Dobry den.
Pred 2 mes.sa mi narodilo dietatko a kvoli zlemu prisatiu sa mi spravili ragady.
Po tom,ako mi laktacna poradkyna pomohla,rany sa zahojili,asi tyzden bolo vsetko v poriadku a potom ma zacali prsniky pri dojceni velmi svrbiet,nasledne stipat,palit,pichat v nich a bolest vystrelovala az do lopatky a tieto priznaky boli/su nie len pri dojceni,ale aj pocas dna.Bradavky su cervene a citlive na dotyk.
Jeden prsnik bol na tom v podstate ako tak dobre.
Bola som pri dr a podla priznakov skonstatovala,ze je to mykoza a dala mi canesten a pre babo sirup s liecivom nystatin(zijeme v zahranici)
Mala ma totiz biely jazycek.Liecime sa skoro mesiac a nastalo len mierne zlepsenie u mna.
Zo slovenska mi doniesli gencianovu violet-nepomohlo,taktiez citrovital-nepomohlo a to som zvysila pocet kvapiek na 25.
Beriem aj probiotika.
Lekar mi po nezlepseni sa stavu predpisal tabletku diflucan 150 mg a po tyzdni dalsiu…Stale ziadna zmena.
Prosim vas co mam robit?Ja uz nevladzem takto fungovat,ale nechcem sa vzdat dojcenia.
Prosim poradte mi….
Kedze liecba nezabera,moze to byt nieco ine ako mykoza??
Ake mate skusenosti vy,ktore ste tu pliagu mali?
Dakujem
Musí sa to súbežne liečiť na bradavkách aj v detských ústach, inak si to odovzdávate tam a späť. Mne dala Fungolon pre mňa aj na vnútorné užitie ako "tabletky" a aj som jednu tú tobolku vysypala do bralenky a rozrobila s vodou, aby som natierala bradavky aj detské ústa. Trvalo to dlhšie a najdôležitejšie je neprestať aj po ústupe viditeľných príznakov ešte pár dní, aby sa to doliečilo úplne.
Diflucan je aj sirup, ten sa dava detom, ma dobre ucinky, mozes si ho davat aj na bradavky. Ale v prvom rade musite byt poriadne preliecene obe a hlavne treba vyvarit vydezinfikovat streilizovat vsetko, co prichadza do stiku s jej ustami a tvojimi bradavkami, takze aj cumliky, hracky, hryzatka, inak sa toho nezbavite. Nepises nic o tom, tak neviem, ci to robis 🙂
Ahoj, ja som tiez kedysi bojovala s niecim podobnym, ale mykoza to asi nebola kedze Canesten nezaberal. Mne pomohol az krem Advantan (predpisala kozna dr), ten zabral fakt rychlo. Drzim Ti palce🙏
skus tym sirupom s nystatinom potierat aj svoje bradavky. je tam ina ucinna latka ako v canestene. u nas sa predava aj krem fungicidin. ja som tehu a som myslela, ze ma kvoli tomu svrbia bradavky, ale uz sa spravili na dvorcoch aj cervene flaky. tak zrovna skusam aj ja, co mi zaberie. do pradla mozes skusit pridat aj dezinfekciu. aspon na tvoje podprsenky, horny diel pyzama a pod. a raz som mala take bolesti a flaky a svrbenie od bradaviek az pod pazuchami a sposobil to deodorant Balea. inak pouzivam iba prirodne kremove uz asi 10 rokov
@zankalh take hrozne bolesti som mala pri kojeni. na kazde prisatie som sa musela psychicky pripravit a vzdy ma az vystrelo od bolesti. aj som si bradavky dacim natierala, lebo svrbeli, aj mi velmi krvacali. maly, ked uz grcal po kojeni viac mojej krvi ako mlieka, tak som to vzdala. a aspon som si mohla potom dat lieky na migrenu
Dietatu po najedeni vatovou tycinkou vytriet usta a jazyk grnciankou. Po kazdom jedeni. A coskoro to prejde aj teba. U nas to takto zabralo. Nechcela som byt spinavaaaa. Len dbam na vyschnutie pred tym ako dam do podprdy.
@ivangeline ako dlho ti trvalo,kym si sa toho zbavila?Je iste,ze to bola mykoza?
@zankalh Ano. Mala som pri kazdom aspon raz. Skoro 2t.
@ivangeline a neuskodi to babatko,ked jej s tym budem vytierat usta a jazyk?
@zankalh nie
@zankalh lekár postupoval správne canesten a diflucan určite zaberie treba upraviť stravu menej cukru v strave a hlavne dieťatko musí mat pusu ok, inak to bude prenášať naspäť
@miriamamama diflucan dal mne-2 tabletky.1 ks iba 25€ 😀
A dieta ma tu pusu preliecienu? Jej ten soor zmizol?