Myóm na maternici

17. dec 2024

Ahojte.mate s tym niekto skusenost? Meškala mi menštruacia par dni tak som isla na injekciu a do 3dni som mala asi dca dni a 3špinenie a zacalalo ma bolievat brucho ako keby mam dostať alebo mi byva zle tak som isla dokt.Ten mi urobil sono a vraj mam myom na dake stene či plašti ci ako maternici .Ked ma vysetril tak tam kde ma chytal ma to dost zabolelo ale aj napriek tomu povedal ze je vsetko ok a som v poriadku🤷mame brali davno maternicu a sestra mala problem takyto tiež .Ak sa mi bolesti zhorsia pojdem na pohotovost ale nedokažem iba tak čakať.Mam 37 a deti uz mam dospele ale bojim sa aby to nebolo dačo važne.

kat_
17. dec 2024

tak myom je nezhubny utvar, jeho problem je ten, ze sposobuje silnejsie krvacanie, bolesti a ak narastie velmi, moze to koncit vyberom maternice...
lekar ta mal informovat... kazdopadne tieto neziaduce problemy s myomom sa daju riesit aj horm. antikoncepciou napr.

ingelina
17. dec 2024

Ziaden strach, myom je neskodny 🙂 mala som 10 cm, bol vacsi nez maternica. Oni to operuju, ked uz narusa fungovanie a sposobuje bolesti. Ja som mala silny menzes, aj vynechaval kvoli tomu obcas. Vela zien s myomami funguje, ked nerobia ziadne problemy a nie su velke, nie je potrebne operovat.

vkatush
17. dec 2024

Mojej mame tiež vyberali maternicu kvôli myomu a pritom ja mám myomov oveľa viac a väčšie ako mala ona. Každý prípad je iný, kde je umiestnený, aké problémy spôsobuje,... O tom všetkom ťa informuje lekár. Ak povedal, že je neškodný, tak netreba vyberať. Alebo ak mu neveríš, choď k inému na konzultáciu.

autor
18. dec 2024

@kat_ brala som antikoncepciu pokial mi po vysadeni nezacali meskat par dni a dal mi injekciu na vyvolanie.Ide o to ze som zacala mat problem zo stolicou ako sa ma aj pytal a bolieva ma brucho .To je bezne?

ingelina
21. dec 2024

Ano, ja som zvykla mat problemy s vyprazdnovanim kvoli myomu. Moze sposobovat rozne problemy. V tom pripade je poterebne zvazit plusy a minusy, ci nie je lepsie dat ho von. Mne odstranili len myom, kedze este nemam deti. U mna navyse aj rychlo rastol, takze neoplatilo sa cakat. Laparoskopia je v pohode, do par tyzdnov ste fit.