Myóm na maternici - skúsenosti?

martinka184
4. máj 2019

Dobrý včera som bola u gynekológicky na vyšetrenie a na ultrazvuku mi zistila myom na maternici prosím vás má stim niekto skúsenosti? ďakujem za každú odpoveď

sapetka
4. máj 2019

@martinka184 ja mam ale zatial sa len sleduje

janba
4. máj 2019

Tiež mám, doktor povedal, že keď sa nezväčšuje, bude sa to iba sledovať

darcy123
4. máj 2019

Mala som 3, a odstránili mi ich laparskopicky, keďže som nemala ešte deti, od tej doby mám pokoj....

montemotherone
4. máj 2019

Ja mám zistený pred rokom a pol.len sa sleduje.

kobelka
4. máj 2019

@martinka184 ja mam ale zvacuje sa za rok o 1 cm. Teraz ma 3.7 cm.Prave vcera som bola na preventivke a bude musiet ist von lebo ho mam zle usadeni a najhorsie je ze pridem maternicu.

sissinnka
4. máj 2019

Aj mne nasli, ked som bola na kontrolu po sestonedeli v januari a doktor mi vravel prist o pol roka na kontrolu tak som sama zvedava co to bude

wewe4
4. máj 2019

Baby, podla skúsenosti viem, že na cysty a myomy veľmi dobre pôsobí výživový doplnok Lycuim od Forever. Môžem vám poslať link do správy, ak máte záujem

amarilka26
4. máj 2019

Ja mam velmi bohate skusenosti s myomami. Roky sa sledoval, kedze som nechcela ist na operaciu ale po potrate zacali velke problemy. Inak nasadil mi lekar aj lieky Esmya, mali by sa myomy zmensit. No u mna sa tak nestalo. Po tom, co som kazdy jeden mesiac koncila na pohotovosti som sa rozhodla pre operaciu. Bol zle ulozeny, tak musel ist von rezom cez brucho. Pri operacii zistili ze ich viac, tak vsetky vybrali a od vtedy pokoj. Pol roka od operacie sme sa mohli zacat snazit o babatko, no a podarilo sa 🙂 aj napriek veku - vtedy 37 🙂 Inak vacsinou myomy nesposobuju problemy, len sa sleduju, no ja som bola bohuzial vynimka :(

zuzka065
4. máj 2019

Mne ho odstranili vo februari, mala som ich 3. Sposobovali mi neustale krvacanie aj mimo cyklu 😐 teraz tomu budu 3 mesiace a zatial je vsetko ok.

tenerifka
4. máj 2019

aj ja budem asi musiet ist, ma sice pod 2cm, ale je tak blbo ulozeny, ze sposobuje problemy. Len ja sa tej laparoskopie bojim, radsej by som isla na ten novy zakrok, co sa robi ambulantne(radiofrekvencia), len do prcic, 3500 eur len tak a nikto mi nezaruci, ze za rok sa mi neobjavi dalsi

porshain
4. máj 2019

Ja mam za sebou myomektomiu v roku 2016. Mala som nyom, ktory sa sledoval, myslim, ze pomaly rastol. Problemy mi nesposoboval, no kedze som este nemala deti tak ma poslal doktor na odstranenie. V nemocnici sa na to este kukali a nasli dalsi, keby tam je len jeden tak ma nakoniec neoperuju asi. Ale na operacii zistili, ze tam boli az 3. Odvtedy mam s myomami pokoj. Aj ked neviem, lebo v 2017 mi doktor na preventivke zas povedal ze tam je nejaky 7 mm, potom som otehotnela a naposledy na preventivke nic nevidel.
Ja som sa pri tej operacii strasne bala, aby mi nezobrali maternicu, aj ked som ich mala stopkate a len ich nejak vypalili, ale tak pokazit sa na operacii moze hocico. Aj moja prva otazka po prebudeni bola, ze ci mam este maternicu 😂

meredith83
5. máj 2019

Ahoj mne nasli myom na maternici pred 3 rokmi. Myomy sa tvoria hlavne s estrogenu a ja som mala hormonalnu nerovnovahu vdaka PCOS. Mam len jeden. A ma do 3cm. Plus je na takom mieste kde nic nerobi tak mi moja gynekologycka povedala ze s nim netreba nic robit. Otehotnela som bez problemov. Taktiez tehotenstvo bez problemov a som uz v 33 tt. Mavam viac krce co moze byt nasledok toho myomu kedze ho rastuce babo tlaci na bok. Ja som inak bola aj na laparoskopii pred tehotenstvom a nic povedali mi ze vsetko je v poriadku a myom je ohraniceny takze nic sa s tym nemusi robit. Takze fakt je to o tom kde ho mas a ako velky. Ked nesposobuje problemy tak by som do neho nesparala...

ladynkahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jania023
5. máj 2019

