, ja tomu nerozumiem absolútne ako je to možné .. keď som sa ho na to pýtala odpoved jeho bola neviem kde sa skrývajú ale mali by tam byť keď máte pravidelne cyklus 😏

maria898
6. nov 2024

@tinkaaa8 napriklad ja som sa tiez po rokoch dozvedela ze mam jeden vajecnik prirasteny k hrubemu crevu a sonom zospodu ho nevidiet,ale vzdy ho kontroluje doktor cez brucho...ale robi to az od laparoskopie,dovtedy jednoducho nenasiel a neriesil

colsami
6. nov 2024

@tinkaaa8 a stalo sa mu to iba raz ci opakovane ich nikdy nenasiel? Z toho prispevku to nerozumiet jasne.
Nadvahu nemas?

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@maria898 on ich nevidí ani cez brucho ani cez spodok … nechápem ako je to možné .. jedno sa mu zazdalo, že asi ho zazrel ale že si neni istý..

emmusska
6. nov 2024

@tinkaaa8 a ako to uzavrel? ako to ide riesit? mas prist inokedy alebo ta niekam poslal?

michaela329
6. nov 2024

Mne nebolo jeden vidno kvôli tumoru, po jeho odstránení je všetko ok.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@colsami takto polopate: mala som gynekológa po potrate všade mi písal že som Ok potom som zmenila gynekológa ktorí mi robil vstupnú prehliadku povedal že všetko je Ok a teraz keď sme sa začali snažiť o babo už je tomu skoro 2 roky tak už pri 3. Kontrole respektíve vyšetrení mi nevidí ani jeden vaječník

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@emmusska nijak .. nahlásila som sa do centra nech mi porobia vyšetrenia .. len som sa chcela aj tu spýtať či s tým nemá niekto skúsenosti

colsami
6. nov 2024

@tinkaaa8 som sa pytala ci nemas nadvahu?

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@colsami nie nemám mám 47kg

anjelicek26
6. nov 2024

Áno zrasty v brušnej dutine, tiež mi jeden nemohli nájsť.. pomohla laparka.. pretoceny vajcovod a prirasteny vaječník.. zrasty môžu byť ale ak kvôli Endometriose, u mňa to boli zrasty asi kvôli slepaku v detstve, praskol...

emmusska
6. nov 2024

@tinkaaa8 jasne rozumiem, len som bola zvedava, ze ako sa potom pokracuje dalej. lebo vsak to nie je len tak.

lienka_anulienka
6. nov 2024

Ja mam VVCH maternice, jednorohu maternicu a ľavý vaječník a mam nízko, schovaný za ľavou obličku. Nie je ho vidieť ani vaginálne ani cez brucho. Do teraz neviem ci je funkčný. Ale gynekológ sa vyjadril, že zrejme lavy vajickovod ani nie je priechodný hoc mam MS každý mesiac.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@anjelicek26 ono sa to môže po tom potrate hentak stať že prirastie respektíve sa pretočí vaječník ? Endometriózu nemám aspoň o tom neviem .. cykly mávam pravidelné každý mesiac .. dokonca keď mám mať ovulaciu tak cítim raz bolesť napravo na druhý mesiac zas naľavo nie moc ale cítim to..

lienka_anulienka
6. nov 2024

@lienka_anulienka pritom tu chybu mi zistili až pri pôrode, lebo ze na Sone vyzerala normálne, a tým pádom sa vyriešila záhada nízko uloženej obličky a chýbajúceho ľavého vaječníka. Do vtedy nemali vysvetlenie prečo to mam tak.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@lienka_anulienka a ako to ideš riešiť ? To sa dá nejak prefúknuť nie ? Prefuk vajičkovodov alebo také niečo som čítala .. ja som zvedavá čo mi povedia na to v centre som z toho na prášky už

lienka_anulienka
6. nov 2024

Nejdem to riešiť 😀 keďže už mám jedno dieťa tak viem ze aspoň jeden vaječník mam funkčný. A neviem ci by sa vzhľadom na jeho uloženie dalo niečo robiť keďže ho fakt nie je vidieť nijakým spôsobom.

michaelaj174
6. nov 2024

ja mám tiež takú záhadu, že od laparoskopického vyšetrenia sa mi pravidelne stáva, že jeden vaječník je nezvestný...potom sa zvykne objaviť, ale zvyknú sa ma pýtať "a určite máte obidva?"

