Mykóza vždy pred menštruáciou

27. jan 2023

Ahojte. Mam taky problem , všimla som si , že vždy cca 3-4dni pred MS dostanem mykozu. Skončí menštruacia , mykoza odide sama. Čím to môže byť? Dá sa tym predisť ? Sladke moc nejem. Stravujem sa zdravo a vyvážene. Ďakujem

bajka16
27. jan 2023

Už pri prvom náznaku mykózy by som utekala pre ATB. Takémuto prístupu fakt nerozumiem.

autor
27. jan 2023

@bajka16 ano , vždy som utekala. Dr dala vždy biele tabletove vkladačky sa mi zdať na 6 dní. Všetky testy aj s krvi boli ok. Tak nemudrujeme , inač by som sem nepísala 🙂

bajka16
27. jan 2023

Tak treba zmeniť dr poprípade oznámiť dr že nič nepomáha. My ti tu fakt nič lepšie neodporúčíme.

kacernakokse
27. jan 2023

Mne sa urobí niekedy keď sa oholim pred ms alebo keď sulozime niekde kde nie je sprcha a nejdem hneď do sprchy. Nemôže to byť niečo z toto?

autor
27. jan 2023

@kacernakokse momentalne som dlhšie bez partnera. Možno aj to je chyba ? 🙈 ..hygienu mam tiež normalnu , kupila som si tento mesiac aj lactacyd ...ale je to tu znova ..spodne pradlo mam bavlnene kvalitne nie moc tesne , skor nosim normalne nohavicky ...

nyphadora
27. jan 2023

Skus vahinalny vyplach pred MS alebo aj po

majamat
27. jan 2023

zrejme hormonalny vplyv. ja to tiez mavam.

taka kandida sa bzene nachadza v posve. ona tam nie je len pocas infkecie, ale aj mimo nej, len sa premnozi pri nejakom oslabeni.
a hormony mozno ovplyvnuju to oslabenie, mozno by nebolo zle podporit imunitu. tiez mozno Laktacyd, ci neico pdobne, ja sa parkrat natriem Canestenom a je to ok. mozno by bola dobra aj taka kura Canestenim aspon zo 2t.

a ziadne ATB na mykozy sa davaju antimykotika, nie ATB, ATB zhorsuju mikozu,lebo poskodzuju beznu mikrobiotu organizmu, ktora nas pred infekciami chrani.

nika_val
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriamamama
27. jan 2023

@bajka16 atb? Veď atb spôsobujú mykózy

miriamamama
27. jan 2023

@nika_val zdravá žena nemá nič spomínané ani dôsledku cyklu

veronika_sk000
27. jan 2023

tiez sa to u mna zacalo objavovat a neviem tomu predist, vysledky mi vzdy vysli v pohode 🤷

kacernakokse
27. jan 2023

Tak na ešte napadlo, užívať pravidelne probiotiká. Sú aj priamo na vaginálnu aplikáciu. Toto mi pomohlo, keď už ani antimykotika nezaberali

alabama0011
27. jan 2023

Ahoj, chod na imuno-alergo, mna tak gynekolog poslal, ked uz som za nim bola 3x . Ze to treba uz inak riesit. A mal pravdu😊

laura_222
27. jan 2023

ja som toto mala po porode, ale vzdy po menstruacii. Tie lokalne lieky vzdy zabrali ale len do dalsej menstruacie. Stery boli vzdy ok. Pomohlo mi vybratie myslim mykomax sa to volalo. Bola tóo taka kura uz nepamatam kolko som tie tabletky jedla ale potommsom uz mala pokoj

kacena1991
27. jan 2023

Skus probiotika gynimun

seahorse27
27. jan 2023

Tiez som to takto mavala - kazducky mesiac pred MS aj pocas MS, cize akakolvek liecba pocas tychto dni bola nemozna, maximalne probioticke tampony. ALE velmi odporucam kapsuly Candivac, beriem ich cca raz rocne a zaberaju paradne. Minimalne na rok mam pokoj. Tiez sa mi osvedcilo obmedzit cukor (aj bielu muku) a pouzivam gel na intimnu hygienu Saforelle - je super.

seahorse27
27. jan 2023

@bajka16 ATB na mykozu asi tazko, tie sa pouzivaju na bakterialne infekcie a neziaduci ucinok je prave mykoza 🙈

patus_2
28. jan 2023

Ak chces poriešiť mykozy z dlhodobého hľadiska (nielen mastičky, ktoré problém potlačia na pár týždňov), tak si treba uvedomiť, že ide o premnožené kvasinky. A oni sa premnožia iba pri správnych podmienkach. Čo sa týka sladkého, tak cukor sa nenachádza iba v sladkých veciach ale sacharidy sa nachádzajú v ovocí, cestovinách, zemiakoch, ryži... Záleží od tvojho jedálničku.
Na tvojom mieste by som obmedzila úplne jednoduché cukry (sladké veci) a spracované potraviny, vyprážané jedlá.
Zamerala by som sa na črevo a probio baktérie v ňom. Takže kvalitné probiotiká, určite aj v strave (kyslá kapusta, kefír, kombucha) a môžeš probiotiká aj lokálne (probioticke tampóny).
Spodné prádlo iba z čistej bavlny, ideálne ani nefarbené a pred použitím ho prežehli.
A teraz ti ešte napíšem môj postreh, tiež som občas mala mykozy a odkedy som prestala úplne používať jednorazové vložky a tampóny tak som nykozu nemala ani raz (už je to viac ako rok).
A ešte jeden postreh, prestala som úplne používať sprchové gély na telo a tiež intímne gély. Používam iba čistú vodu a keď cítim, že niečo by mohlo začať tak si urobím sedací kúpeľ z repika a cajovnikoveho oleja.

palicka
28. jan 2023

Mala som rovnaký problém, nakoniec sa zistilo, že u mna to robí múka. Nerozumiem vyryvaniu niektorých žien- veď ak nemám čo k téme, cusim. Moja gynekologička, a teda veľmi skúsená a myslím aj celkom vážená odborníčka, mi sama povedala, že sú ženy, ktoré aj dodržiavajú hygienu, nepoužívajú mydla, sprchové, žehlia bielizeň, vytery sú Ok, imunológia Ok… potom už len odsledovať stravu. Že sa jej už viackrát potvrdilo, že žena sama prišla na to, čo jej sposobuje tento nekomfort. U mna to bola múka. PS- celiakiou netrpím

nika_val
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mia2906
28. jan 2023

aj ja to mam , od porodu , s prestavkami uz asi aj 2 roky. Vzdy par dni pred MS. Na nic sa poriadne neprislo. Ja ani nemam mykozovy vytok ani nic, len svrbenie. Vacsinou pomoze Canesten alebo Fungicidin. Dr mi poradila vkladat si pred MS probioticke tablety ... zatial som si nedavala...

biankaaaa
28. jan 2023

@bajka16 ATB na mykózu? Tak to asi nie 😄
@autorka mne vravela moja gyn, že pred menštruáciou sa mení ph v pošve a je vtedy zrejme náchylnejšia na premnoženie kvasiniek

beky223
28. jan 2023

To, že je to práve pred MS súvisí s hladinou hormónov. Skúsila by som dlhodobejšie probiotiká, niečo ako gynophilus restore alebo aj spomínaný candivac. Je pravda, že niekomu na to vplýva aj strava, ideálne na čas obmedziť sacharidy a odsledovať si to.

pericolosa
Včera o 14:02

@alabama0011 a co ti zistil alergolog??