Mykóza na nechtoch rúk

lenica11
18. jún 2018

Dobrý deň chcem sa opýtať je možné že partnerovi sa objavila mykoza na nechtoch rúk kvôli tomu že sme mali pohlavný styk a ja som bola tesne po infekcii. Teda spavame spolu stále len sme mali pauzu počas mojich problémov ktoré ale netrvali dlho. Myslím že v tom obdobi som už bola vporiadku ale aj tak mi to napadlo či sa to nemohlo preniesť zo mna na neho.
Ďakujem za každú radu.

fitmama07
19. jún 2018

Vaginálna mykóza je iná ako nechtova... stačilo že má oslabenú imunitu a utrpel si ruky do uteráka ktorý bol "infikovaný" resp podaním ruky atď atď....octove kúpele, canesten krém a poškodený necht je najlepšie odstrániť-odborne vybrusit... potierať tea tree oilom.. liečba býva zdĺhavá aj pol roka...a po liečbe preventivne ešte tri mesiace ošetrovať....

lenica11
autor
21. jún 2018

@fitmama07 takze nieje možné že ak som mala vaginálnu mykózu on môže mať nechtovú?

fitmama07
21. jún 2018

@lenica11 určite nie... názov "mykóza" je len obšírny.... avšak vaginálnu spôsobuje iny druh kvasiniek ako na rukách... môže mať nechtový mykozu ale nie chytenu z tvojej vagíny... odporúčam preliečiť oboch čo sa týka tej vaginálnej,a nechtovu u partnera ako som spomínala vyššie....

lenica11
autor
25. jún 2018

@fitmama07 ďakujem!!!