Ahojte zeny.
Mam obrovske bolesti uz vyse dvoch tyzdnov.
Zijem v zahranici a dr mi povedala,ze podla priznakov je to mykoza.Dostala som canesten krem a dieta taky sirupcek.Natieram si prsia uz 10 dni a nic mi to nepomaha.
Bolesti mam pri kojeni aj po kojeni.Bradavky ma palia,stipu,picha ma v nich,boli ma aj dvorec.Ked dieta saje,je ro ako by sala ziletky zo mna no proste brutal a prsia ma aj svrbia.Jeden prsnik je na tom horsie ako ten druhy.
Jedinu zmenu som si vsimla som,ze uz nemam bodavu bolest v hlbke prsnika,ktora mi vystrelovala do lopatky a tak.
Tie,krore ste mali mykozu,co vam prosim vas pomohlo?Nechcem sa vzdat kojenia.
Dakujem
@babovka2321 dakujem.Skusim niekoho poprosit aby mi to kupil a doniesol
🙏🙂
Diflucan je v SR na predpis. Brala som orálne plus jednu z toboliek som rozrobila do bralenky a natierali bradavky aj vytierala dieťaťu ústa. V liečbe treba pokračovať aj pár dní po ústupe príznakov, aby sa to nevrátilo.
@tanyan dakujem.diflucan maju aj tu.Buduci tyzden budem znova volat dr,tak som zvedava.Snad mi nieco konecne pomoze 🙏
U mňa u dcéry fungovala až Neumanova masť: https://lekar.sk/clanok/univerzalna-mast-na-bra....
U syna zabralo striedanie antimykotika a antibiotika (framykoin masť). Obom sme pred nasadením liečby dali podstrihnúť uzdičky v ústach, lebo mali kvôli nim zlé prisatie.
Treba vylúčiť hocičo s obsahom lanolînu (používa sa vraj aj na pestovanie plesní/húb v labákoch a často býva zložkou mastičiek na bradavky)
@lenkatroj To vazne?Ja som praveze taku masticku s lanolinom od medeli poizivala 🫣
Dakujem 🙂Ta masticka je zrejme na predpos,ze?
mna na ten lanolin upozornila laktacna poradkyna, s ktorou som problem riesila.
Framykoin aj Neumanova mast su na predpis. Ked ma niektore dieta neskor kuslo a citila som zhorsovanie stavu, tak mi pomohlo striedanie canestenu a framykoinu samotnych, pricom famykoin je relativne bezne predpisovana mast (ci uz oftalmoframykoin na oci alebo ine verzie, mozno niekto v rodine bude mat)
@lenkatroj dakujem 🙂
Bojovala som dlho s mykozou na bradavkach, hrozne bolesti pri prisavani... Pomohol mi az roztok citrovitalu (da sa najst navod ako na to na nete), potierala som po kazdom kojeni a az to ma uplne vyliecilo. Potom pomohlo aj ked vysli prve zubky a mi rozkusol bradavku tak toto velmi rychlo zahojilo.