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@michaelaj174 no ja som si už aj namyslala kraviny či mi ich nevybrali pri tom potrate .. už človeku ide kadečo po rozume … a hlavne to čakanie je hrozné Bo ma objednali až o mesiac teda preložili lebo dr je vraj chorá .. tak ani spávať nemôžem poriadne Bo neviem čo sa deje

michaela329
6. nov 2024

@tinkaaa8 pravidelné cykly neznamenajú, že je všetko ok. Práve u mňa zistili endometriózu pri operácii toho tumoru. Zrasty sa môžu objaviť po prekonaní infekcie - aj úplne bežnej. Niekedy nejde tie vajickovody opravit-na to ma vždy upozornili pred operáciou, ze mozno o ne prídem. Ale neboj sa, v centre si vedia poradiť. Aj ja som nakoniec otehotnela.

lienka_anulienka
6. nov 2024

@tinkaaa8 chápem úplne, ja som mala asi dva roky pred pôrodom klasika otvorenú operáciu brušnú, rozsiahly pruh, kde museli vidieť ze tam nie co nie je v poriadku a organy nemám uložené tak ako by mali byť ale nikto ma neinformoval. Bola som v šoku keď mi po dvoch rokoch od operácie gynekológ povedal aký mám problém.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@michaela329 no ved ja sa na to ani nespolieham že keď mám pravidelné cykly že mám vyhraté lebo vyhraté nemám už 2 roky sa snažíme o babo a nič .. a si začínam domýšľať že to má niečo s tými vaječnikmi resp vajíčkovodmi .. ale dúfam že máš pravdu a nejak si s tým poradia v centre a bude to dúfam ok

kiki68
6. nov 2024

@tinkaaa8 Ja by som zacala patrat a asi veru laparoskopia. Ze co kde mas a nemas. Ja mam toto so zlcnikom, od 17tich mam v sprave “ nalez sa neda medicinsky vysvetlit “, tak v 28 prisli na to, ze mam nejaku anomaliu a zlcnik sa staca ako keby mas strapec hrozna do nejakeho klbka. Takze raz za rok je ho vidiet, raz nie. Zial aj tak funguje, ze raz lepsie, raz horsie.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@kiki68 idem do toho centra a uvidím čo povedia na to kde je problém .. len kým sa tam človek dostane ach 😏

anjelicek26
6. nov 2024

Ten pretoceny vajcovod aj po vyrovnani asi ostal nepriechodny, každopádne počas zákroku bol nepriechodny.. Ale Chirurg nasiel tri vaječníky co vraj v živote nevidel este a bol úplne nadšený, že to ak vôbec najdu, tak až pri pitve. Som na neho pozerala,či to mysli vážne.. každopádne mame 5 deti zo 6 tehotenstiev...u nás bol problém zo zrazanlivostou krvi...pichala som nakoniec cele tehotenstvo injekcie. Ale každý prípad je iný.

monro
6. nov 2024

Mne sa už stalo, že niekedy jeden z vaječníkov nevidel. Aj naposledy. Inokedy videl oba. Keď som sa pýtala, že ako je to možné, vravel, že stať sa môže a nechcel sa vo mne vŕtať, aby ho našiel.

malaopicka
6. nov 2024

Nejdem čítať komentáre, možno to už niekto spomenul. To, že jednorazovo nie je vidieť vaječníky nič nemusí znamenať. Niekedy je skratka plnšie črevo pripadne výraznejší pohyb čriev a iz vaječníky nemusí byť vidieť. Sú to maličké orgány, ak v nich aktuálne nie sú zrelé vajíčka, vôbec ich nemusí byť rozoznať aj vaginalnou ani brušnou sondou. Potrat ak nebol mino maternice, absolútne nesúvisí s viditeľnosťou vaječníkov. Na ďalšom sone môžu byť zas pekne vidieť. Veľakrát och nevidieť u veľa žien a nemajú ani po potrate a ani po operácii či nejaký vážny zdravotný problém. Uvidiš na ďalšej kontrole, pýtaj sa doktora, ten vie o tebe najviac.

tinkaaa8
autor
6. nov 2024

@malaopicka 3 krát mi ich nevidel neviem ako mi potom robil vstupnú kontrolu .. a nič s tým nerobí čakám na centrum som už objednaná tak uvidím čo povedia tam

malaopicka
6. nov 2024

@tinkaaa8 na vstupnej to mohlo byť kľudne vidieť. Dôležité je či si sa ho pýtala a čo on na to.