Mykóza pred pôrodom

2. dec 2024

Žienky prosím vás mal niekto skúsenosť pri predošlom tehotenstve? Celé tehotenstvo som si dávala pozor a teraz o chvíľu TP a ja som schytala mykozu 😭 dostala som 2x denne výplach rosalginom a na noc tbl macmiror na vkladanie ale nejak rozdiel nevidím v tom. Nemala som ani výtok len akoby opuchnutá hrádza ktorá je stále citlivá pri utretí. Pýtala som sa aj gynekológa ale vraj takéto dávkovanie macmiroru je normálne. Rozmýšľam že by som skočila ešte do lekarni kúpiť nejaký krém aby som si aj zvonku mohla natierať.

anavixy
2. dec 2024

Davkovanie, ak ide o vaginalne globule 500mg, je v poriadku. Kombinovat s kremom kludne mozes, krem s klotrimazolom je volnopredajny.

ivana3111
2. dec 2024

Mne povedali, že si mám dávať canesten napr.

autor
2. dec 2024

@anavixy
@ivana3111 už prišli medzitým výsledky tak Candida a E. Coli mi tam vyšla tak som sa pýtala a môžem ešte zvonku potierat canestenom. Len ma zaujíma ze ak náhodou by som začala rodiť keďže som už v 39tt tak ci môže byt problém pri pôrode ci sa môže bábätko nakaziť alebo mne sa bude rodiť vaginálne. Och taka som nervózna z toho lebo fakt som si dávala pozor ani sme cele tehotenstvo nemali sex aby náhodou som niečo nedostala a teraz toto 😞

anavixy
2. dec 2024

Nie, babatku nehrozi nic. Len sliznica je krehkejsia, lahsie vznikaju trhlinky a tazsie sa sije pripadne poranenie, ale ani to nie je nic tragicke (neboj sa, ze kvoli tomu budes mat automaticky nejake komplikacie) , nestresuj sa, mozno sa ti to dovtedy este prelieci. Drzim palce 🙂

autor
2. dec 2024

@anavixy super, ďakujem ti veľmi pekne 🙏 už len nech to nejak dopadne a babatko hlavne ze bude zdravé ❤️