@martinka184 moj sa sam vstrebal. Asi tak za 2-3 mesiace od zistenia

macik166
5. máj 2019

@wewe4 mne pošli link. Dakujem

macilka
5. máj 2019

@ladynkahe mala som niečo podobné s tým, že mi rástol pred tehotenstvom, dr odporučil buď tehotenstvo alebo výber, zvolili sme tehotenstvo, počas tehotenstva sa rast úplne zastavil.. teraz mám skoro 4rocnu dcéru a o mesiac a pol idem na operáciu k dr. Bielkovo, lebo mi zasa začal rásť..

ladynkahe
5. máj 2019

@macilka rodila si prirodzene? no verim, ze aj ten moj teraz uz nerastie, lebo pred tehotenstvom sa mi stale zvacsoval. Drzim palce, nech operacia dopadne vyborne, dr. Bielik je poklad. 🍀

wewe4
5. máj 2019

@macik166 ahoj, máš v správe😉

tiffka227
5. máj 2019

@tenerifka prosím môžem vedieť kde taký zákrok robia? Ďakujem

tenerifka
6. máj 2019

@tiffka227 Ja som na Kanarskych ostrovoch, ale urcite to robia aj na Sk vo vacsich mestach

tiffka227
6. máj 2019

@tenerifka ja som z Ba tak snáď máš pravdu a nájdem aj tu v hlavnom meste taký zákrok no zatiaľ som nič nenašla 😭ďakujem

bambina1
6. máj 2019

Dobrý deň ja som mala myom v maternici na zad.stene maternici a šlo to cisar.rez lebo laparoskopicky sa to nedalo dat von takže som rada ze to mam za sebov..

macilka
6. máj 2019

@ladynkahe áno rodila. Mala som tehotenstvo rizikové, ale tak len že som nemohla umývať okná a tak, nie že by som musela stále ležať. A nakoniec som dokonca rodila na termín 🙂

lacibo
6. máj 2019

@martinka184 mne zistili v tehu (teraz pri treťom), sledoval sa, všetko bolo ok, nič nebránilo pôrodu a sranda je, že už na 6. týžd. kontrole po pôrode o myóme ani stopy ani teraz (už tri roky ) nič.. tak nechápem, asi sám zmizol..😉

reni111
17. máj 2019

Ahojte, baby, zistili mi myom, no zároveň sa trápim aj s bolesťami v krízovej oblasti... Gynekológ sa však vyjadril, že ak aj spôsobuje myom bolesť, nie je to sústavna bolesť, ale napr pri ovulacii, ci pred menzesom.. Mate s tým skúsenosti? Mňa v tej oblasti krížov za panvy boli skoro denne... A už som pobehala ortopéda, neurológa.. Každý len tipuje a skúša...

pasikavamacka
12. jún 2019

ahojte, mne zistili myom vcera, ale nie je v maternici, ale vonku pri vajecniku, tak si dr. nebol isty, ci je to vobec myom alebo nieco ine (horsie). vystrasil ma neskutocne. deti este nemam, mam 36r a snazila som sa otehotniet, no zatial sa nepodarilo. od vcera nejem, nespim, cumim do steny, taka som vystresovana. dnes mi brali krv na onkomarker CA125. nasledujuce 2tyzdne budem prezivat muky, kym sa dozviem dalsi postup a vysledky :/

meredith83
12. jún 2019

@pasikavamacka Ahoj moja mne je to luto. Mne ked nasli myom v maternici tak ma hned poslali na CT scan a tam to v ten den videli ze to nie je rakovina. Vacsina myomov je nerakovinova tak sa predychaj a mysli len pozitivne. Vela stastia prajem

pasikavamacka
12. jún 2019

@meredith83 dakujem, si zlata. to si mala pekne rychlo vyriesene, tak by to malo byt. moj dr. povedal, ze to nevyzera zhubne podla sona, ale to nie je pre mna dostatocne ukludnenie. hlavne ked som videla na nom, ze sam bol z toho nalezu vykolajeny, lebo to necakal.

meredith83
12. jún 2019

@pasikavamacka NO ja som bola vtedy na navsteve v Srbsku tak mi to pozrela gynekologycka a povedala chod na CT ked mas 100 euro. Tak som v ten den isla a hned to pozreli a povedali ze to je na 100% nerakovinove.. Ono je to uplne normalne mat myom v nasom veku Ja som mala 32 ked mi to zistili. Niekolko krat bol prec a zas na rovnakom mieste narastol. Rozmyslam ze mu dam meno ked asi mieni zostat nastalo😂😂😂 Ale napriklad mne nerobil ziaden problem ani pri ms ani pri tehotenstve..

martinazatkova
18. jún 2019

@janba
@janba
@montemotherone
@kobelka babenky ako casto chodite na kontrolu?mne dr.vcera na preventivke povedal ze mam myom 26 mm a teda riadne som sa zlakla...ale iba povedal ze nech som v pohode,ze kontrola o rok🤔to sa mi zda strasne neskoro...az na internete som si nasla informacie....som vystrasena😔