Mykóza v tehotenstve

nicoolmatusova
31. aug 2018

Ahojte 🙂 som v 14tt a mam strašne výtoky a strašne to svrbí a boli používam lactacyd miciu emulziu ale aj lactacyd obrúsky a nič nepomáha čo mam používať alebo ako to mam inač riešiť som s toho už na mraky
môže to byt s toho že používam intivky? alebo nechápem budem rada ak mi poradíte bojím sa že to ublíži babätku..vopred vám ďakujem

jahodka4
31. aug 2018

@nicoolmatusova Jedine k lekarovi, su na to tabletky... 🙂

jahodka4
31. aug 2018

Alebo Canesten, ja som ho neskusala, ale je to na taketo veci... 🙂

eliska13
31. aug 2018

@nicoolmatusova choď ku gynekologovi dá Ti tabletu na vkladanie.Obrusky nepoužívaj zatiaľ ako prvá pomoc Canesten krém na natieranie a probiotika, žiadne sladké

eliska13
31. aug 2018

@nicoolmatusova v tehotenstve je to bežné, aj celkovo v lete mokré plavky, stres, hormonálne výkyvy....len si nedávaj vkladacie tablety Canesten zatiaľ kým Ťa lekár nevysetri ja som mala mykozu po ATB a tiež som si vložila Canesten tbl. a vynadal mi nič vo vnútri nevidel len rozpustenú tabletu.musi zistiť či sú to len kvasinky či máš aj iný zápal bakteriálny a bude Ti asi robiť výter

matik3110
31. aug 2018

Mne dr povedala ze v tehu pozor na rozne kremy a hlavne tablety ktore sa vkladaju.. treba ist k dr a ona/on povytiera zvnutra a uz lepsie poradi, ako skusat nieco co moze babatku ublizit

nikk3y
21. apr 2021

Ahojte pripájam sa.
Rada by som sa pýtala mamičiek hlavne tých čo mali od začiatku tehotenstva mykozu ako ste s tým bojovali? Lebo mňa to už psychicky položí ^^ mám predpísané nystatin galvex cipky uz 2.krát predtým som mala kremiky- aj na jedno použitie, čipky, rosalgin, no už fakt mi to vadí doberiem čipky no pred 2tyzdnami to tak bolo dobrala som 15ks týždeň som mala pokoj... po týždni znovu a mám zase tieto čipky len teraz mám problém ten že cítim slabsie svrbenie a dnes som mala výtok (Ale to ešte neriešim keďže to mohli byť zvyšky z capikov)
Ako ste to teda zvládli? Čo ste robili? Čo nerobili? Čo ste používali? Alebo ste si na to nepohodlie zvykli? Zlepšilo sa to po porode? Alebo nie?
Som zúfalá som v 21tt 😔😐